אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועכשיו לקינוח צילום: עמית שעל

ועכשיו לקינוח

בסוף אוגוסט לוהט אין מאכל מנחם יותר מגלידה טובה, כזו שמכינים בתוך 40 שניות מול עיניכם, מבעד לענני חנקן נוזלי, או אפילו במיוחד בשבילכם. חמש גלידריות חדשות ששווה להכיר

28.08.2014, 09:43 | גלי וולוצקי

ארטיקים טבעיים עד הבית: פאלטאס, תל אביב

 

נעמי זיסבלט גילתה את קסמם של הארטיקים הטבעיים של אמריקה הלטינית, הפאלטאס, כשעבדה במטבחים בניו יורק. אחרי ששבה לארץ החלה לפתח את הרעיון, ולפני כשנה הקימה מפעלון בדרום תל אביב, שבו היא מייצרת מבחר עונתי ומשתנה של ארטיקים טבעיים בטעמים מקוריים במיוחד. מצאי הפירות והירקות בשוק ומצב הרוח הם שקובעים את המבחר בכל רגע נתון, והוא כולל כ־12 טעמים פירותיים, 6–4 טעמים קרמיים שחלקם טבעוניים ו־4–3 טעמים אלכוהוליים.

ארטיקים מפירות וירקות. מ-10 שקלים לארטיק על בסיס חלב, צילום: עמית שעל ארטיקים מפירות וירקות. מ-10 שקלים לארטיק על בסיס חלב | צילום: עמית שעל ארטיקים מפירות וירקות. מ-10 שקלים לארטיק על בסיס חלב, צילום: עמית שעל

ל

אחרונה השיקה זיסבלט שירות משלוחים שמאפשר להזמין מארזי ארטיקים עד הבית או לבוא לאסוף אותם מחנות המפעל בדרום תל אביב. לקראת ראש השנה יוצעו גם מארזים של ארטיקים קטנטנים, המתאימים כמתנה למארחים או כקינוח לארוחת החג.

מומלץ לטעום: קוקוס קלוי; קפה וייטנאמי עם הל, ציפורן וקינמון; סלק־ג'ינג'ר; לימון, עראק ונענע. פרטים: 10 שקלים לארטיק על בסיס חלב, 12 שקל לארטיק אלכוהולי, 100–80 שקל למארז של עשר יחידות עד הבית, 240–200 שקל למארז של 30 יחידות. י"ל פרץ 23 תל אביב, 052-3944057.

חומרים טבעיים בעיר התחתית: גלידא, חיפה

 

הגלידרייה החדשה בשוק הטורקי נפתחה רק לפני שלושה חודשים בידי עובדת סוציאלית ורואה חשבון, תושבי העיר, שהחליטו להתמודד עם משבר גיל ה־40 בדרך יצירתית. המיקום בעיר התחתית הופך אותה לתחנה מושלמת לעצירת התרעננות - במיוחד עם ילדים, אבל לא רק - בביקור באזור.

הגלידות מיוצרות בעבודת יד מחומרים טבעיים בלבד וצבעי מאכל טבעיים. כן, גם גלידת המסטיק קיבלה את צבעה הזוהר מתמצית סלק. הטעמים משתנים בכל שבוע, והאוריינטציה הבריאותית, כתמחייב, הכניסה למבחר הרבה סורבטים מפירות טבעיים, גלידות נטולות סוכר ואופציות לטבעונים. כל הגלידות עשויות מחומרי גלם כשרים, והמקום כשר מרצון (ללא הכשר הרבנות).

גלידות באויינטציה בריאותית. מ-12 שקל לכדור, צילום: גיל נחושתן גלידות באויינטציה בריאותית. מ-12 שקל לכדור | צילום: גיל נחושתן גלידות באויינטציה בריאותית. מ-12 שקל לכדור, צילום: גיל נחושתן

מומלץ לטעום: קואלה וניל עם נגיעות פטל ושוקולד; סורבה קרמל מלוח; סורבה לימון־ג'ינג'ר. פרטים: 12 שקל לכדור, 70 שקל לקילוגרם. קהילת סלוניקי 2 חיפה, 04-6346343.

קסם מול הלקוח: מינוס 196 צלזיוס, תל אביב

הגלידרייה החדשה ברחוב בוגרשוב בתל אביב משתמשת בגימיק המוכר של החנקן הנוזלי כדי לייצר גלידה על פי הזמנה בתוך 40 שניות בלבד לעיני הלקוחות המשתאים. בוויטרינה אין גלידות, אלא רק שלל חומרי גלם ותוספות - כולל בייגלה, תפוצ'יפס וסוכריות גומי. הלקוחות מוזמנים לבחור את הטעם ואת התוספות, ואלה מועברים לקערה שבה החנקן הנוזלי מקפיא את התערובת במהירות. במבחר השילובים המוצעים יש כמה הברקות חביבות, כמו גלידת ריבת חלב עם שקדים מסוכרים, קשיו ומקופלת וגם אפשרות להוסיף לתערובת משקאות אלכוהוליים וגלידות טבעוניות.

