אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הפרשה של 155 מיליון ש': הרווח הכולל של מגדל זינק ברבעון ב-55% ל-95 מיליון ש' צילום: עמית שעל

למרות הפרשה של 155 מיליון ש': הרווח הכולל של מגדל זינק ברבעון ב-55% ל-95 מיליון ש'

בתחום ביטוח החיים, שבו ביצעה החברה את ההפרשה, עלה הרווח הכולל ברבעון השני ל-51 מיליון שקל - כמעט פי 1.5 לעומת הרבעון המקביל. בביטוח הכללי ירד הרווח ב-37% ל-18 מיליון שקל

27.08.2014, 08:34 | רחלי בינדמן

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו ובניהולו של עופר אליהו אולי חווה טלטלות בצמרת ההנהלה אך מציגה דוחות טובים ביחס לענף. חברת הביטוח רושמת רווח כולל של 95 מיליון שקל ברבעון, עליה של 55% לעומת הרבעון המקביל אשתקד וזאת חרף הפרשה של 155 מיליון שקל לפני מס (97 מיליון שקל אחרי מס) שביצעה לצורך הגדלת עתודות בביטוח חיים בשל סביבת הריבית הנמוכה.  

 

שלמה אליהו, צילום: עמית שעל שלמה אליהו | צילום: עמית שעל שלמה אליהו, צילום: עמית שעל

מדובר בהפרשה נמוכה יחסית למול המתחרות כלל והראל, שהפרישו בהתאמה 165 מיליון שקל ו-126 מיליון שקל לפני מס אף על פי שתיק הביטוח שלהם קטן מזה של מגדל. זאת מכיוון שמגדל ביצעה חלק מההפרשה ברבעון הראשון של 2014 ובסך הכל הפרישה יותר מכלל. עם זאת, מגדל רומזת כי ההפרשות הנוכחיות אינן סוף פסוק. ראשית, גם ברבעון הקודם בוצעה הפרשה כך שבמחצית הראשונה של 2014 הוגדלו העתודות על חשבון הרווח בהיקף של 229 מיליון שקל לפני מס. שנית, מגדל מתייחסת להפחתת הריבית האחרונה והדרמטית במשק שהתרחשה בשבוע שעבר והורידה את הריבית לשפל היסטורי של 0.25% שלפי מגדל "עלולה להביא לצורך בהגדלה נוספת של העתודות".

בתחום ביטוח החיים, שבו כאמור בוצעה ההפרשה, נרשם רווח כולל לפני מס של 51 מיליון שקל, זינוק של כמעט פי 1.5 לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מגדל מסבירה את העלייה ברווח חרף ההפרשה ברווחי השקעות גבוהים יותר בתיק הנוסטרו לעומת הרבעון המקביל וכן מגביית דמי ניהול משתנים בפוליסות המשתתפות ברווחים בהיקף של 42 מיליון שקל לעומת 12 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד. יתרה מזו, מגדל מציינת כי כתוצאה משיפור בתביעות בביטוח אובדן כושר עבודה, חל שיפור משמעותי ברווח מביטוחי חיים טהורים (מפני מוות ואובדן כושר).

מגדל, המחזיקה בקרן הפנסיה השנייה בגודלה בישראל, מקפת, רשמה ברבעון השני רווח כולל של 23.6 מיליון שקל לפני מס בתחום הפנסיה, עליה קלה לעומת הרבעון המקביל אז נרשם רווח של 21.5 מיליון שקל. העלייה ברווח הוסברה בעלייה בהיקף הנכסים מהם נגזרים דמי הניהול וחרף שחיקה בדמי הניהול בשל התחרות בענף.

דווקא בתחום הביטוח הכללי, תחום החוזקה של משפחת אליהו, נרשמה ירידה ברווח של 37% והוא הסתכם ברבעון ב-18 מיליון שקל. זאת על רקע ירידה בתוצאות החיתומיות (עודף פרמיות שנגבו על תביעות ששולמו) שהתבטאה בעיקר בענף רכב חובה בשל שחיקת תעריפים. גם בפרמיות שנגבו בביטוח הכללי חלה ירידה שנבעה מהקיטון בכמות הפוליסות בביטוחי רכב שנמכרו על ידי החברה, ככל הנראה על רקע יתר סלקטיביות לצורך שיפור התוצאות החיתומיות.

תחום הפיננסים המרוכז על ידי מגדל שוקי הון הפסיד 6 מיליון שקל לפני מס לעומת רווח של 1.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. מגדל מסבירה את המעבר להפסד בשל קיטון בהכנסות מדמי ניהול בניהול תיקים, ירידה בפעילות ניירות ערך סחירים, בעיקר בחו"ל ובעיקר מהפחתת מוניטין לחברת קרנות הגידור של מגדל שוקי הון - דרגון - שמנוהלת על ידי מי שהיה עד באחרונה מנהל ההשקעות הראשי של מגדל שוקי הון, יעקב ויינשטיין.

תגיות