אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממליץ יכול להיות הגורם שיפריד ביניכם לבין הצעת העבודה - איך בוחרים נכון?

ממליץ יכול להיות הגורם שיפריד ביניכם לבין הצעת העבודה - איך בוחרים נכון?

תופתעו לגלות אילו סיפורים ממליצים יספרו עליכם אם רק ישאלו את השאלה הנכונה. כך תבחרו ממליצים שיפעלו לטובתכם ולא נגדכם בדרך למשרה המיוחלת

13.08.2014, 13:23 | נדב אלון

תהליכי הגיוס בחלק מן החברות הגלובליות ארוכים ולעתים אף מתישים. בחברות מסוימות תהליך הגיוס יכול לקחת שבועות רבים. תהליך גיוס סטדנרטי לרוב יכלול: ראיונות מקצועיים, מבחנים טכניים וראיון משאבי אנוש.

קראו עוד בכלכליסט

מועמדים שיסיימו בהצלחה את שלב הראיונות, לרוב ירגישו כי המשרה שלהם, אך יש שלב נוסף שאסור לשכוח ולהזניח - שלב הממליצים.

מכיוון שמועמדים עשויים להרגיש כי כבר הוכיחו עצמם בראיונות, הם לא תמיד ישקיעו מחשבה רבה בבחירת הממליצים. חשוב להבין - שלב זה מסנן לא פחות משלבים אחרים בתהליך הגיוס וחשיבותו רבה. "אין הנחתום מעיד על עיסתו", על כן, מי יעיד טוב יותר על אופן השתלובתכם בחברה, יכולות הלמידה שלכם, עבודה צוותית ועוד, אם לא אנשים שעבדו עמכם בעבר.

בבחירת הממליצים, חשוב לזכור:

1.  ממליץ טוב יהיה כזה שיכול להעיד על היכולות המקצועיות שלכם. תמיד נחמד לשמוע שכיף לעבוד איתכם, אך בשיחת ממליצים יהיה חשוב להעמיק מעבר ולקבל דוגמאות לחוזקות וחולשות המקצועיים שלכם. לעתים מועמדים, בעיקר צעירים אשר השתחררו משירות צבאי ביחידות טכנולוגיות, יספקו חברים מהצבא כממליצים - מגייס מקצועי יבין מאוד מהר אם יש טעם בהמלצה. בחרו דמות שניהלה אתכם בעבר, אשר תדע לתאר תמונה כוללת ורחבה לגביכם.

שרדתם את ראיון העבודה - עכשיו חשוב לבחור ממליץ טוב, צילום: שאטרסטוק שרדתם את ראיון העבודה - עכשיו חשוב לבחור ממליץ טוב | צילום: שאטרסטוק שרדתם את ראיון העבודה - עכשיו חשוב לבחור ממליץ טוב, צילום: שאטרסטוק

2. אנשים אוהבים לרכל ובמשאבי אנוש, אנו מקבלים משכורת על כך שאנו גורמים לאנשים לדבר. תופתעו לגלות אילו סיפורים הממליצים יספרו עליכם, אם רק ישאלו את השאלה הנכונה. נתקלתי לא פעם בממליצים אשר העידו כי המועמד לא נחמד, רבים השיבו בשלילה על השאלה הפשוטה- האם הייתם מגייסים את המועמד שוב? והגרוע ביותר - שהמועמד ביצע תפקיד שונה ממה שדיווח בפועל! על כן, בחרו בתבונה את הממליצים והכינו אותם לשיחה. עדכנו אותם מראש כי יצרו עמם קשר. ספרו להם על התפקיד אליו אתם מתמיינים ואף הזכירו להם דוגמאות רלוונטיות שהם יכולים לציין במהלך השיחה. בצעו סימולציה לשיחת הממליצים ותראו איך יגיבו. בהתאם לכך תוכלו לוודא האם בחרתם נכון בממליץ זה או אחר.

3. אמנם תמונה שווה אלף מילים, אך מילים מעטות יכולות לשנות את כל הסיפור. בעת בחירת ממליץ, דאגו לבחור אדם ורבאלי ותקשורתי, שיוכל לענות תשובות מפורטות ולספק את הידע המבוקש. פעמים רבות, שיחות ממליצים יתבצעו על ידי המנהל הטכני המגייס בחברה ולאו דווקא על ידי משאבי אנוש. החברה משקיעה בכך זמן רב ומשאבים, על כן, יהיה חשוב לנצל את השיחה לדלות כמה שיותר מידע ולא במאמצים לדובב את הממליץ.

4. כשיש ספק, אין ספק. אם אינכם בטוחים מה הממליץ יספר עליכם, אל תתנו את פרטיו. שלב הממליצים לרוב יהיה הדבר האחרון שיפריד בינכם, לבין הצעת העבודה הנחשקת. אל תקחו סיכון - הנזק עלול להיות רב מהתועלת.

הכותב הוא מנהל גיוס בחברת דל.

תגיות