אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד החוץ התייאש מבתי החולים: ישלח עובדיו לבדיקות במכון פרטי צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

משרד החוץ התייאש מבתי החולים: ישלח עובדיו לבדיקות במכון פרטי

שרת הבריאות אמנם המליצה על חיזוק מערכת הבריאות הציבורית רק לפני כחודשיים, אבל במשרד החוץ מעדיפים להמשיך בהתקשרות עם מכון פרטי בשל זמני ההמתנה הארוכים בבתי החולים הציבוריים

25.08.2014, 06:55 | מיקי פלד

בעוד שרת הבריאות יעל גרמן מנסה לשכנע את הציבור לקבל שירותים בבתי החולים הציבוריים במקום במערכת הפרטית, ל"כלכליסט" נודע כי במשרד החוץ מעדיפים להמשיך ולהשתמש ברפואה הפרטית לביצוע הבדיקות הרפואיות לשליחי המשרד, במקום בבתי החולים הציבוריים.

הסיבות לא יפתיעו אף אחד. לאה חורש, מנהלת מחלקת שיגור, קליטה ופרט במשרד, כתבה בבקשה שלה לפטור ממכרז למכון הפרטי כי "היו ניסיונות בעבר לעשות את הבדיקות בבתי החולים, אך לא כל הבדיקות היו מרוכזות במקום אחד, זמן ההמתנה היה ארוך, ובקיצור הניסיון לא צלח".

שר הבריאות יעל גרמן, צילום: צביקה טישלר שר הבריאות יעל גרמן | צילום: צביקה טישלר שר הבריאות יעל גרמן, צילום: צביקה טישלר

במשרד החוץ מעוניינים להמשיך את ההתקשרות עם מכון פרטי בשם מדיטון תמורת 100 אלף שקל עבור עריכת הבדיקות לשליחי המשרד בארבעת החודשים שנותרו עד סוף 2014. המשרד עובד עם מדיטון כבר שנים רבות, ומדי שנה עשרות שליחים נשלחים אליו לעבור את הבדיקות. המשרד גם העדיף לוותר מראש על קיום מכרז חדש לבחינה חוזרת של ההצעות של בתי החולים.

הבדיקות הנדרשות למשרד הן מהבסיסיות ביותר שיש במערכת הבריאות, בהן בדיקת דם, בדיקת עיניים ובדיקת שמיעה. במקביל המשרד החוץ עובד גם עם מכון מור לצורך בדיקות אחרות.

המדינה משקיעה כמיליארד שקל כדי לחלץ את בית החולים הדסה מהמשבר הפיננסי שאליו נקלע, ומתכננת להשקיע עוד מיליארד שקל לשיקום מערכת הבריאות הציבורית. ולמרות זאת, בעוד יד אחת של המדינה עמלה לשיקום מערכת הרפואה הציבורית, יד אחרת שלה מוציאה סכומי כסף לא מבוטלים על רפואה פרטית.

