אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיטת חישוב ימי המילואים מפלה לרעה את הסטודנטים צילום: עמית שאבי

שיטת חישוב ימי המילואים מפלה לרעה את הסטודנטים

תגמולי המילואים מחושבים לפי ההכנסה הממוצעת בשלושת החודשים האחרונים. אלה כוללים גם את תקופת המבחנים, שבמהלכה הסטודנטים מצמצמים את היקף העבודה

28.08.2014, 07:05 | אופיר דור ואסף גלעד

סטודנטים ששירתו במילואים במהלך מבצע צוק איתן מתלוננים כי אופן החישוב של תגמולי המילואים פוגע בהם וגורם להם הפסד הכנסה.

  , צילום: חיים הורנשטיין צילום: חיים הורנשטיין   , צילום: חיים הורנשטיין
המוסד לביטוח לאומי מחשב את התגמול למשרתים במילואים על פי ממוצע ההכנסה שלהם בשלושת החודשים האחרונים. כך, סטודנטים שעבדו עשרה ימים בממוצע בשלושת החודשים לפני גיוסם יקבלו תגמול עבור עשרה ימים בלבד, אף שבמילואים הם שירתו בפועל חודש ימים מלא.

הסטודנטים טוענים כי היקף עבודתם בחודשים לפני תחילת המבצע אינו מייצג, מכיוון שחלה בהם תקופת המבחנים ובמהלכה הם צמצמו את ימי העבודה. לעומת זאת, חודש יולי, שבו היה המבצע, הוא חלק מחופשת הקיץ באוניברסיטאות, תקופה שבה הם תכננו להגדיל את היקף עבודתם.

על פי נתוני חברת משאבי האנוש נישה, כ־38% מכלל הסטודנטים במקצועות הטכנולוגיים עובדים במהלך התואר הראשון, משנה ב' ללימודיהם. סטודנטים אלה נפגעים יותר משיטת חישוב התגמולים, כיוון ששכרם גבוה משכר סטודנטים אחרים.

גיא סלטון, המועסק בחברת נייס במשרת סטודנט, שירת במילואים 30 יום כלוחם. "אני יכול לעבוד 100 או 140 שעות בחודש, אבל ביטוח לאומי לא מסתכל על זה", סיפר סלטון, שפנה בתלונה לביטוח לאומי בנושא. סלטון כתב לביטוח לאומי כי חישוב התגמולים "מהול בטעם של ניצול ציני את נכונותי להתייצב לשירות המילואים ומקטין את שכרי השעתי בתקופה זו בעשרות אחוזים".

אופיר ונטורה, סטודנטית למדעי המחשב העובדת בחברת הייטק, שירתה אף היא 30 יום במילואים. "בתקופת הלימודים אני עובדת 80–100 שעות בחודש, ובתקופת המבחנים אני כמעט לא עובדת", סיפרה ונטורה. "בחודשי הקיץ אני משלימה שעות ועובדת משרה מלאה של 180 שעות". ונטורה העריכה שהשירות במילואים עלה לה ב־10,000 שקל.

מהמוסד לביטוח לאומי נמסר כי "תגמולי מילואים משולמים על פי ההכנסה בפועל ולא על חשבון הכנסה עתידית. אופן החישוב נקבע בחוק".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אנחנו משלמים לעשות מילואים!
אני סטודנט להנדסה ובמקביל ללימודי גם עובד במשרה חלקית. ערך יום עבודה שלי הינו כ-500 ש"ח אך מאחר ואני עובד כ-9 ימים בחודש, מבחינת ביטוח לאומי אני מקביל למי שעובד בשכר מינימום של 4500 ש"ח ולכן עבור כל יום מילואים אני מקבל כ-190 ש"ח! כלומר על כל יום מילואים אני מפסיד כ-300 ש"ח!! עד כה, במהלך השנה עשיתי 37 ימי מילואים. תעשו בעצמכם את החשבון....אבל אל דאגה, אנחנו נמשיך להענות לקריאה לבוא ולהתייצב בכל פעם שנידרש לכך. כאלה אנחנו- פראיירים
יהונתן  |  10.09.14
6.
האוניברסיטה שמרויחה כסף מכל יום מילואים
סטודנט עובד באוניברסיטה כמתרגל שנותן שעורים בהיקף של רבע משרה. הוא יוצא למילואים אך דואג לא להחסיר אף שיעור, ונוכח בכל השעות השבועיות שהוא נדרש במסגרת תפקידו. כשביטוח לאומי משלםלו עבור ימי המילואים, האוניברסיטה לוקחת רבע מהסכום לעצמה. למה? כי הוא מועסק אצלה ברבע משרה והיא שילמה לו את משכורתו. יוצא שהסטודנטגם עבד וגם שירת מילואים, ומי מרויח? האוניברסיטה שמשכורתו של הסטודנט סובסדה על חשבון ימי המילואים שלו. לט מאמינים? בידקו והיווכחו!!!
ונחשו ממי היא מרויחה  |  28.08.14
4.
הסטודנטים צודקים
מבחינת המדינה מדובר בסכום פעוט, ואין ויכוח שהדרישה הגיונית וצודקת. בקיצור, שיתעשת המוסד המאובן לביטוח לאומי - יחד עם משרד האוצר (וגם משרד הרוחה וההסתדרות מן הראוי שילחצו קצת). אחרת, בסיבוב הבא באמת יהיו לנו רק בטלנים טפילים ה "ממיתים עצמם באהלה של תורה" היונקים את לשד המדינה - ולא יהיה מי שיגן עלינו באמת.
יריב  |  28.08.14
3.
כרגיל, יש נושאים בנטל ויש גורפי ממון באוהלה של תורה. "לומדי תורה" משתמטים שמגלגלים עסקים בשחור,
הם לא צריכים לשלם ביטוח לאומי, הם רק צריכים לקבל. כן, נשבר ה "ז". אני ממעמד הביניים, לוחם לשעבר, בני סטודנט אחרי שרות קרבי של 6 שנים, בתקופת הבחינות קיבל צו 8. ומי חוגג? המשתמטים למיניהם שבזמן שבנינו לוחמים הם יכולים לעבוד ו/או ללמוד היטב למבחנים ואפילו לבלות. ומה קורה בהמשך, הסטודנט המשתמט למד יותר בניחותא וקיבל ציון טוב יותר לעומת הלוחם שאכל קקי ואולי גם ליווה חבר לביה"ח או גרוע מכך. ובסוף הלימודים את מי יקבלו לעבודה קודם? את המשתמט כמובן משתי סיבות, ציוניו בפוטנציאל טובים יותר (אחרי 30 ימי לחימה הראש לא ממש פנוי ללימודים) וכן המעסיקים הישראלים לבושתינו מעדיפים את אלה שלא עושים מילואים כדי שהעבודה לא תינזק (לא כולם אך יש רבים כאלה). ומה המדינה נותנת לנושאים בנטל? קדחת. משהו כמו 200 ₪ ליום בעבור יום לחימה של 24 שעות, בואו נגיד 10 ₪ לשעה. המדינה מתאבדת כי הצעירים התורמים יעזבו. ישארו פה הטפילים. מי יממן אותם? אנשי דעא"ש?
ישראלי  |  28.08.14
לכל התגובות