אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העליות באג"ח הממשלתיות ובמק"מ ברבעון הגדילו שווי תיק הנכסים של הציבור צילום: בלומברג

העליות באג"ח הממשלתיות ובמק"מ ברבעון הגדילו שווי תיק הנכסים של הציבור

ברבעון השני גדל שווי תיק הנכסים שבידי הציבור בכ-30 מיליארד שקל, ובסוף יוני הסתכמה יתרתו בכ-3 טריליון ו-48 מיליארד שקל

19.08.2014, 14:42 | אמנון אטד

ברבעון השני של השנה גדל שווי תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור בשיעור ריאלי של 0.5% (כ- 30 מיליארד שקל), ובסוף חודש יוני הסתכמה יתרתו בכ-3 טריליון ו-48 מיליארד שקל.

תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור משקף את שווי הנכסים הפיננסיים (כמו מניות, אגרות חוב, תוכניות חיסכון, פיקדונות בבנקים וחשבונות עובר ושב) שמחזיקים אזרחי ישראל בארץ ובחו"ל. לעומת זאת, תיק הנכסים הכספיים אינו כולל את אחזקות הממשלה, בנק ישראל והבנקים המסחריים, ולא את ההשקעות בארץ של תושבי חוץ.

אילוסטרציה, צילום: בלומברג אילוסטרציה | צילום: בלומברג אילוסטרציה, צילום: בלומברג

מנתונים שמפרסמת היום (ג') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מתברר כי העלייה בשווי תיק הנכסים ברבעון השני נבעה בעיקר מעלייה ביתרת אגרות החוב הממשלתיות ותעודות המק"מ שבידי הציבור, שגדלה בפרק זמן זה בכ- 34 מיליארד שקל (4.5%). שוויו של תיק הנכסים הסחיר בחו"ל גדל בכ- 11.7 מיליארד שקל, בעיקר כתוצאה מזרם ההשקעות נטו של הגופים המוסדיים (קרנות הפנסיה, קופות הגמל וחברות הביטוח). עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות במחירי המניות הנסחרות בבורסה בתל אביב, ועל ידי התחזקות השקל מול הדולר.

מנתוני בנק ישראל מתברר עוד כי היקף התיק המנוהל באמצעות קרנות נאמנות ישראליות הסתכם בסוף חודש יוני בכ- 261 מיליארד שקל, המהווים כ- 8.6% מסך תיק הנכסים של הציבור וכ- 15.9% מסך התיק הסחיר.

תגיות