אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פערי השכר בבריטניה מתרחבים: מנכ"ל מרוויח פי 143 מעובד ממוצע צילום: בלומברג

פערי השכר בבריטניה מתרחבים: מנכ"ל מרוויח פי 143 מעובד ממוצע

מדובר בזינוק של כמעט פי שלושה מ-1998, אז היחס עמד על פי 47. כך למשל, איש הפרסום והמנכ"ל מרטין סורל מרוויח פי 780 מעובד במשרד הפרסום

19.08.2014, 11:48 | שירות כלכליסט
פערי השכר בין העובדים הבריטים והמנהלים שלהם רק הולכים ומתרחבים. מחקר של מרכז High Pay מצא כי בשנה הפיננסית האחרונה המנכ"לים בחברות הבריטיות הרוויחו פי 143 יותר מאשר העובד הממוצע. מדובר בזינוק של כמעט פי 3 מ-1998, אז היחס עמד על פי 47. עם זאת, המצב בבריטניה עדיין טוב יותר מאשר בארה"ב, שם המנכ"לים מרוויחים קרוב לפי 300 יותר מהעובדים.

במקביל, בשבוע שעבר פורסמו בבריטניה נתונים רשמיים מהם עולה כי השכר, כולל בונוסים, נפל ברבעון השני, לראשונה מזה חמש שנים, על אף צמיחה מהירה בשוק העבודה. שכר הבריטים אינו עומד בקצב של האינפלציה מאז תחילת 2010.

המחקר של High Pay, התבסס על השכר של המנכ"לים של החברות הנסחרות במדד פוטסי 100. קרוב למחצית מהחברות משלמות למנכ"לים שלהן פי 100 יותר מאשר לעובד הממוצע, ובאחרות היחס אף גבוה יותר. "כשהמנהלים מרוויחים פי מאה ויותר משאר כוח העבודה, נוצרת תחושה עמוקה של חוסר הגינות", הגיבה דברה הרגרייבס, מחברת המחקר.

דוגמה בולטת במיוחד לפערי השכר באה לידי ביטוי במשכורת של מרטין סורל, המנכ"ל של סוכנות הפרסום WPP, הוא מרוויח 29.8 מיליון ליש"ט, גבוה פי 780 מהשכר הממוצע בחברה. אולם זו לא החברה עם הפערים הגדולים ביותר. בראש הרשימה עומד מארק בריסטאו, מנכ"ל חברת הכרייה ראנדגולד ריסורסס שהרוויח בשנה שעברה 4.4 מיליון ליש"ט – פי 1,500 יותר מהשכר הממוצע בחברה.

בקצה השני של הסקאלה נמצאות רשת הקמעונות ספורטס דירקט, שבה הפער בין שכר המנהלים הבכירים לשכר העובדים עומד על פי 10 בלבד, וחברת 3i Group, בה היחס הוא פי 16.

המחקר מבוסס על דו"חות שכר שנתיים שמפרסמות החברות. השכר הממוצע של העובדים חושב על ידי Pensions and Investment Research Consultants, שמייעצת למשקיעים מוסדיים בנושאי מינהל תאגידי.

בהתאם לממצאים, במרכז High Pay קראו לממשלה הבריטית להגביל את שכר הבכירים כך שהוא יהיה מכפיל קבוע משהכר הנמוך ביותר בחברה. "הממשלה צריכה לנקוט בפעולות קיצוניות יותר כלפי המרוויחים הגדולים כדי לייצר כלכלה הוגנת שלאנשים רגילים יהיה אמון בה", מסכמת הרגרייבס.

מרטין סורל , צילום: בלומברג מרטין סורל | צילום: בלומברג מרטין סורל , צילום: בלומברג

תגיות