המשקה של הג'נטלמנים הדרומיים - בשיא של 40 שנה
יצרני הבורבון ויסקי האמריקאים מהמרים על גידול בדרישה לבורבון ומגדילים את כמויות הוויסקי שהם מיישנים
יצרני הבורבון ויסקי האמריקאים מהמרים על גידול בדרישה לבורבון ומגדילים את כמויות הוויסקי שהם מיישנים.
בשנה שעברה מילאו המזקקים בקנטקי 1.2 מיליון חביות ליישון - השיא מאז 1970, וכיום מלאי הבורבון במדינה עומד על יותר מ־5 מיליון חביות, בפעם הראשונה מאז 1977.
ייצור ויסקי טומן בחובו אלמנט קבוע של הימור, כיוון שיישון החביות מתחיל לפחות שנתיים לפני שהוויסקי מוכן למכירה. גידול בייצור בתקופה של גידול בדרישה יכול לטמון בחובו רווחים גדולים, ומנגד, הערכה שגויה של השוק עלולה לגרום להפסדים.
בפעם האחרונה שבה תעשיית הבורבון האיצה את היצור בשנות השבעים היא ספגה הפסדים כבדים לאחר צניחה בפופולריות. "אנחנו יותר עסוקים משיכולתי לדמיין אי פעם", אמר כריס מוריס, מזקק ראשי ביצרנית הבורבון וודפורד ריזרב.
ייצור הבורבון בקנטקי, המרכזת 95% מייצור המשקה בעולם, עלה ביותר מ־150% ב־15 השנים האחרונות. הדרישה העולמית הגוברת לבורבון מגיעה בעיקר ממדינות אסייתיות, ובראשן סין, ומתרחשת במקביל לחזרתו לאופנה בארה"ב.
"במשך שנים הבורבון נחשב למשקה של ג'נטלמנים דרומיים", אמר ג'ימי ראסל, המזקק הראשי של ויילד טרקי. "עכשיו הוא המשקה של כולם".
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה