אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 הטעויות הגדולות שעובדים עושים כשהם מבקשים העלאה צילום: .shutterstock

10 הטעויות הגדולות שעובדים עושים כשהם מבקשים העלאה

אל תדברו על החיים האישיים שלכם, אל תבקשו בזמן של קיצוצים ואל תאיימו לעזוב אם אתם לא באמת מתכוונים לכך; בקשת תוספת שכר אינה משימה קלה, כדי להצליח, הימנעו מהטעויות הנפוצות

01.09.2014, 17:02 | שירות כלכליסט

בקשת העלאה במשכורת היא לא קלה. הבעיה העיקרית היא שיש רק דרכים מעטות שיבטיחו הצלחה בעוד שיש כל כך הרבה דרכים שעלולות לגרום לכל המצב להסתבך. מעבר לכך, המעסיק כבר הציב אתכם ברמה מסוימת, כך שיש לכם פחות מינוף מאשר אם המעסיק חושש שלא תסכימו להצעת העבודה במקרה והשכר יהיה נמוך מדי. מסיבות אלה, כל כך חשוב לתכנן בזהירות את אופן הבקשה. אם תעשו זאת כמו שצריך, עולה הסיכוי "שתקבלו את מה שאתם רוצים, ואם לא תשיגו מה שרציתם קרוב לוודאי שתשמרו על התנאים שיעזרו לכם להשיג את המטרות שלכם בהמשך", אומר למגזין פורבס רוב הלמן, קואצ'ר קריירה ברשת הייעוץ Five O’Clock Club.

קראו עוד בכלכליסט

אם אתם מעוניינים בתוספת השכר, במגזין "פורבס" ממליצים להימנע מהטעויות הבאות:

1. אל תעלו את הבקשה בזמן של קיצוצים בתקציב:

אם מתבצעים קיצוצים רוחביים, אז תיראו מטופשים אם תבקשו פתאום העלאה בשכר. "ברגע האמת עליכם לשים עצמכם בנעליו של הבוס", אומר הלמן. "עברו על השיחה בראשכם לפני שאתם ממש ניגשים לבצע אותה. אם הבוס מתמודד עם קיצוצים בתקציב, הבקשה שלכם עלולה להתגלות כבעייתית". עם זאת, הלמן אומר שעדיין אפשר לגשת לנושא אם יש בידיכם ראיות שאתם מרוויחים שכר נמוך ביחס לחברה וביחס לתעשייה. תוכלו לומר: "אני מודע לקיצוצים, אך אני מודע גם לכך שאיני מרוויח מספיק מבחינת מה שקורה בחברה וכן מחוצה לה. איני בטוח איך תגיב לתזמון של זה, אך אם יש בעיה אוכל להעלות את הנושא שוב בעוד שישה חודשים".

2. אל תעלו את השאלה כשאתם לא מפגינים ביצועי שיא בעבודה

הלמן מסביר כי המטרה היא להראות לבוס שהשווי שלכם בשוק גבוה ממה שהוא משלם לכם. לכן, לא תוכלו להעלות את הטיעון הזה אם פישלתם לאחרונה. "חייבים לבחור את התזמון כך שהביצועים שלכם הם בשיאם ושווים את ההעלאה".

3. אל תבקשו העלאה כשהבוס שלכם עמוס

אם הבוס שלכם כבר גם ככה נמצא בלחץ, הבקשה שלכם תיראה כ'כאב ראש' נוסף שעליו להתמודד איתו, במקום משימה שהוא ייקח על עצמו בשמחה. מצאו זמן בו העומס לא רב ומצב הרוח טוב ואז קיבעו פגישה מראש כך שלא תגרמו לבוס להרגיש שאתם מנחיתים עליו את הבקשה. 

אל תספרו לבוס על חייכם האישיים כסיבה לבקשת העלאה, צילום: shutterstock אל תספרו לבוס על חייכם האישיים כסיבה לבקשת העלאה | צילום: shutterstock אל תספרו לבוס על חייכם האישיים כסיבה לבקשת העלאה, צילום: shutterstock

4. אל תתלוננו או תתבכיינו

אל תציינו כמה זמן עבר מאז העלאה האחרונה שקיבלתם או כמה עבודה יש לכם, ובכלל הימנעו מכל קיטור אחר שיש לכם לגבי העבודה. "כשמבקשים העלאה מחקר הוא חברכם הטוב ביותר. אתם רוצים להיצמד לעובדות. לא מדובר רק ב'אני, אני ואני', אלא צריך להעביר תיאור של המצב, בלי להפוך אותו לאישי", אומר הלמן. הטיעון שלכם צריך להתמקד בהישגים שלכם ובשכר שמתאים להם.

5. אל תדברו על החיים האישיים שלכם

אם אחת הסיבות לבקשה שלכם קשורה לכך שאתם מעוניינים בקרוב להביא ילד לעולם או שאתם רוצים לקנות בית, אל תציינו זאת. הרעיון של עולם שבו אנחנו מקבלים שכר בהתאם לאורח החיים שאנחנו מפנטזים עליו הוא מגוחך במהותו, וכך הבוס יגיב לטיעון שלכם.

