אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברגר קינג עוזבת את ארה"ב? מחפשת מדינה עם שיעור מס נמוך יותר צילום: בלומברג

ברגר קינג עוזבת את ארה"ב? מחפשת מדינה עם שיעור מס נמוך יותר

רשת ההמבורגרים מנהלת מגעים לרכישת רשת טים הורטון הקנדית. במסגרת ההסכם יועבר המטה של ברגר קינג לקנדה בה עומד שיעור המס על 26.5% לעומת 40% בארה"ב

25.08.2014, 10:10 | בלומברג

ברגר קינג, רשת ההמבורגרים השנייה בגודלה בארה"ב, מנהלת מגעים לרכישת רשת טים הורטון הקנדית. במסגרת ההסכם המתגבש, יועבר המטה של ברגר קינג לקנדה, ובכך תצטרף הרשת לשורה של חברות האמריקאיות המחפשת לעבור למדינה עם שיעור מס נמוך יותר. שיעור מס החברות בקנדה עומד על 26.5% זאת לעומת שיעור של 40% בארה"ב, כך לפי הנתונים באתר של חברת ייעוץ המס KPMG.

המיזוג בין ברגר קינג, שבבעלות עיקרית של 3G Capital וטים הורטון, שנחשבת לרשת בתי הקפה והדונאטס הגדולה בקנדה, ייצור את רשת המזון המהיר השלישית הגדולה בעולם.

ברגר קינג, צילום: בלומברג ברגר קינג | צילום: בלומברג ברגר קינג, צילום: בלומברג

אם ההסכם אכן ייצא לפועל, הוא יוסיף לדיון המתלהט סביב החברות האמריקאיות המעבירות את המטה שלהן מחוץ לארה"ב, במטרה לשלם פחות מסים. המגמה אף ספגה כבר ביקורת מצד הנשיא ברק אובמה, ועוזריו התחייבו כי הממשל ינקוט בפעולה כדי לבלום את ההתנהלות. אולם בין אמצע יוני וסוף יולי, לפחות 5 חברות אמריקאיות הכריזו על תוכניות לעבור מחוץ למדינה, ביניהן חברת התרופות AbbVie ו- Medtronic המייצרת מכשור רפואי. מעבר לכך, מאז תחילת 2012, הכריזו 21 חברות אמריקאיות על עסקאות שיאפשרו להן לעבור.

לפי הצהרה שפרסמו שתי החברות, 3G Capital, תהיה בעלת מניות הרוב של החברה החדשה, כששאר המניות יהיו בידי בעלי המניות של טים הורטון וברגר קינג. שתי הרשתות ימשיכו לפעול כמותגים נפרדים. עוד עולה מההצהרה כי ההכנסות של החברה המשולבת יעמדו על 22 מיליארד דולר והיא תפעיל למעלה מ-18 אלף סניפים ב-100 מדינות. בחברה ציינו כי המשא ומתן עדיין בעיצומו, ובשלב זה הן אינן מתכוונות להגיב עוד בעניין.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל2 מה הקשר?
קנדה היא לא מקלט מס אז במקרה הזה כנראה שלבורגר קינג אין הנחות. כך שכן גם אם רפובליקים תומכים במס הזה, הוא דוגמא לרגולציה שמאפיינת סוציאליזם . טפשי ופופוליסטי לקרוא לכך חזירות, כל חברה תנסה להרוויח יותר בערך כמו שכמעט כל אדם פרטי ינסה להרוויח יותר. חוץ מזה בשוק תחרותי חברה שלא תנצל את היתרון הזה יכולה להפסיד במרוץ כשהמתחרה שלה יכולה להוציא את אותו מוצר יותר בזול כי יש עליה פחות מיסוי.
ברק  |  25.08.14
2.
לברק מ 1, זה לא מחיר הסוציאליזם אלא מחיר הקפיטליזם
מס החברות הרשמי הארה"ב הוא אמנם גבוה (המס הפדראלי הוא 35%) אבל אף חברה לא משלמת אותו שכן בפועל המס הממוצע שמשלמות החברו נע סביב ה 13%, לא יותר. המצב הזה קיים לא בגלל הסוציאליזם אלא בגלל הקפיטליזם ומי שמונע שינוי המצב הם הרפובליקנים והלוסיבטים של החברות הגדולות שכן המצב הזה נוח להם. השיטה הנוכחית למעשה ממגדילה את הרווחים שלהם מכיוון שרק מי שיש לו כסף יכול לנצל את שלל הטבות המס המסובכות והפרצות סחוקי המס שמאפשרות לו לשלם מס נמוך עד אפסי בעוד שהשאר נאלצים לשלם מיסים גבוהים. כל הנסיונות לשנות את המצב ע"י הורדת מס החברות תוך ביטול הפטורים והפרצות הרבות הוכשלו ע"י המפלגה הרפובליקנית והלוביסטים של החברות הגדולות. למרות זאת חברות גדולות עוזבות כי לחזירות הקפיטליסטית שלהן אין גבול. החברות לא מעוניינות במס נמוך יותר, הן לא רוצות לשלם מיסים כלל ולכן הן מוצאות מקומות שמבטיחים להם מס נמוך במיוחד. הפתרון לתופעה זה אינו תחרות בהורדת מיסים בין המדינות, שכן במקרה הזה המרוויחים היחידים יהיו החברות ובעליהן (ולא, אנחנו לא נרוויח מזה שום דבר) אלא חסימה של התופעה ע"י מיסוי גבוה במיוחד כל פעילות של כל חברה שממשיכה לפעול בשוק האמריקני (או כל שוק אחר) אבל מעבירה את המטה שלה למדינה אחרת בשביל להתחמק מתשלום מיסים. הארופה כבר מתחזקת הדרישה לפעול כך נגד מדינות איחוד כמו אירלנד.
אמיר  |  25.08.14