אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לירות חיצים עם העיניים: משקפי המציאות המדומה של סמסונג

בדיקת כלכליסט

לירות חיצים עם העיניים: משקפי המציאות המדומה של סמסונג

התקן הסמארטפון החדש של החברה מייצר חוויית תלת ממד מצוינת - ואף נוח יותר ממשקפי ריפט של אוקולוס. "כלכליסט" בחן עליו גרסת 3D מרהיבה של משחק Romans From Mars מבית סיידקיק הישראלית

03.09.2014, 20:19 | הראל עילם, ברלין
סמסונג חשפה היום (ד') את התקן המציאות המדומה שלה, Gear VR – ואחת האפליקציות הראשונות הזמינות למכשיר פותחה על ידי חברת המשחקים הישראלית סיידקיק (Sidekick). מדובר בגרסת תלת ממד של אחד ממשחקי המובייל הפופולריים של החברה, Romans From Mars.

קראו עוד בכלכליסט

הטכנולוגיה עצמה פותחה על ידי אוקולוס, חברת המציאות המדומה שנרכשה על ידי פייסבוק - וסיידקיק עבדו בעיקר ישירות מולה. אוקולוס פיתחה את הפלטפורמה שמאפשרת לטלפון להיות מסך מציאות מדומה, בעוד שסמסונג עבדה על ממשק השליטה וההתקן. הרעיון זהה כמעט לחלוטין להתקן הקרטון של גוגל (שעושה את אותו הדבר), אבל עם גימור איכותי יותר.

התקן המציאות המדומה של סמסונג, צילום: הראל עילם התקן המציאות המדומה של סמסונג | צילום: הראל עילם התקן המציאות המדומה של סמסונג, צילום: הראל עילם

ההתקן עשוי כמעט כולו מפלסטיק, עם רצועות שנמתחות מאחור ומסגרת ספוג סביב העדשה. הוא כולל זוג עדשות שמפצלות ומרכזות את האור, בעוד שהעיבוד, התצוגה ומעקב תנועות הראש מבוצעים באמצעות הסמארטפון שנכנס לחלק הקדמי של הגיר VR. מסך הטלפון מציג תמונה כפולה ומחולקת, כל אחת זהה אבל מעט שונה במטרה ליצור אשליית עומק ותלת הממד.

הטלפון מתחבר להתקן בקלות דרך חיבור ה-USB, והתוצאה הסופית מפתיעה ברמת העמידות שלה; התחושה היא שהטלפון יכול להתנתק בקלות במידה ואזיז את הראש בפראות, אבל זה לא המצב. בהתקן יש לא מעט מקום ריק כדי שיוכל לתמוך גם במכשירים בעלי מסכים גדולים.

ההתקן נוח לשימוש, עם רצועות שניתנות להתאמה פשוטה, צילום: הראל עילם ההתקן נוח לשימוש, עם רצועות שניתנות להתאמה פשוטה | צילום: הראל עילם ההתקן נוח לשימוש, עם רצועות שניתנות להתאמה פשוטה, צילום: הראל עילם

כמו במשקפי אוקולוס ריפט, תזוזת הראש שלכם תתורגם לשינוי זווית המבט במשחק או באפליקציה - וברמת דיוק גבוהה מאוד. החוויה הסופית בהחלט הרבה יותר טובה מאב הטיפוס של הריפט שבדקתי בעבר וההתקן גם הרבה יותר קל ופחות מסורבל מהמוצר של אוקולוס. האחיזה הייתה הדוקה ולמרות השימוש בחומרים זולים, הוא ישב היטב על הפנים וסיפק תמונה טובה שנראתה היטב גם עבורי, שזקוק למשקפי ראיה.

ההתקן מתאים לטלפונים בגדלים שונים, צילום: הראל עילם ההתקן מתאים לטלפונים בגדלים שונים | צילום: הראל עילם ההתקן מתאים לטלפונים בגדלים שונים, צילום: הראל עילם

הבעיה היא שהטלפון עדיין מציג רזולוציה הנמוכה מדי, בעיה לה שותפים כל משקפי המציאות המדומה שראינו עד כה. גם אב הטיפוס הבא של אוקולוס, שאמור להציע זוג מסכי Full HD, אחד לכל משקף, לא באמת מספק תמונה שבה לא ניתן לראות בקלות כל פיקסל ופיקסל.

מצמץ והשמד את האויב

המשחק שנבחן שומר על הפשטות המהנה של מהדורת המובייל הרגילה - ומאפשר לכם לשלוט בעזרת תנועות הראש בקשת שיורה חיצים על צי של חייזרים הלבושים כמו ליגיונרים, (שמזכירים מאוד את מרווין מסרטי לוני טונס).

עם הזמן, השחקן יוכל לקבל כוחות משופרים שיאפשרו לו להשמיד חייזרים בהינף עפעף. ניתן להתרגל לצורת השליטה החדשה בתוך פחות מדקה והמשחק עצמו מעלה את רמת הקושי בקצב מספק - כל מה שצריך לעשות זה להביט על המטרה על מנת לירות לכיוונה חץ. המשחקיות עצמה מאוד פשוטה ומזכירה את משחקי הארקייד של שנות השמונים כמו Space Invaders, אבל זה בהחלט לא דבר רע במקרה הזה.

משחקים ואפליקציות אחרים משתמשים גם בשלט המשחקים של סמסונג - בקר תנועה פשוט שכבר זמין זה זמן מה במחיר 60 דולר ומאפשר שליטה נוחה יותר בכמעט כל משחק סלולר. הוא קל ונוח ובהחלט מספק חוויה יותר נוחה מהניסיון לעבוד עם המשקפים הכבדים של אוקולוס יחד עם מקלדת ועכבר.

אני לא יודע כמה אנשים ירצו להסתובב עם התקן הפלסטיק איתם לכל מקום. הוא אמנם קל, אבל צפוי לעלות 300 דולר - הרבה כסף בשביל מוצר שאפילו לא כולל מעבד.קשה לדמיין מצב שבו האדם הסביר ישלוף את ההתקן מהתיק באמצע נסיעה באוטובוס או ברכבת ויתחיל לשחק במשחקי מציאות מדומה ברחוב. אבל אנשי סיידקיק מזכירים כי בהחלט יתכן וזה מוצר שיקסום לקהל המיינסטרים, כמתנות לילדים.

ערכות מציאות מדומה לא הצליחו לחדור לשוק בעבר, אבל כעת יש בעולם למעלה ממיליארד טלפונים חכמים. עם גוגל, סמסונג ואחרות יצליחו להפוך כל אחד מהם למכשיר מציאות מדומה זמין, בהחלט יתכן והמהפכה תגיע מהר יותר ממה שאנחנו חושבים.

תגיות