אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיצוי של 50 אלף שקל לגבר שגרושתו הוציאה נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ ללא הצדקה

פיצוי של 50 אלף שקל לגבר שגרושתו הוציאה נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ ללא הצדקה

הגרוש, איש עסקים אמיד טען כי הוא בעקבות ביטול הנסיעה, נגרם נזק של מאות אלפי דולרים לחברה בה הוא שותף

24.08.2014, 09:04 | זוהר שחר לוי
בית המשפט לענייני משפחה תל אביב קבע כי אשה שהוציאה נגד הגרוש שלה, איש עסקים אמיד, צו עיכוב יציאה מהארץ ללא הצדקה תפצה אותו ב־50 אלף שקל.

במסגרת התביעה טען איש העסקים, בעל מניות בחברה ישראלית המנהל עסקים בסין, כי גרושתו הוציאה נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ אף שלא היה בכך צורך, וכי עליה לפצות אותו על הנזקים שנגרמו לו עקב כך בסכום כולל של כ־540 אלף שקל. את הצו הוציאה האשה על סמך טענה לחוב של כ־13 אלף שקל, ולאחר שהצהירה כי איים בפניה שיעזוב את הארץ לצמיתות וכי "יש לו קשרים ענפים בחו"ל".

נתב"ג. עיכוב שלא לצורך, צילם: עמית שעל נתב"ג. עיכוב שלא לצורך | צילם: עמית שעל נתב"ג. עיכוב שלא לצורך, צילם: עמית שעל

לגרסתו, בעקבות הצו שהוצא נגדו הוא נאלץ לבטל את נסיעתו לבדיקת מפעל בסין, וכתוצאה מכך הפסידה החברה שהוא שותף בה מכרז גדול ונגרם לה נזק של מאות אלפי דולרים. כמו כן, עקב צו עיכוב היציאה נמנעה מהתובע האפשרות לבדוק מוצר מזון בסין, והדבר גרם לדחייה בהשקת המוצר והסב נזק כבד לחברה.

השופט נפתלי שילה קיבל חלקית את התביעה וקבע כי האשה תפצה את הגרוש ב־20 אלף שקל עבור אובדן שעות עבודה ועבור שכר טרחת עורך דין שנאלץ לשלם לצורך ביטול הצו, וכן תשלם סכום של 30 אלף שקל עבור עוגמת הנפש שנגרמה לו בעקבות הוצאת הצו.

"האיש לא הוכיח כי נגרם לחברה נזק עקב צו עיכוב היציאה", קבע השופט בהחלטתו. "ברם, אני מקבל את טענתו כי נגרם לו נזק כספי עקב 'הריצות' והפניות להוצאה לפועל בגין הגשת הבקשה לעיכוב יציאה, שכאמור לא היה לה כל בסיס".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
השאלה היא מדוע ההוצל"פ וביהמ"ש ממהרים להוציא צווי עיכוב מבלי לבדוק האם יש לכך הצדקה
השאלה היא מדוע ההוצל"פ וביהמ"ש ממהרים להוציא צווי עיכוב מבלי לבדוק האם יש לכך הצדקה. האם הם עדיין לא למדו שזה תרגיל להפעלת לחץ של אחד הצדדים (לרוב של גרושות), בדיוק כמו תלונות שווא במשטרה... ביהמ"ש וההוצל"פ מאפשרים למעשה את ההתעללות המיותרת בצד הנפגע (ברוב המקרים אין באמת הצדקה להוצאת צו עיכוב) ובכך הם פוגעים בזכויות הצד הנפגע וגורמים לעומס מיותר על המערכת המשפטית שמונעת מהם לטפל בתיקים שבאמת מצריכים טיפול, וכמובן להמשך סיכסוכים. ענישה מחמירה לתלונות שווא והוצאת צווי עיכוב מיותרת לצד מחשבה שניה של השופטים והרשמים בטרם הוצאת הצו יהיו הצד הנכון והראוי על מנת להתקדם למאה ה 21...
יואב , ירושלים  |  26.08.14
לכל התגובות