6. אל תתנהגו כאילו זה מובן מאליו

לא תקבלו העלאה רק מכיוון שאתם מגיעים לעבודה בכל יום, או מכיוון שביצעתם את כל המשימות שלכם. זה המינימום הנדרש מכם, ואינו מצדיק העלאה. תעדו את ההישגים שלכם מהחודשים האחרונים או אפילו מהשנה האחרונה, כך שתוכלו לבסס את הטיעון שלכם על ביצועים בשטח, נגיד אם לקחתם על עצמכם יותר עבודה משהייתם צריכים.

7. אל תהיו שליליים

אל תתנהגו ממורמרים על כך שאתם לא מרוויחים כפי שאתם חושבים שמגיע לכם, ותדרשו מהבוס לטפל בעניין. אלא הראו את ההצלחות שלכם והשוו לסכומים שמרוויחים בתעשייה. מעבר לכך, אל תאיימו להתפטר אם לא תקבלו את ההעלאה. מהלך מסוג זה יפחית את הסיכויים שלך לקרוב לאפס.

8. אל תוותרו על סכום היעד שלכם

יועצים רבים ממליצים לא להיות הראשונים לציין מספר, אך אם השאלה כן מפונית אליכם, עדיף שתציינו מספר הגבוה מהסכום שאתם רוצים, אך לא גבוה מדי. אם התחקיר שלכם מצא שאתם מרוויחים מתחת לממוצע, אין סיבה שלא תנסו להשיג את הטווח העליון של השכר, גם אם מדובר בעלייה גדולה באחוזים. כל עוד יש לכם ראיות לגבות את הטיעון, אל תתביישו.

9. אל תאיימו בהצעה מהמתחרים אלא אם כן אתם באמת מתכוונים לעזוב

ציון הצעות ממתחרים הוא סיכון. יש בוסים שמתייחסים לכך כאל איום מפורש. מבחינתם פעלתם מאחורי הגב שלהם והנאמנות שלכם מוטלת בספק. לכן הם יעדיפו לא לעבוד איתכם יותר. מסיבה זו עדיף לא להשתמש בצעד הזה אלא אם לא איכפת לכם לעזוב את החברה. מצד שני, אם יש לכם מערכת יחסים טובה עם הבוס, קיומה של הצעה מהמתחרים עשויה להתגלות כדרך יעילה להציג את השווי שלכם בשוק העבודה. זוהי דרך ברורה להראות מה השווי שלכם.

10. התמודדות לא טובה עם דחייה

אם לא תקבלו את מבוקשכם, אל תתחילו לכעוס. התגובה הזו רק תפגע בכם. "50% מההצלחה שלכם בקריירה היא העבודה הטובה שאתם עושים ו-50% קשורה למערכות היחסים שפיתחתם", מסכן הלמן. "לטובתכם האישית עדיף לשמור על קשרים טובים, גם אם אתם לא זוכים ליחס הוגן. תעשו מה שאתם צריכים כדי להתמודד עם היחס הלא הוגן, אבל אל תשרפו גשרים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
העלת שכר משמעותית רק בקבלה לעבודה
מניסיון של 7 שנים בחברה גדולה בארץ חשבתי להתחיל בשכר נמוך העיקר להתחיל אמרתי לעצמי ולאט לאט נתקדם, עדיף את השכר הזה מאשר כלום אמרתי לעצמי. שבע שנים עברו ושתי העלאות שכר של מאות בודדים של שקלים שהם ממש גרוש וחצי לנטו. בשורה התחתונה תחפשו בחוץ מישהו שיהיה מוכן לתת יותר ותעזבו עם חיוך. אנשים אחרים שעבדו איתי במשך השנים עשו את זה באמת העלו את השכר בעשרות אחוזים ובאלפי שקלים. הם באמת קיבלו הצעה להישאר אבל עבור משהו מצחיק שאפילו לא מתקרב להצעה בחוץ. לא באמת כל כך רוצים אותכם, ברגע שהם מבינים שיש לכם משהו טוב יותר בחוץ ואתם רוצים לעזוב אז הם רוצים שתעזבו ולא תשארו.
המחזק  |  02.09.14
3.
אם רוצים העלאה משמעותית חפשו עבודה אחרת
למעביד תמיד אין זמן למעביד תמיד יש שנה קשה החברה לא עומדת ביעדים בקיצור תמיד יהיו סיבות למה המעביד לא יכול להעלות שכר. אם אתה באמת טוב ויש לך ביקוש בשוק -מצא מעביד אחר שתמיד ישלם לך יותר(בהתחלה)וחוזר חלילה. כל זאת ממרום גילי ועם קצת ניסיון(33 שנות עבודה) בהצלחה
אבנר  |  01.09.14
לכל התגובות