אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל שומרת על מקומה: במקום ה-27 במדד הכלכלות התחרותיות בעולם צילום: אוריאל סיני, איי אף פי

ישראל שומרת על מקומה: במקום ה-27 במדד הכלכלות התחרותיות בעולם

על פי הדו"ח השנתי של הפורום הכלכלי העולמי, שוויץ דורגה במקום הראשון ואחריה סינגפור. ארה"ב התקדמה שני מקומות ותופסת את המקום השלישי. נקודות החוזקה של ישראל מבוססות על התמיכה של המדינה בחדשנות, אולם בדו"ח מזהירים כי יש צורך לשדרג את המוסדות במדינה ולהעלות את הרף בתחום החינוך

03.09.2014, 10:43 | שירות כלכליסט
הפורום הכלכלי העולמי (WEF) פרסם את הדו"ח השנתי שלו שמדרג את הכלכלות בעולם לפי רמת התחרותיות שבהן. שוויץ שמרה על מקומה בפסגה, וישראל דורגה במקום ה-27, בדומה לשנה שעברה, שלושה מקומות מתחת לסעודיה ומקום אחד מעל סין.

הדירוג מתבסס על 12 קטגוריות, ביניהם תשתיות, חינוך והכשרה, יעילות שוק העבודה, מוכנות טכנולוגית וחדשנות. המטרה היא לצייר תמונה מקיפה של הגורמים שעומדים מאחורי התחרותיות, הפריון והשגשוג ב-144 מדינות.

קראו עוד בכלכליסט

בנימין נתניהו ויאיר לפיד, צילום: עומר מסינגר בנימין נתניהו ויאיר לפיד | צילום: עומר מסינגר בנימין נתניהו ויאיר לפיד, צילום: עומר מסינגר

בדו"ח מציינים כי נקודות החוזקה של ישראל מבוססות על התמיכה של המדינה בחדשנות, אולם מזהירים כי יש צורך לשדרג את המוסדות במדינה ולהעלות את הרף בתחום החינוך. עוד נטען כי הביצועים החלשים בבתי הספר, בייחוד במדעים ובמתמטיקה ובבתי הספר היסודיים, עלולים לערער על הנטייה הזו לחדשנות בטווח הרחוק. כמו כן, נטען כי יש מקום לשיפור בתחום המאקרו כלכלי, אם כי מצוין כי חל שיפור לעומת השנים 2012 ו-2013, בעיקר בהפחתת הגירעון והחוב הציבורי. עם זאת, בדו"ח לא שוכחים את המצב הביטחוני, ומדגישים כי הוא בעל פוטנציאל להשפיע לשלילה על הכלכלה.

שוויץ כאמור דורגה ראשונה ואחריה סינגפור, בדיוק כמו בשנה שעברה. ארה"ב התקדמה בשני מקומות מהשנה שעברה ותפסה את המקום השלישי. לעומת זאת, פינלנד וגרמניה, המדורגות במקומות הרביעי והחמישי, בהתאמה, נפלו כל אחת במקום אחד.

בפורום הכלכלי מזהירים עוד כי הבריאות של הכלכלה העולמית בסכנה, זאת על אף שנים של תמריצים מוניטאריים ורפורמות. "הכלכלות המובילות בדו"ח הזה הן בעלות ניסיון מוכח בפיתוח והפקת תועלת מהכישרונות הזמינים, וכן בביצוע השקעות שדוחפות את החדשנות. ההשקעות הנבונות והמכוונות הללו התאפשרו הודות לגישה מתואמת המבוססת על שיתוף פעולה הדוק בין הסקטור הציבורי והפרטי", נכתב בדו"ח.

10 הכלכלות התחרותיות (המיקום בשנה שעברה):

שוויץ (1)

סינגפור (2)

ארה"ב (5)

פינלנד (3)

גרמניה (4)

יפן (9)

הונג קונג (7)

הולנד (8)

בריטניה (10)

שבדיה (6)

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
בישראל אין תחרות ויש הון שלטון
שני הנתונים ביחד גורמים להתכווצות הצריכה הפרטית, לקריסת עסקים קטנים, ולעוני. תכתבו בבקשה מה המקום של ישראל מבחינת קו העוני, שמעל 20% מהתושבים מצויים מתחת לקו העוני, ויוקר המחיה מאמיר, והשכר לא עולה, את זה תכתבו שאנחנו מקום 30 ליד מקסיקו, ושכל חודשיים נחשפת שחיתות חדשה, צריך להקים רשות לחשיפות שחיתות למה כל חודשיים פרשיה, נעלה לקצב של פעם בשבוע. שיהיה מעניין.
קורא  |  03.09.14
2.
פילנד נמצאת במיתון - והדו"ח הזה שווה לתחת
פינלנד והולנד נמצאות כרגע במיתון, וכלכלת גרמניה התכווצה ברבעון השני. יפן נמצאת כרגע בתוך אסון דמוגרפי שלא יאפשר לה לצמוח משמעותית בעשור הקרוב. דו"ח התחרותיות הזה לא שווה הרבה, כיוון שהרבה מהמובילות בדרוג התחרותיות הם כלכלות שבפועל לא מצליחות להתחרות בהצלחה.
הדו"ח לעומת הצמיחה בפועל  |  03.09.14