אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טנא חותכת שווי הנפקת אומן בשליש ל־135 מיליון שקל צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

טנא חותכת שווי הנפקת אומן בשליש ל־135 מיליון שקל

קרן ההשקעות, שמחזיקה ב־28% מהחברה ליציקות בלחץ גבוה, פועלת למימוש אחזקותיה באמצעות הצעת מכר. המוסדיים לא התלהבו מההנפקה ולחצו להפחתת שווי

28.08.2014, 08:15 | רחלי בינדמן

קרן טנא, המנוהלת על ידי אריאל הלפרין, נכנעה ללחצים מצד הגופים המוסדיים ומפחיתה את שווי ההנפקה של החברה התעשייתית אומן ל־135 מיליון שקל (132 מיליון שקל בניכוי עמלת ההתחייבות המוקדמת שלה יזכו המוסדיים), כך נודע ל"כלכליסט". למרות הפריחה בהנפקות האג"ח הבבורסה המקומית בעת האחרונה, הגופים המוסדיים זהירים וספקניים לגבי השתתפות בהנפקות מניות בתקופה זו, ולכן דרשו את הפחתת השווי. ההנפקה צפויה לצאת לפועל ביום שלישי הקרוב.  

קראו עוד בכלכליסט

אומן, שפועלת בשוק יציקות בלחץ גבוה מקיבוץ חצור, פרסמה מוקדם יותר החודש טיוטת תשקיף לצורך ביצוע הנפקה. החברה תכננה להנפיק בדרך של הצעת מכר עם שאיפה לבצע את ההנפקה לפי שווי של 200 מיליון שקל.

הנפקת כרומגן בוטלה

מטרת ההנפקה אינה להגדיל את קופת המזומנים של אומן, אלא לספק סוג של אקזיט לקרן טנא המחזיקה ב־28% ממניות החברה. טנא, שנמצאת לקראת סיום תקופת הפעילות שלה, צריכה לפעול למימוש אחזקותיה, וכעת מבקשת למכור את מרבית אחזקתה באומן לציבור דרך ההנפקה. בניגוד להנפקת כרומגן (השקעה נוספת של קרן טנא), שירדה מהפרק לאחר שהגופים המוסדיים דרשו הפחתה משמעותית בשווי, הפעם טנא נאלצה לרדת במחיר על רקע הצורך שלה לחסל את השקעותיה.

אריאל הלפרין, צילום: עמית שעל אריאל הלפרין | צילום: עמית שעל אריאל הלפרין, צילום: עמית שעל

אומן מתמחה בייצור מוצרים יצוקים מסגסוגות אלומיניום ופליז בטכנולוגיית יציקה בלחץ גבוה. מוצריה משמשים בעיקר בשוק הרכב ובהם חלקים לתיבות גיר, למנועים, למערכות היגוי ולמערכות בלימה. החברה מתקשרת ישירות עם יצרני רכב או מול ספקי משנה. במהלך שנת 2014 צפויה החברה להשלים את הקמתם של קווי ייצור בפורטו שבפורטוגל ובסנט פטרבורג שברוסיה. מטרת המהלך היא להרחיב את יכולת הייצור, תוך הגברת נגישות לאתרי ייצור רכב באירופה. עסקיה של אומן מושפעים מהמצב בשווקים, בפרט בגוש היורו ובארה"ב. צמיחה בשווקים מביאה עמה גידול בביקושים, וגם התנודתיות בשער החליפין עשויה להשפיע על תוצאותיה העסקיות.

חובת דיבידנד בוטלה

אומן פועלת בשוק הנחשב למאוד תחרותי. בין מתחריה בתי יציקה בכל העולם, מרביתם גדולים מאוד. באומן מעריכים על בסיס נתוני הרבעון הראשון כי מכירות 2014 יסתכמו ב־170 מיליון שקל, וזאת לעומת 155 מיליון שקל ב־2013. ה־EBITDA צפוי לעמוד על 27 מיליון שקל לעומת 20 מיליון שקל אשתקד. נכון לסוף מרץ ההון העצמי של אומן עמד על 76 מיליון שקל, סכום המהווה 51% מסך הנכסים במאזן.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הצילו את כרומגן מהדיקטטורה !
רק מי שחי בכרומגן יודע את מה שקורה שם באמת. דירקטוריון מנותק מכל נתון אמיתי ומכל הבנה .מנכ"ל מנותק מציאות ויו"ר שבא לעשות רושם ולרשום שעות. עד מתי מצב אבסורדי זה ימשך? בינתיים השוק נעלם, הלקוחות מתנתקים והעובדים מתחלפים ללא סוף. עשרות עובדים ומנהלים התחלפו בזמן קצר עקב קפריזות של מנכ"ל ויו"ר. יש לשחרר את כרומגן מהגיהנום הזה ולהניף בה דגל אחר.
ארי אבינעם , פתח תקווה  |  04.09.14
לכל התגובות