אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"במוצרי ווייטווטר היו פגמים הנדסיים רבים" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

"במוצרי ווייטווטר היו פגמים הנדסיים רבים"

דורון טמיר - לשעבר מנהל מכון התקנים, ששימש כיועצו של בני טיש, בעל מניות המיעוט בחברת המים של אורי יוגב שקרסה - מסר תצהיר עדות חריף בתביעה נגדו

20.08.2014, 07:08 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

בחודש הבא יחל שלב ההוכחות בסכסוך המיליונים בין בעלי המניות בקבוצת טכנולוגיות המים ווייטווטר שקרסה בנובמבר 2013, והותירה אחריה חובות של כ־19 מיליון שקל לבנק דיסקונט, לעובדים ולספקים. במרכז הסכסוך עומדת תביעה בסכום של 15 מיליון שקל שהגיש בעל מניות מיעוט בחברה, איש העסקים הקנדי בני טיש (15%), נגד בעל השליטה (29%) אורי יוגב - מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המכהן כיום כיו"ר רשות החברות הממשלתיות.

קראו עוד בכלכליסט

טיש טוען כי יוגב, שהקים את ווייטווטר ב־2007 עם חנה גרטלר, כיהן כיו"ר דירקטוריון בפועל ועזב את החברה ארבעה חודשים לפני הקריסה, שכנע אותו להשקיע בחברה כ־4 מיליון דולר על סמך מצגי שווא. עוד טוען טיש בתביעה כי בשל ניהולו הכושל לכאורה של יוגב, "שרפה" החברה יותר מ־60 מיליון שקל שגויסו, עד אשר החברה סיימה את 2012 בהפסד של 23 מיליון שקל ולדו"חותיה הוצמדה הערת עסק חי. יוגב מכחיש את הטענות, וטוען שתביעתו של טיש היא ניסיון סחיטה.

מצגות לא ריאליות

 

לקראת תחילת המשפט הוגש תצהיר עדות ראשי של דורון טמיר, מנכ"ל מכון התקנים לשעבר (2010-2007), שכיהן כנציגו של טיש בדירקטוריון ווייטווטר וכיועצו האישי. טמיר היה זה שניהל את המו"מ מול יוגב להשקעתו של טיש בחברה. טענתו המרכזית של טמיר היא כי לאחר שנתחם הסכם ההשקעה, הוא גילה כי התחזיות שהציג יוגב היו מופרכות, וכי במוצרי החברות־הבנות היו פגמים הנדסיים ותכנוניים.

טמיר אגב נבחר לאחרונה על ידי רשות החברות, שבראשה עומד כאמור יוגב, לנבחרת הדירקטורים - מאגר של מועמדים מקצועיים לתפקידי דירקטורים בחברות הממשלתיות, אשר קיבלו חותמת רשמית מהועדה לבדיקת המינויים בראשותו של השופט שלום ברנר.

דורון טמיר (מימין), חנה גרטלר ואורי יוגב. ווייטווטר הותירה חוב של 19 מיליון שקל, צילום: אוראל כהן אסף לב דורון טמיר (מימין), חנה גרטלר ואורי יוגב. ווייטווטר הותירה חוב של 19 מיליון שקל | צילום: אוראל כהן אסף לב דורון טמיר (מימין), חנה גרטלר ואורי יוגב. ווייטווטר הותירה חוב של 19 מיליון שקל, צילום: אוראל כהן אסף לב

"התברר לי כי מצבה האמיתי של ווייטווטר, בניגוד לתמונה שצייר יוגב בפניי, היה בכי רע", טוען טמיר בתצהירו. "כך, התברר לי כי התחזיות המוקדמות שהוצגו בפניי ובפני טיש לא היו ריאליות, ובהתאם נחתכו בשרירותיות כלפי מטה על ידי יוגב במהלך השנה לאחר החתימה על הסכם ההשקעה. התברר לי כי מוצרי החברה־הבת צ'קלייט אינם מוגמרים, כי קיימים בהם פגמים הנדסיים ותכנוניים וכי נדרשות עוד מלאכה והשקעה כספית משמעותית, כדי להביאם לרמה המינימלית הדרושה לשם מכירתם".

