אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוואלקום נחשדת בהתנהלות מונופוליסטית באירופה

קוואלקום נחשדת בהתנהלות מונופוליסטית באירופה

חברת שבבים בריטית שנרכשה בידי אנווידיה טענה שקוואלקום פגעה בעסקיה, מה שהוביל את נציבות התחרותיות של האיחוד האירופי לשקול חקירה רשמית. זאת, לאחר שהואשמה בסין בניצול כוחה בשוק השבבים

27.08.2014, 18:16 | הראל עילם

הנציבות האירופית שוקלת לפתוח בחקירה רשמית כנגד יצרנית השבבים האמריקאית קוואלקום - באשמה של הפרת חוקי המונופול והסחר ההוגן. כך דיווחה אמש (ג') סוכנות רויטרס, על בסיס מספר מקורות המקורבים לנושא.

קראו עוד בכלכליסט

החקירה היא כתוצאה מתביעה שהגישה חברת השבבים הבריטית Icera ב-2010 כנגד קוואלקום. אייסרה מתמחה בעיצוב שבבי תקשורת עבור טלפונים חכמים ומודמים. היא נרכשה כשנה לאחר הגשת התביעה על ידי חברת השבבים האמריקאית Nvidia, שידועה בעיקר בזכות המאיצים הגרפיים שלה אבל גם פועלת בתחום שבבי הסלולר. Nvidia המשיכה עם התביעה, וכעת עתידה הנציבות לחקור את העניין.

נחשדת בהתנהלות מונופוליסטית במספר מדינות. קוואלקום, צילום: בלומברג נחשדת בהתנהלות מונופוליסטית במספר מדינות. קוואלקום | צילום: בלומברג נחשדת בהתנהלות מונופוליסטית במספר מדינות. קוואלקום, צילום: בלומברג

אייסרה טוענת כי ב-2010 השתמשה קוואלקום במעמדה בשוק כדי להעניק ליצרניות מכשירים הטבות ברשיונות פטנטים וסובסידיות מרחיקות לכת - מה שפגע במכירותיה של אייסרה. תביעה נוספת כנגד קוואלקום הוגשה באותה שנה על ידי אריקסון וטקסס אינסטרומנטס, אבל החברות נסוגו מטענותיהן. הנציבות האירופית החליטה לפתוח מחדש את התביעה נגד קוואלקום בעקבות חקירה נגד אינטל, שהובילה להטלת קנס של 1.1 מיליארד יורו על ענקית השבבים.

מונופול טבעי?

מוקדם יותר השנה הוועדה הסינית הלאומית (NDRC), המקבילה הרגולטורית ללשכת הסחר האמריקאית, קבעה כי קוואלקום מתנהלת באופן מונופוליסטי במדינה. בעקבות תלונה של מספר יצרניות שבבים מקומיות, הרשות הסינית חקרה ומצאה כי קוואלקום פעלה בצורה דומה - והורידה את דמי רשיונות הפטנטים שלה על מנת לפגוע במתחרות. 

קוואלקום מוצאת את עצמה בנקודה בעייתית במיוחד מבחינה רגולטורית: מאז 2010, הדומיננטיות שלה בשוק רק התחזקה וכמעט כל מכשיר מובייל כיום כולל עשרות שבבי תקשורת ומעבדים שלה. המתחרה הוותיקה שלה, טקסס אינסטרומנטס, יצאה מתחום מעבדי הסלולר. אפילו סמסונג משתמשת בחלק ממכשירי הסלולר שלה במעבדי קוואלקום, MediaTek ושאר יצרניות השבבים הזולות מחזיקות בנתח שוק שולי, אינטל מתקשה לחדור לשוק המובייל ואילו Nvidia האמריקאית זכתה בעבר בכמה חוזים שמנים אבל מאז פחות ופחות יצרניות מבססות מכשירים על מעבדיה.

תגיות