אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פסגות, מיטב דש ואנליסט צפויים להתנגד לשכר לפידות צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

פסגות, מיטב דש ואנליסט צפויים להתנגד לשכר לפידות

הגופים המוסדיים הגדולים ביותר, ובהם מגדל, מנורה, כלל והראל, טרם הכריעו אם לאשר חבילת שכר בעלות שנתית של 5.2 מיליון שקל למנכ"ל הפניקס. במקביל הורתה סלינגר לגופים המוסדיים להעביר את החלטות ההצבעה לוועדות ההשקעה

14.08.2014, 07:07 | רחלי בינדמן

בתי ההשקעות פסגות, מיטב דש ואנליסט צפויים להצביע נגד אישור חבילת השכר של מנכ"ל הפניקס אייל לפידות באסיפה שתתקיים ב־22 באוגוסט, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

יתר הגופים המוסדיים הגדולים המחזיקים במניות הפניקס, ובהם ארבע חברות הביטוח הגדולות המתחרות בהפניקס — מנורה, מגדל, כלל והראל), טרם גיבשו עמדה בנושא. לפי נתוני חברת פרדיקטה דטה, חברת מגדל היא הגוף המוסדי הגדול ביותר המחזיק בהפניקס, ולאחריה מנורה, כלל, הראל ומיטב דש.

התנגדות עיקשת

התקרה סוגרת הקולגות חמקו מהנורמות החדשות הדירקטורים החיצוניים של חברות הביטוח צפויים לקבל את החלטתם בשים לב לנורמות השכר החדשות בשוק, וברקע תזכיר חוק לפיד רחלי בינדמןלכתבה המלאה

שלשום העבירו שר האוצר יאיר לפיד והמפקחת על הביטוח דורית סלינגר מסר חד לגופים המוסדיים שלא להתייחס להמלצת חברת הייעוץ החיצונית אנטרופי, שלפיה עליהם לתמוך בחבילת שכר של 5.2 מיליון שקל בשנה למנכ"ל הפניקס אייל לפידות. באוצר הסבירו כי המלצת אנטרופי לוקה בכשל מהותי, כיוון שהסתמכה על חוות דעת של יעקב גולדמן, רואה חשבון חיצוני, שבאחד הסיבובים הקודמים לאישור שכר לפידות המליץ למוסדיים לתמוך בשכר גבוה יותר של 12 מיליון שקל. אלא שחברת הייעוץ אנטרופי בחרה בכל זאת להתערב והמליצה למוסדיים להתנגד לחבילה בטענה שאינה ראויה. בסופו של יום נאלצה הפניקס להפחית את חבילת השכר של לפידות על רקע התערבות המפקחת על הביטוח דורית סלינגר. לאחר מכן החליט הדירקטוריון להקטין מהותית את חבילת השכר של לפידות (החבילה המקורית שביקשה לאשר לו היתה 14.6 מיליון שקל) ב־60% כמעט ל־5.2 מיליון שקל.

באוצר טענו כי לא ייתכן שרואה חשבון שסבר שמגיעים ללפידות 12 מיליון שקל עוד בטרם התערבות המפקחת יוכל להביע עמדה בנוגע לשכר הנמוך ביותר מחצי - שהרי עמדתו תהיה ברורה. לפיכך באוצר הבהירו כי על המוסדיים להתעלם מההמלצה של אנטרופי. באוצר לא הסתפקו באמירה זו והבהירו למוסדיים כי הם מצפים להביא בחשבון את תזכיר חוק שכר הבכירים שפרסם שר האוצר לפני חודשיים וטרם נכנס לתוקף. לפיו תקרת השכר הנורמטיבית לבכירי הפיננסים צריכה להיות 3.5 מיליון שקל. כך רומזים באוצר למוסדיים לחשוב פעמיים לפני שיאשרו ללפידות חבילת שכר החורגת ב־1.7 מיליון שקל מתקרת השכר הנורמטיבית שהציב לפיד.

במגדל מי שעומד בראש ועדת ההשקעות ואמור להכריע אם יאושר שכרו של לפידות הוא הוגו צ'אופן, בכלל ביטוח מדובר בעידו דיסנצ'יק, במנורה היו"ר הוא אבשלום פלבר, ואילו בהראל מדובר ביהודה דרורי.

מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות , צילום: אבי ולדמן מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות | צילום: אבי ולדמן מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות , צילום: אבי ולדמן

כוח לדח"צים

במקביל לפרסום תזכיר החוק הורתה סלינגר לגופים המוסדיים להעביר את החלטות ההצבעה בנושאי שכר הבכירים בגופים פיננסיים לוועדות ההשקעה של אותם גופים, הכוללים את הדירקטורים החיצוניים הבלתי תלויים שאמורים לייצג את הציבור. מי שקיבלו את ההחלטות עד כה היו מנהלי ההשקעות של גופי הפנסיה, ורק אם עמדתם סתרה את עמדת חברת הייעוץ החיצונית שמספקת להם המלצות (אם יש כזו), הם נדרשו להעביר את ההכרעה לוועדת ההשקעות.

באוצר דורשים כעת כי ההחלטה תעבור לוועדת ההשקעות על רקע ניגוד העניינים המובנה במצב שבו גוף מוסדי מקבל החלטה על השכר של גוף מתחרה ובעתיד המנהלים הבכירים באותו גוף מוסדי יזדקקו לגופים המתחרים לאישור שכרם שלהם.

תגיות