אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היהלומן אורי שוורץ שנקלע לקשיים במגעים אחרונים עם הבנקים להסדר חוב צילום: פוקס התאחדות תעשיית היהלומים

היהלומן אורי שוורץ שנקלע לקשיים במגעים אחרונים עם הבנקים להסדר חוב

ל"כלכליסט" נודע כי לפני כחודש הפסיק בנק לאומי לכבד צ'קים ועצר את ההעברות בחשבון החברה שבבעלות נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר בשל מצבה הפיננסי

04.09.2014, 18:06 | תומר ורון ודוד רפאלי

היהלומן הותיק, אורי שוורץ, בעל חברת א.שוורץ ובניו נמצא בתקופה האחרונה במגעים עם הבנקים להסדר חוב ואלו מגיעים לשלבי סיום.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי לפני כחודש בנק לאומי הפסיק לכבד את הצ'קים ועצר את ההעברות לחשבון החברה שהועבר לאגף אשראיים מיוחדיים. "כולם בענף ידעו ששוורץ נמצא במגעים עם הבנקים ושמצבה הכלכלי של החברה לא טוב", אמר ל"כלכליסט" אחד היהלומנים.

שוורץ. החברה שבבעלותו היתה בין החברות הבודדות בעולם שהחזיקו בהסכם עם החברה הבינלאומית DeBeers על רכישת חומרי גלם, אך הסכם זה נפסק לפני כמה שנים ומצבה של החברה התדרדר, צילום: פוקס התאחדות תעשיית היהלומים   שוורץ. החברה שבבעלותו היתה בין החברות הבודדות בעולם שהחזיקו בהסכם עם החברה הבינלאומית DeBeers על רכישת חומרי גלם, אך הסכם זה נפסק לפני כמה שנים ומצבה של החברה התדרדר | צילום: פוקס התאחדות תעשיית היהלומים שוורץ. החברה שבבעלותו היתה בין החברות הבודדות בעולם שהחזיקו בהסכם עם החברה הבינלאומית DeBeers על רכישת חומרי גלם, אך הסכם זה נפסק לפני כמה שנים ומצבה של החברה התדרדר, צילום: פוקס התאחדות תעשיית היהלומים

שוורץ כיהן כנשיא התאחדות תעשייני היהלומים שלוש פעמים ועומד היום בראש חברת היהלומים שהקים אביו, אברהם, שעוסקת בייצור ויצוא יהלומים.

החברה נחשבה בעבר ל-Site-Holder - כלומר, היא הייתה בין החברות הבודדות בעולם שהחזיקה הסכם עם החברה הבינלאומית DeBeers על רכישת חומרי גלם. בשנים האחרונות הסכם זה לא חודש ומצבה הפיננסי של של החברה הלך והסתבך.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הבנקים הורסים עסקים - ריביות רצח ושוד
תוספת סיכון בתחשיב הריבית שהיתה עד סוף 2008 3% ומשנת 2009 היא 9% ממוטטת כל עסק טוב, ומחסלת משפחות. תוספת הסיכון איננה ריבית כלל, אלא "פרמית ביטוח" שהלקוח משלם. כשלקוח מתקשה לשלם, הביטוח לא משלם את החוב עליו שולמה פרמית הביטוח. כלום תוספת הסיכון היא רמאות של הבנקים, בנק ישראל וקברניטי המשק. כשהבנק מקבל בחישוב הפריים - 0.5% מחיר בנק ישראל, + 1.5% הפער של הבנק, כלומר הבנק בחישוב הריבית בנושא הפריים כבר מרויח 300% בתחשיב - אחר כך מגיע הריבית שהלקוח משלם ל- 12% בשנה - כלומר 1.000% מעל גובה האינפלציה - זה נקרא שוד הציבור. כשהבנק מקבל אישור חוב אבוד 50% כלומר - רשות המיסים משלמת 50% מהחוב של החייב, והסכום לא מזוכה בחשבון הבנק של החייב, כלומר מזוכה בחשבון של המנהלים בציריך - זה שוד העם והמדינה. לדעתי-יש התמוטטות יום יומית של עסקים שלא מפרסמים. מספיק לראות את פתיחת תיקי הוצל"פ שעלתה ב- 100% לאחרונה!
מזרחי  |  06.09.14
1.
2012 חקירת רשויות המס הבריחה את בנק לאומי ויהלמנים זרים
אין פלא שהמודל של בלגיה יושם בישראל להכחדת הענף שפורח בסין והודו אין יצור אין מלאים בגלל מחנק אשראי בנקאי אין בנקים אפורים לענף כמו ענף הבנייה אז מה רוצים מפירמה שיצאה שנים בין 50 ל100 מיליון דולר בשנה. אין דאגה ממדיניות הממשלה הטייקונים ישמינו הבנקים יגזלו וישמינו אין דין ולא דיין בארץ
יהלומי  |  04.09.14