אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ני"ע טרפדה: הסמנכ"ל של קנדה-ישראל לא יקבל הנחה במידטאון

רשות ני"ע טרפדה: הסמנכ"ל של קנדה-ישראל לא יקבל הנחה במידטאון

עופר פלדמן קיבל לאחרונה אישור מדירקטוריון קנדה ישראל לרכישת דירה ב-1.79 מיליון שקל - מחיר הנמוך ב-608 אלף שקל ממחיר השוק

31.08.2014, 17:21 | אורן פרוינד

רשות ני"ע טרפדה היום (א') עסקה שנויה במחלוקת למכירת דירה בפרויקט מידטאון בת"א בהנחה של 25% לעופר פלדמן, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של חברת הנדל"ן קנדה-ישראל, המשווקת את הפרויקט ומחזיקה ב-30% מהזכויות שלו.  

קראו עוד בכלכליסט

פלדמן קיבל לאחרונה אישור מוועדת הביקורת והדירקטוריון של קנדה ישראל לרכישת הדירה במחיר של 1.79 מיליון שקל, מחיר הנמוך ב-608 אלף שקל ממחיר השוק של הדירה העומד על 2.4 מיליון שקל.

במכתב ששלחה הבוקר להנהלה של קנדה ישראל שבשליטת אסף טוכמאייר וברק רוזן, טענה הרשות כי ההנחה על הדירה היא לא שונה מכל תגמול שמקבל נושא משרה כחלק מתנאי העסקה ולפיכך היא נדרשת לעמוד בקריטריונים של תיקון 20 לחוק החברות, הקובע הוראות ביחס לשכר הבכירים בחברות ציבוריות.

בהתאם לתיקון, תנאי ההעסקה של כל נושא משרה בכיר בחברה ציבורית נדרשים לעמוד בקנה אחד עם מדיניות התגמול שאושרה מראש באסיפה הכללית וקיבלה את אישור בעלי מניות המיעוט. מאחר שמדיניות התגמול של פלדמן לא כללה הנחה לדירה, ביטלה הרשות את ההטבה ואת העסקה.

עו"ד אשר סופן מהרשות לני"ע ציין כי "על מנת להגשים את תכלית תיקון 20 יש לבחון את כלל ההטבות והתגמולים אותם מקבל נושא משרה בשל תנאי כהונתו והעסקתו בחברה בין אם הטבות אלה ניתנות בחברה עצמה ובין אם ניתנות באמצעות חברה הנשלטת על ידה".

מידטאון מידטאון מידטאון

הדירקטורים החיצוניים בקנדה-ישראל שאישרו את העסקה השנויה במחלוקת ציינו עם אישור העסקה במרץ 2014 כי הם "רואים בעסקה הבעת אמון של פלדמן בפרויקט". הדירקטורים שאישרו את העסקה הם אורית סתו, שכיהנה בעבר כמנהלת השקעות בקרן ההון סיכון סימנס, וחברה בדירקטוריונים של פריורטק, אי.בי.אי אמבן ניהול השקעות ואלביט הדמיה ושלמה גרוס, בעל משרד ראיית חשבון בת"א.

פרויקט מידטאון תל אביב‏ ממוקם בקרן הרחובות שאול המלך ומנחם בגין. גודל השטח הבנוי בפרויקט הוא כ-130 אלף מ”ר, בעלות מוערכת של כ-2 מיליארד שקל. הפרויקט יכלול שני מגדלים, האחד מגדל משרדים והשני מגדל מגורים, שניהם בני 50 קומות. קנדה ישראל רכשה את הקרקע של מידטאון, בשטח 13.5 דונם, בשנת 2011 מחברת תנובה תמורת 530 מיליון שקל. מגדל המשרדים מתנשא ל-50 קומות ויהיו בו כ-75 אלף מ"ר. המגדל השני הוא מגדל מגורים שיהיה בן 46 קומות ובו 338 דירות בגודל 2-5 חדרים, כאשר 38 דירות מתוכן הוגדרו כדיור ב-השגה ומיועדות להשכרה לתקופה של עשר שנים.

תגיות