אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי כיל נגד ההנהלה: "תוכנית התגמול מותנית ברף ביצועים לא ריאלי" צילום: נמרוד גליקמן

עובדי כיל נגד ההנהלה: "תוכנית התגמול מותנית ברף ביצועים לא ריאלי"

ועדי העובדים בכיל ישתפו פעולה נגד סגירת מפעל המגנזיום שעליה הכריזה החברה בשל כוונת המדינה להגביר את המיסוי עליה. יו"ר ועד עובדי מפעלי ים המלח תקף גם את מדיניות התגמול החדשה בחברה: "המענק לעובדים מותנה ברווח שאין סיכוי שנגיע אליו"

01.09.2014, 07:49 | דוד רפאלי וניר צליק

ראשי ועדי העובדים השונים בכיל נפגשו אתמול עם נציג ההסתדרות והסכימו על שיתוף פעולה נגד כוונת החברה לסגור את מפעל המגנזיום בים המלח. דירקטוריון כיל הודיע בסוף השבוע שעבר על סגירת המפעל, המעסיק כ־400 עובדים באופן ישיר ו־150 עובדים באופן עקיף, עד 1 בינואר 2017. זאת לאור המלצות ועדת ששינסקי 2 להגברת המיסוי שחל על החברה. נוסף על כך, כיל מבקשת ליישם מהלך התייעלות גם במפעל הברום בנאות חובב, המעסיק כ־1,200 איש.

קראו עוד בכלכליסט

לחברה כמה ועדים, שהגדול בהם הוא ועד עובדי מפעלי ים המלח בראשות ארמונד לנקרי. בשיחה עם "כלכליסט" מתח לנקרי ביקורת חריפה על מדיניות התגמול החדשה של החברה, שפורסמה כשבוע ימים לפני הדיווח על סגירת המפעלים: "המנכ"ל סטפן בורגס ושאר המנהלים מקבלים את האופציות שלהם בלי שום התניה, אבל לנו, העובדים הפשוטים, מתנים את המענק ברווח מסוים שאין סיכוי שנגיע אליו אי פעם".

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

לנקרי מספר שבעבר, בכל פעם שבה החברה היתה מחלקת אופציות ומניות לבכירים, העובדים היו מקבלים תוספת צנועה. אלא שלפי המדיניות החדשה, התוספת לעובדים תלויה בהגעת החברה לרווח מצטבר של 4.6 מיליארד דולר בשלוש שנים. לשם השוואה, בשלוש השנים האחרונות הסתכמו רווחי כיל ב־3.5 מיליארד דולר בלבד.

"כל העובדים המומים", אמר אבי בן שושן, יו"ר ועד עובדי מפעל המגנזיום, "עידן עופר וסטפן בורגס החליטו שהם משתמשים בנו כדי ללחוץ על הממשלה. אנחנו לא מוכנים לשחק במשחק הזה. המדינה צריכה להפסיק את הבריונות הזאת של הנהלת כיל. למדינה יש מניית זהב, שתפעיל אותה ותיתן את הזיכיון למישהו אחר שכן רואה את טובת העובדים לנגד עיניו".

פעילות המגנזיום של כיל מציגה הפסדים מאז תחילתה בדצמבר 1996, והסיבה העיקרית להמשך קיומו של המפעל היא מה שהנהלת כיל מכנה "סינרגיות": מפעל המגנזיום רוכש אשלג ממפעלי ים המלח במחיר מופחת. בתהליך הפקת המגנזיום נוצרים מוצרים נוספים כמו גז כלוריני וסילבנית. הגז הכלוריני משמש בהפקת הברום, ומפעל המגנזיום מוכר אותו למפעלי הברום במחיר מופחת - מה שמוזיל את הפקת הברום. הסילבנית נמכרת למפעלי ים המלח ומקלה את הפקת האשלג.

לדברי החברה, "ההפחתה של הסינרגיות בעקבות הרחבת נטל המס על הפקת מחצבים בישראל עד כה תכביד ביתר שאת ככל שיעוגנו המלצות הביניים של ועדת ששינסקי בחקיקה". מנגד, בן שושן טוען כי "ב־10–20 השנים הראשונות לחייהם המפעלים דשדשו, גם המפעל שלנו. אחר כך באה הפריצה. זה ידוע שהשקעות במפעלים כמו שלנו הן לטווח ארוך".

בן שושן טוען: "אבא של עידן עופר, סמי (הבעלים לשעבר של החברה לישראל, שמחזיקה בכיל - ד"ר), עוד היה הגיוני והתחשב בעובדים. עידן הוא כמו ילד מפונק".

בן שושן מסביר כי הירתמות שאר הוועדים למאבק היא צעד מתבקש: "בסופו של דבר זה יפגע בכולם. גם במפעלי ים המלח יש מתקנים לא רווחיים כל כך, ושאר הוועדים יודעים טוב מאוד שהם הבאים בתור".

מכיל נמסר: "תוכנית התגמול לעובדים נבנתה על בסיס יעדים ריאליים שיובילו את החברה לצמיחה. סכום זה מתווסף לבונוסים ולתגמולים שמקבל עובד במגזר שהוא משתייך אליו".

תגיות