ממשרד החוץ נמסר כי "המשרד עובד עם מכון מדיטון ומכון מור זה כ־14 שנה ללא מכרז ובהתאם לאישורים של החשבות. השנה, בעקבות הנהגת נהלים חדשים, נתבקשנו לצאת למכרז לבדיקות הרפואיות לשליחים. לכן, עד שייכתב מכרז חדש, התבקשה ועדת המכרזים לאשר למשרד להמשיך לעבוד עם שני מכונים אלה. אנו מניחים שעד מחצית השנה הבאה ייצא מכרז חדש, וכל מכון רפואי שימצא לנכון יוכל לגשת אליו".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
משרד החוץ
תורים ארוכים לבדיקות תקופתיות?למי פנו נציגי משרד החוץ. האם בדקו איכות שירות במכונים הפרטיים?האם נבדק הנושא של פינוי מהיר לנבדק אשר נמצא אצלו ממצא הדורש בירור מהיר ? מיון צינתור וכיוב.... תבדקו שוב את החלטותיכם ותנסו שירות של בתי חולים צבוריים בנןשא האמור. את הקודקודים אתם שולחים לבדיקה תקופתית בבי"ח צבורי ואת השליחים למכונים פרטיים מדוע?
אזרחית שאיכפת לה  |  26.08.14
3.
ל2, הדברים שלך חסרי כל קשר למציאות ולנושא.
לא מדובר על טיפול רפואי, אותו מקבלים גם עובדי המדינה ממערכת הבריאות הציבורית, אלא בבדיקות רפואיות לשם קבלה לתפקיד. אלו בדיקות שאין להן שום קשר עם טיפול רפואי ומטרתן, בעיקרון, לוודא שלמועמד אין בעיה רפואית שעלולה להוות בעייה בתפקיד אבל בפועל זה בעיקר כיסוי תחת לצורכי ביטוח כשמחקרים מראים שלא רק שהבדיקות הללו בד"כ מיותרות ולא יעילות אלא שהן גורמות, פעמים רבות, ל"גילוי" בעיות שלא קיימות ויוצרות עומס מיותר על המערכת הרפואית ולפעמים גם מזיקות לבריאות של המועמד עצמו. מערכת הבריאות הציבורית לא צריכה לבצע בדיקות וכל עוד ממשיכים לבצע אותן אין סיבה לא להשאיר זאת בידיהם של גופים מסחריים, שזה למיטב ידיעתי מאות קפיטליסטי ולא סוציאליסטי. כשזה מגיע לטיפול רפואי מציל חיים, ולא לסתם בדיקה, מערכת הבריאות הממשלתית עושה את העבודה טוב מאוד, למרות כל הבעיות שיש לה. אתה אולי מגחך עכשיו אבל זו עובדה. מערכת הבריאות של ישראל מדורגת במקומות גבוהים בהשוואה למדינות אחרות בעולם, עולל מעל דינות כמו קנדה, פינלנד, דנמרק וארה"ב והיא עושה זאת עם הוצאות לא גבוהות במיוחד ביחס לגודל האוכלוסיה. המדינות עם המערכת הטובה ביותר מתחלקות לשתיים, אלו שעושות זאת עם השקעות גבוהות, כמו יוון, ספרד, בריטניה או פורטוגל (או בהשרקעות ענק של מדינות קטנות ועשירות כמו עומן, ערב הסעודית או איחוד האמירויות) ואלו שעושות זאת ביעילות ובהשקעה נמוכה (למרות השיטה הסוצירליסטית של ביטוח רפואי לכולם) כמו צרפת (מקום ראשון), איטליה (מקום שני), הולנד, שווית, אוסטריה, גרמניה או שבדיה. ארה"ב הקפיטליסטית, בה אין ביטוח בריאות ממלכתי וסוציאליסטי, מוציעה הון על שירותי בריאות (באופן פרטי, לא ציבורי) אבל סובלת ממעכת בריאות מקרטעת ולא יעילה.
אמיר  |  25.08.14
2.
תורים ארוכים במוסד ממשלתי ?
כמובן שבשוק שנשלט ע"י הממשלה לאף אחד לא אכפת כמה זמן תחכו לבדיקה הרפואית החשובה שלכם . האירוניה היא שגם בממשלה לא סומכים על מוסדות הממשלה ולכן שולחים את העובדים לעסק פרטי עם חישוב רווח והפסד , עם בעלים שדואג להוצאות ועם עובדים שחייבים לתת שירות ותפוקה אחרת העסק נסגר . כמו תמיד עובדי המדינה יהנו משירותים ותנאים ששאר האזרחים פשוטי העם לא יקבלו וימשיכו לתת שירות גרוע עם תורים ארוכים . מישהו אמר סוציאליזם ולא קיבל ?
אני רק שאלה  |  25.08.14