אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישראלים חוזרים לקניונים, לאתרי הנופש ולנתב"ג צילום: צפריר אביוב

הישראלים חוזרים לקניונים, לאתרי הנופש ולנתב"ג

בשבוע האחרון חזרו הצרכנים לפקוד את הקניונים, המסעדות ובתי הקולנוע, וגם לטייל בארץ ולהזמין חופשות בחו"ל לחגים. הסיבה להתעוררות בקניות ובנופש היא לא רק סיום הלחימה אלא גם סופו של החופש הגדול וההכנות ללימודים

31.08.2014, 06:45 | אורנה יפת ותומר הדר

אחרי כמעט חודשיים של פחד לצאת מהבית, בשבוע שעבר שמו הצרכנים את צוק איתן מאחור. בהנהלות הקניונים מדווחים כי במהלך השבוע, ובעיקר בימים חמישי ושישי, שבו הצרכנים לרכוש בחנויות. זאת בניגוד לתקופת הלחימה שבה פחתה הצריכה ומשפחות הגיעו לקניונים בעיקר כדי להימצא בקרבת מרחב מוגן ולא קנו דבר.

"להערכתי, יש גידול של 20%–30% בכמות המבקרים ביחס לשבוע של לחימה", מבשר משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני עופר מקבוצת מליסרון. "זה נובע מהחזרה ללימודים וההצטיידות לבית הספר". לדברי רוזנבלום, גם החום הכבד מעלה את מספר המבקרים בקניונים הממוזגים. "אני אומר בזהירות שהפדיונות ברמה השנתית יהיו סבירים, ומבחינה זו קשה לומר שהמלחמה גרמה נזק לענף הקמעונאות".

הרבה מעבר לחזרה לשגרה

 

גם בקניוני עזריאלי מדווחים על עלייה בפדיונות והתעוררות בקניון הנגב בבאר שבע, שסבל קשות במהלך הלחימה. "עוצמת השינוי היא הרבה מעבר לחזרה לשגרה" אומר ארנון תורן, מנכ"ל קניוני עזריאלי. "בתקופת הלחימה נרשמה בקניון הנגב ירידה של 40%–50% במחזורי העסקים ובמספר המבקרים. בהשוואה לשבוע לחימה, יש לנו השבוע עלייה של 140% במספר המבקרים ובפדיונות. בחמישי־שישי בלבד רשם הקניון עלייה של 40% לעומת התקופה המקבילה אשתקד".

הטיילת באשקלון בסוף השבוע, צילום: צפריר אביוב הטיילת באשקלון בסוף השבוע | צילום: צפריר אביוב הטיילת באשקלון בסוף השבוע, צילום: צפריר אביוב

במרכזי ביג החלו כבר לפני שבועיים להציע הנחות בחנויות, ובימים האחרונים חשים בחזרה לשגרה. "חמישי־שישי התאפיינו בעלייה של 50% בפדיונות בביג באר שבע לעומת חמישי־שישי בתקופת הלחימה", אומר חי גאליס, סמנכ"ל ביג. "בשבוע שעבר כבר ראינו עלייה ב־50% באזור הדרום ביחס לשבוע לחימה, בעיקר בשל הקניות ללימודים". גם במרכזים המסחריים שמנהלת חברת פרומול נרשם שבוע מוצלח: מנכ"ל החברה עופר שחטר אומר כי מספר המבקרים בקניוני הדרום הוכפל ביחס לשבוע של לחימה: "ביולי־אוגוסט נראה ירידה כוללת של 10% בפדיונות ביחס ל־2013, אבל ברמה ארצית חזרנו למספרים הרגילים בקיץ".

ירון אשל, המשנה למנכ"ל גזית גלוב ישראל המפעילה את קניוני G וסינמה סיטי ראשל"צ, אומר כי בתקופת הלחימה סבל הקולנוע בראשל"צ מירידה של 20% בפדיונות. "בשבוע שעבר חזרנו לשגרה ומעבר לזה", מציין אשל, ומספר על עלייה של 15%–20% בפדיונות בחמישי־שישי בקולנוע ביחס לימים מקבילים בתקופת הלחימה. אבי אדרי, סמנכ"ל סינמה סיטי, מציין כי בחמישי־שישי האחרונים נמכרו כ־50 אלף כרטיסים באולמות בגלילות, רעננה, ירושלים וראשון לציון, לעומת חמישי־שישי במהלך צוק איתן, אז נמכרו כ־38 אלף כרטיסים בממוצע. "ההערכה שלנו היא שהחודשים הקרובים יפצו על תקופת הלחימה", אומר אשל. "בחגים אנשים יבצעו קניות כדי לפצות את עצמם על הרכישות שלא ביצעו בימי הלחימה. בקניונים השכונתיים כמו G צמרת כלל לא הרגשנו בירידה, כי הצרכנים העדיפו להישאר באזור הבית. במרכזים הללו אפילו היה גידול בזמן צוק איתן".

נמל תל אביב בסוף השבוע, צילום: עמית שעל נמל תל אביב בסוף השבוע | צילום: עמית שעל נמל תל אביב בסוף השבוע, צילום: עמית שעל

 

הזדמנות אחרונה לנופש

 

שינוי נוסף שחל עם הפסקת האש הוא תנועה ערה של נופשים בישראל, אך היא נובעת יותר מהעובדה שמדובר בשבוע האחרון לחופש הגדול ופחות מסיום הלחימה. כך, לפני שבוע נרשמה בנתב"ג תנועה של כ־65 אלף נוסעים, מספר גבוה במיוחד, והשבוע כולו נחשב לעמוס מהרגיל, כשישראלים רבים מיהרו לנצל את ההזדמנות האחרונה לחופשה משפחתית.

בסוכנויות הנסיעות נרשמה עלייה בהזמנות, ולדברי סמנכ"ל השיווק של איסתא רונן קרסו, הפסקת האש ניכרת היטב במרכז הטלפוני. "מיום תום הלחימה יש גידול משמעותי בלקוחות שמזמינים נופש, בעיקר בחגים. אנשים רבים העדיפו שלא לטוס במהלך הלחימה ודחו את טיסתם, ואותם האנשים שריינו לעצמם הבוקר מקומות לחגים". היעדים הפופולריים לפי איסתא הם ניו יורק, גרמניה, איטליה, צרפת, יוון ובנגקוק. קרסו מדגיש כי התנועה לטורקיה נעצרה כמעט לחלוטין.

לדברי ערן קויאטק, מנכ"ל רשת מלונות רימונים, "אנו רואים המשך למגמה שבה ישראלים חוזרים לנפוש בבתי מלון בארץ, אבל התיירים מחו"ל עדיין לא חזרו לכמויות הרגילות. בימים האחרונים התגברו ההזמנות לראש השנה ולסוכות, ואנו מקווים שהמגמה תימשך".

תגיות