אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רובו-בוס, אני יכול לקחת יום חופש מחר? צילום מסך: Youtube

רובו-בוס, אני יכול לקחת יום חופש מחר?

מחקר חדש מגלה שאנשים מעדיפים לקבל הוראות מרובוטים ולא מבני אדם אחרים בעבודה. נסייני המחקר אמרו כי הבוס הרובוטי הבין אותם טוב ממקבילו האנושי והיה אינטליגנטי, מדויק ויעיל יותר

25.08.2014, 17:03 | נמרוד צוק
אנשים מעדיפים לקבל הוראות מרובוטים ולא מאנשים אחרים, כך מראה מחקר חדש של קבוצת חוקרים מ-MIT. המחקר בחן סיטואציה בה צוות המורכב משני בני אדם ורובוט אוטונומי אחד מנסה להשלים משימות בתחום הייצור.  

קראו עוד בכלכליסט

מעבר לכך, תוצאות המחקר הראו כי כאשר מניחים לרובוט להוביל את הצוות, הוא יכול להגיע לפרודוקטיביות גדולה יותר וכי המשתתפים האנושיים מעדיפים לקחת חלק פסיבי בצוות יעיל מאשר לתת הוראות בצוות אפקטיבי פחות.

רוב הנבדקים שהשתתפו במחקר השיבו כי הבוס הרובוטי הבינו אותם היטב, הפגינו אינטלגינציה, ביצעו את הנדרש מהם בדייקנות והגבירו את היעילות של הצוות כולו, שהצליח להפחית את משך הזמן שנדרש לביצוע המשימה. בצד השלילי, רוב המשתתפים ביקרו את חוסר יכולתו של חבר הצוות הרובוטי לראות את התמונה הגדולה.

הניסוי כלל רובוט מסוג PR2 של מעבדות Willow Garage ומשימות של שינוע קופסאות המכילות אבני לגו והרכבת עצמים מהאבנים. הניהול כפי שניתן בידי הרובוטים ומקביליהם האנושיים במסגרת המחקר לא היה ניהול במובן המלא והמקובל של קבלת החלטות - אלא קביעת לו"ז, תיעדוף והקצאת משימות לחברי הצוות.

אוטומציה היא יעילות

מלבד המבנה של צוות המובל על ידי רובוט, הניסוי בוצע בשני פורמטים נוספים - האחד כאשר כל אנשי הצוות אנושיים, והשני כאשר אחד מאנשי הצוות ניהל את משימותיו בעצמו והשני קיבל את ההוראות מהרובוט. תוצאות המחקר הראו מתאם גבוה בין מידת האוטומציה לבין מידת היעילות, כאשר היעילות המרבית הושגה במצב בו שני המשתתפים האנושיים קיבלו הוראות מהרובוט, אולם שביעות הרצון המרבית הושגה דווקא במצב הביניים.

את המחקר ביצעו החוקרים מת'יו גומבלי, ריימונדו גות'יארז, ג'אנקרלו סטורלה וג'ולי שא, בשיתוף חברת בואינג. במטרה לבדוק כיצד ניתן להגדיל את השילוב של רובוטיים אוטונומיים במערכי ייצור. 

תגיות