מינוס 196 צלזיוס. 18 שקל לשני כדורים, צילום: מורן יעקב מינוס 196 צלזיוס. 18 שקל לשני כדורים | צילום: מורן יעקב מינוס 196 צלזיוס. 18 שקל לשני כדורים, צילום: מורן יעקב

מומלץ לטעום: שוקולד עם ריבת תפוז וויסקי; ריבת חלב, ויסקי ופקאנים; סורבה תות, בקרדי וסוכריות גומי דובונים. פרטים: 18 שקל לשני כדורים, 23 שקל לשלושה, 5 שקלים לתוספת אלכוהולית. בוגרשוב 41 תל אביב, 03-5607219.

קונים יותר משלמים פחות: ג'וניז ג'לטו, פתח תקווה

מפעל חדש שהציב לעצמו מטרה למכור גלידה איכותית במחירים אטרקטיביים. הגלידה נמכרת ללקוחות פרטיים בלבד היישר מחנות המפעל בקריית אריה, והמחיר יורד ככל שקונים יותר גלידה.

ג ג'וניז ג'לטו. 10 שקלים לגביע קטן | צילום: ענר גרין ג

המבחר כולל יותר מ־100 טעמים, מהקלאסיים כמו שוקו, וניל, תות ופיסטוק ועד טעמים מקוריים יותר שנרקחים מדי יום. יש גם אפשרות להזמין מראש טעם בבחירה אישית.

מומלץ לטעום: מלבי; שוקולד וויסקי; אגוזי לוז. פרטים: 10 שקלים לגביע קטן, 72 שקל לקילוגרם הראשון, 63 שקל לשני ו־54 שקל לכל קילוגרם נוסף (יש הנחות נוספות לקנייה של יותר מ־5 קילוגרם). המפלסים 6 פתח תקווה, 072-2218891.

כמו הבית מעמי ותמי: ג'לטרייה, תל אביב

הג'לטרייה במרכז המסחרי בשכונת אזורי חן, שפתח לפני כשלושה חודשים צביקי עשת, הבעלים של גרינברג ביסטרו וגרקו הסמוכות, נראית כמו חלום מתוק. הוויטרינה עמוסה בגלידות איטלקיות ססגוניות, אבל היא רק חלק מהתמונה. במקררים מונחים קינוחי גלידה מרהיבים, עוגות, ממתקים, שלגונים ושאר אטרקציות מתוקות שיפילו כל חובב מתוקים, ובמיוחד ילדים.

ג ג'לטרייה. מ-12 שקל לגלידה מיני | צילום: אוראל כהן ג

מומלץ לטעום: גלידת פיסטוק; סורבה ליצ'י קאווה; קסטה ג'נדויה (סמיפרדו שוקולד חלב ואגוזים בשתי שכבות ביסקוויט שוקולד פריך); עוגת ביניולטה (סמיפרדו קרמל, סמיפרדו שוקולד חלב, קראנץ' לוז ופחזניות). פרטים: 88 שקל לקילוגרם, 160 שקל לעוגת גלידה, 12 שקל לגלידה מיני. פרטים: אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 03-6703626.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מי צריך גלידריית בוטיק כשאפשר להכין בבית?
המתכון הבסיסי מאוד פשוט, ואפילו לא צריך מכונת גלידה: בסיר קטן מחממים על אש קטנה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם כוס חלב ושליש כוס סוכר (אסור להביא לרתיחה). בינתיים בקערה טורפים ארבעה חלמונים גדולים (או חמש קטנים) עם עוד שליש כוס סוכר, עד שהופך לקצף בהיר. מוסיפים לקערה כמה כפות מן החלב החם להשוואת טמפרטורות, תוך בחישה מתמדת במטרף יד. לאחר מכן, מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך הסיר, שוב תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהחלב מסמיך (שוב, אסור להביא לרתיחה). מכבים את האש ומוסיפים פנימה את חומרי הטעם: קילו של פירות קלופים וטחונים למחית חלקה (אם זה פרי שמכיל הרבה נוזלים אז יש להפחית מעט מכמות החלב בסיר). או חצי חבילה שוקולד מריר מומס (במקרה זה יש להוסיף לתערובת החלב שלוש כפות אבקת קקאו לא ממותקת בעת הבישול). או שני ספלי אספרסו קצר עם כפית של תמצית ווניל. וכן הלאה טעמים לפי מיטב דמיונכם. למי שאין מכונת גלידה: מכניסים את התערובת למקפיא ומחכים שעה-שעתיים עד שהיא קפואה למחצה. מוציאים ומערבלים בעזרת מטרף חשמלי או בלנדר, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית (יש לעבוד בזריזות, על מנת שלא תפשיר תוך כדי). מחזירים למקפיא ללילה לפחות, על מנת שתתייצב. זהו. עם קצת אימון יוצאת גלידה מקצועית לחלוטין.
אורן  |  01.09.14
לכל התגובות