טמיר מוסיף וטוען כי "בדיעבד התברר לי כי המצגים שהוצגו על ידי יוגב ביחס למצבן של החברות־הבנות, ביחס לסטטוס של המוצרים של החברות־הבנות, ביחס לתחזיות הכספיות, ביחס למצב הדברים בוול (חברת־בת נוספת), כמו גם ביחס להתחייבותו להתמסר לענייניה של החברה - אינם נכונים ורחוקים מהמציאות. מצגיו של יוגב נועדו לשכנע את טיש ואותי כנציגו, כי אין סיכון לווייטווטר בפעילותה ובהשקעתה בוול, אף על פי שלאמיתו של דבר התברר, כי יוגב ידע (ולכל הפחות צריך היה לדעת) שהשקעה זו מונחת על קרן הצבי".

תצהיר נוסף שהוגש הוא של עדי כספי, חתנו של טיש שעבד בחברה. "לאחר שטיש התעמת עם יוגב ודרש כי תבוצע בדיקה מקיפה על אודות מצבה של ווייטווטר, החל יוגב בסדרת פעולות נפסדות אשר נועדו לשלול את הזכויות בהתאם להסכם ההשקעה, ולמנוע את האפשרות להפעיל בקרה אפקטיבית", טוען כספי. "זאת כדי שמצבה האמיתי של ווייטווטר ומצגי השווא ופעולות המרמה של יוגב לא ייחשפו בפני טיש, ובפני יתר בלי המניות בווייטווטר".

כספי מוסיף וטוען כי "גם דרך התנהלות יוגב היתה נגועה במניפולציות, שנועדו לנצל אותי כדי להפעיל לחץ על טיש ובניסיון לשנורר כספים נוספים. בהתייחס להתנהלותו הפסולה של יוגב בחברה, לא נותר אלא להזכיר כי הוא פעל והשתמש בחברה כפלטפורמה לקידום ענייניו האישיים, תוך ניגוד עניינים חמור ועשיית שימוש שלא כדין במשאבי החברה".

"יוגב דאג שחברה בבעלותו של אחיו (יואב יוגב) תספק שירותי ייעוץ לחברה־בת וזאת תמורת ריטיינר חודשי נכבד", טוען כספי. "בנוסף קיים יוגב פגישות הנוגעות לענייניה של רכבת ישראל במשרדי החברה (יוגב שימש כדירקטור ברכבת במקביל לפעילותו בווייטווטר - ת"ג וזש"ל). כמו כן העמיד יוגב את משרדיה של החברה לשימושה של אשתו לצורכי עסקיה הפרטיים ולקיום פגישות טיפוליות עם לקוחותיה הפרטיים. יוגב גם דאג לתאם מראש נסיעה לברזיל על חשבון החברה, כמובן כדי שיוכל להיפגש עם בתו ש'במקרה' טיילה שם באותה העת. ביחס לתיאום הנסיעה דווקא למועד זה הבהיר לי יוגב כי 'לא מעניין אותי. אני פועל לפי האינטרסים שלי'".

גרטלר בדרך לעדות?

 

בתוך כך, בא כוחו של טיש, עו"ד זוהר לנדה, פנה לשופטת רות רונן מהמחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לזמן לעדות גם את בעלת המניות הגדולה בווייטווטר (49%) - חנה גרטלר. "עדותה של גרטלר רלבנטית לבירור האמת במסגרת התביעה, וזאת, בין היתר, לאור תפקידה כדירקטורית וכיו"ר הדירקטוריון בווייטווטר בתקופה הרלבנטית", כותב עו"ד לנדה.

"גרטלר נכחה, בין היתר, בפגישות שבמסגרתן התבקש התובע להעמיד כספים נוספים לווייטווטר", כותב לנדה. "כך לדוגמה בזמנים הרלבנטיים לתובענה פרש טיש בפני גרטלר את טענותיו ביחס להתנהלות יוגב לאור מצבה הכספי המידרדר של ווייטווטר, וביחס למצגי השווא". את תגובת גרטלר לא היה ניתן להישג.

מאורי יוגב ומבא כוחו עו"ד איזי הולדשטיין לא נמסרה תגובה.

תגיות