אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גילוי מרצון של העלמת מס יבטל פתיחה בהליך פלילי

גילוי מרצון של העלמת מס יבטל פתיחה בהליך פלילי

רשות המסים לא תפתח בהליך פלילי נגד מי שפנה אליה עקב דרישה לדו"ח מס ששלחה בדואר

28.08.2014, 09:31 | עמרי מילמן

רשות המסים פרסמה הנחיה שלפיה לא ייפתחו הליכים פליליים נגד אזרחים שפונים לרשות לאחר שקיבלו מכתב הדורש מהם לדווח על הכנסותיהם, פרט למקרים חריגים. כך עולה ממכתב שהוציאה בתחילת השבוע מירי סביון, סמנכ"לית בכירה ברשות.

מנהל רשות המסים משה אשר. 106 אלף מכתבים שלחה הרשות בדרישה לדיווח על הכנסות, צילום: אלכס קולמויסקי מנהל רשות המסים משה אשר. 106 אלף מכתבים שלחה הרשות בדרישה לדיווח על הכנסות | צילום: אלכס קולמויסקי מנהל רשות המסים משה אשר. 106 אלף מכתבים שלחה הרשות בדרישה לדיווח על הכנסות, צילום: אלכס קולמויסקי

המכתב נשלח לאחר שרשות המסים נקלעה לבעיה בעקבות שליחת 106 אלף מכתבים הדורשים מאזרחים להביא דו"ח מקוצר לשנת המס הלא מדווחת. ככלל, אזרחים רשאים לגשת למתווה של גילוי מרצון, שבו הם פונים לרשות כדי להסדיר את ההכנסות הלא מדווחות שלהם, ומכיוון שעשו זאת מרצון, הם חסינים מפני הליך פלילי. עם זאת, התנאי הבסיסי לחסינות ולמסלול הגילוי מרצון הוא שאותו אדם פנה פנייה ביוזמתו, והתנאי השני הוא שרשות המסים לא החלה בהליך חקירה פלילית לגביו.

"מצד אחד", מסביר עו"ד בועז פיינברג, שותף מיסים בפירמת עורכי הדין הבינלאומית זיסמן, אהרוני, גייר ושות' (ZAG S&W), "הוצאה סיטונאית של פניות לאלפי אנשים, מבלי שאלה באמת נבחנו במסגרת חקירה רצינית על ידי רשות המסים, לא אמורה הייתה להביא לביטול האפשרות של אותם אנשים לקבל חסינות מהליך פלילי".

פיינברג מוסיף כי "ברור כי פנייה של אדם לרשות המסים במטרה לדווח על הכנסות בלתי מדווחות, רק לאחר שקיבל פנייה הדורשת ממנו להצהיר על נכסים והכנסות, רחוקה מלהיות כנה, בלשון המעטה".

מהמכתב משתמע כי פקידי השומה לא צריכים לפתוח בהליכים פליליים נגד האנשים הפונים לרשות בעקבות המכתבים שקיבלו, מלבד "במקרים חריגים וכאשר התקיימו נסיבות מיוחדות הדורשות הפניית הטיפול לעיון והחלטת סמנכ"ל בכיר לחקירות ומודיעין".

תגיות