אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה־האם צוברת חובות, החברה־הבת מחזירה סחורה צילום: shutterstock

החברה־האם צוברת חובות, החברה־הבת מחזירה סחורה

ארגמן מחזיקה ב־80% מרוטקס וחייבת לה 5.5 מיליון שקל. מנכ"ל שתי החברות: "אין עניין גדול, בעלי השליטה בארגמן מחויבים לסגירת החוב"

25.08.2014, 08:44 | גיל קליאן

לא בכל יום חברה־בת מצמצמת חשיפה מול בעלת השליטה בה — אבל כך עולה מדו"חותיה לרבעון השני של יצרנית הטקסטיל רוטקס.

החברה, שהאג"ח שלה נסחרות בבורסה בתל אביב, דיווחה כי החליטה לצמצם חשיפה לארגמן, חברה ציבורית שמחזיקה 80% ממניות רוטקס ומשווקת סחורה שזו מייצרת. אין דבר המעיד על הקירבה בין רוטקס לארגמן יותר מזהות המנהלים שלה - בשתי חברות מכהן יאיר רוטלוי כיו"ר ורענן סובל כמנכ"ל.

נכון לסוף הרבעון השני ארגמן היתה חייבת לרוטקס 5.5 מיליון שקל, שלא שולמו במועדים שנקבעו. זהו זינוק של 96.4% ביתרת החוב בפיגור של ארגמן, שעמדה נכון לסוף הרבעון הראשון של 2014 על 2.8 מיליון שקל בלבד.

בעקבות הזינוק קיים דירקטוריון רוטקס דיון בהיקף החוב בפיגור של ארגמן, בהמשך לשלושה דיונים קודמים ממרץ־אפריל. הפעם הוחלט לעשות מעשה, וב־21 באוגוסט דיווחה רוטקס כי הדירקטוריון החליט לבצע "החזרת סחורה מארגמן כדי להקטין את החוב ואת הסיכון לאי תשלומו". הצעד החריג מביע את מידת הדאגה של החברה־הבת רוטקס ליכולת של החברה־האם לפרוע את החוב. בנוסף החליטה רוטקס לפרוס מחדש את החוב של ארגמן ל־24 תשלומים, ולפעול להעברת חובות הלקוחות של ארגמן לטובתה.

למרות זאת, רוטקס החליטה להמשיך ולספק עוד סחורה לארגמן, ולבצע הזמנות נוספות תוך העברת החובות של לקוחות ארגמן לטובת רוטקס. המהלכים האלה יידרשו לאישור אסיפת בעלי המניות של רוטקס, שטרם זומנה.

רענן סובל, שמכהן כמנכ"ל ארגמן ומנכ"ל רוטקס, אמר אתמול: "אין פה עניין גדול. החזרת סחורה זה דבר שנעשה בדיוק כמו כל צד ג' אחר. לרוטקס יש עניין ברור שהפעילות הזאת תימשך, בעבר היו לארגמן חובות מול רוטקס והיא תמיד סגרה את החוב. יש התחייבות מצד בעלי השליטה בארגמן לסגור את החובות של החברה ובגלל זה אין לה הערת עסק חי".

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

תגיות