אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעל השליטה בספקטרוניקס מאיים: אתבע את בעלי המניות צילום: צפריר אביוב

בעל השליטה בספקטרוניקס מאיים: אתבע את בעלי המניות

המנכ"ל יחיאל ספקטור לא מוכן לוותר על הבונוס שלו ל־2012, אף שתשלום חד פעמי שבוצע אז העביר את החברה להפסד

25.08.2014, 08:37 | גיל קליאן

יחיאל ספקטור, בעל השליטה ומנכ"ל ספקטרוניקס, מוכן להרחיק לכת כדי להשיג את הבונוס שלו עבור שנת 2012 - גם אם זה אומר להגיע לבית המשפט ולתבוע את בעלי המניות שלו. כך עולה ממכתב ששלח ספקטור לשורה של משקיעים מוסדיים שסירבו באסיפת בעלי המניות האחרונה לאשר לו בונוס שחורג ממדיניות השכר של החברה.

אסיפת בעלי המניות של חברת מערכות הכיבוי התקיימה ב־22 ביולי. בעלי המניות מטעם הציבור, למעט קרן סקיי של צביקה יוכמן, יואל קרסו וקופת הגמל לעובדי אוניברסיטת ירושלים, הצביעו אז נגד הבונוס המוצע לספקטור.

ספקטור טוען כי עבור 2012 מגיע לו בונוס של 190 אלף דולר, אך באסיפה הציע כי יקבל בונוס מופחת של 153 אלף דולר. לדבריו, הסכם ההעסקה שלו מבטיח לו בונוס שנתי של 5% מהרווח הנקי של החברה, עד לתקרה של 240 אלף דולר.

חלוקת הבונוס לא מובנת מאליה, שכן בשנה המדוברת הגיעה ספקטרוניקס להסדר עם רשות המסים לשחרור רווחים כלואים של 173 מיליון שקל. תמורת אותם רווחים שילמה ספקטרוניקס מס נוסף של 20.6 מיליון שקל. ללא אותו תשלום מס, היה הרווח הנקי של ספקטרוניקס ב־2012 עומד על 3.8 מיליון דולר. לאחר תשלום המס רשמה החברה הפסד של 1.4 מיליון דולר בשורה התחתונה.

יחיאל ספקטור, בעל השליטה ומנכ"ל ספקטרוניקס, צילום: צפריר אביוב יחיאל ספקטור, בעל השליטה ומנכ"ל ספקטרוניקס | צילום: צפריר אביוב יחיאל ספקטור, בעל השליטה ומנכ"ל ספקטרוניקס, צילום: צפריר אביוב

מכיוון שהחברה עברה להפסד, חלוקת הבונוס לספקטור הפכה קשה יותר. ספקטור מנגד טען כי התשלום החד פעמי אינו צריך להילקח בחשבון בחישוב הרווח הנקי לצורכי הבונוס שלו, וכי הוא בוצע כדי להציף ערך לבעלי המניות של החברה, שכן הוא מאפשר חלוקת דיבידנד.

במכתב, ששלח באמצעות בא כוחו עו"ד ויקטור תשובה, מאשים ספקטור: "בעלי המניות מהציבור הצביעו נגד אישור הבונוס מבלי שבדקו כיצד משפיעה החלטתם על החברה". בנוסף טוען ספקטור כי אופן הצבעת בעלי מניות המיעוט נוגד את חוק החברות, בפרט הסעיפים שמחייבים לנהוג "בתום לב, בדרך מקובלת ובהגינות".

ספקטור דורש מבעלי המניות להגיש את עמדתם תוך 14 יום. אם לא תתקבל, יפעל לגבות את הבונוס, כולל באמצעות הגשת תביעה. בין בעלי המניות הנדרשים להגיב: ילין לפידות, איילון, אנליסט, אקסלנס, אפסילון, הראל, מגדל, מיטב דש, הפניקס ומנורה.

תגיות