
יונה ויזנטל: "כל עוד אני ברשות השידור, ערוץ 1 לא יעשה תוכניות ריאליטי"
העורך הראשי החדש של רשות השידור בהתבטאות פומבית ראשונה מאז נכנס לתפקידו: "לא פשוט לנהל 1,600 עובדים שיודעים שהם הולכים הביתה"
"אין מניעה משפטית שאהיה המנכ"ל הראשון של תאגיד השידור הציבורי החדש. כבר אמרתי שאני מעוניין בתפקיד אבל אין שום ודאות שאני אקבל אותו", כך אמר יונה ויזנטל, העורך הראשי של רשות השידור, בהתבטאות פומבית ראשונה מאז שנכנס לתפקידו. ויזנטל פרס את תוכניותיו לרשות השידור בכנס של איגוד המפיקים שנערך הערב (ה') בתל אביב.
קראו עוד בכלכליסט
ויזנטל קרא למפיקים להגיש הצעות לתוכנית בידור וסאטירה שתשודר בערוץ 1 בימי שישי בערב, כמו גם לתוכנית בישול שתשודר ביום שישי ב-19:00 בערב ולשלוש דרמות ושלוש דרמות קומיות חדשות. "אנחנו מחפשים דברים שיש להם פוטנציאל לעונה שנייה", אמר ויזנטל.
באב"ד: "מנסים לפתור את כשל השוק"
עוד קודם הופיע בכנס שי באב"ד, מנכ"ל הרשות השנייה, שעומד במרכז מהפכה נוספת בשוק התקשורת של הפיצול המתוכנן של ערוץ 2 באפריל הקרוב. באב"ד התייחס לסיבות שהובילו להחלטה להקדים את הפיצול של רשת וקשת. לדבריו, "ב-10 השנים האחרונות מאז עלה ערוץ 10 לאוויר, גופי השידור נמצאים במצב של דימום מתמשך . אנחנו מנסים לפתור את כשל השוק שהתוצאה שלו היא שהשחקנים מפסידים כסף. השבירה של המונופול של ערוץ 2 תעשה רק טוב לתעשייה ותיצור שני שחקנים חזקים יותר".
באב"ד התייחס להאשמות על כך שהרפורמה המתוכננת מובילה בעצם לסגירת ערוץ 10. "האמת היא שאני מהצופים הנלהבים של ערוץ 10 ורצועת האקטואליה הלילית של הערוץ היא הדבר היחידי שאני רואה בטלוויזיה", אמר באב"ד. "אנחנו עדיין לא יודעים באיזה קונסטלציה השוק יסתדר ובחודשים הקרובים נראה ככל הנראה ניסיונות להתכנסות ומיזוגים בין זכייניות ערוץ 2 לערוץ 10". לצד זה הוא רמז בעקיפין כי הוא מתנגד לבקשת ערוץ 10 לקבל הארכה של המכרז שלו מעבר לסוף השנה. "אני מתנגד לתת זיכיון ללא מכרז", אמר באב"ד. לדברי מנכ"ל הרשות השנייה, הוא מתכוון למנוע מצב שבו רק ערוץ 2 יפעל בשוק הטלוויזיה המסחרית מינואר הקרוב, אז ערוץ 10 עלול להיסגר אם לא ימצא משקיע, ועד לפיצול לשני ערוצים באפריל. "בכל מקרה ערוץ 2 לא יהיה לבד", אמר באב"ד שלא הסביר כיצד הוא יעשה זאת. הכנס כולו עמד בסימן משבר בשוק ההפקה העצמאית בישראל, ויו"ר איגוד המפיקים אסף אמיר יצא בהתקפה על קשת ורשת. "נערכת מערכה של ממש לחיסול ההפקה העצמאית. קשת ורשת הבינו שיש תקרת זכוכית לרווחים שלהן מפרסום והן מנסות להגדיל את ההכנסות על ידי השתלטות על זכויות היוצרים כך שהן גם הופכות למפיקות ולמפיצות של התכנים", אמר אמיר. אמיר התייחס לחשיפת "כלכליסט" השבוע כי קשת מבקשת להגדיל את אחוז ההפקות שהיא מבצעת בעצמה במסגרת המעבר לרישיון עצמאי. "החשש הוא שתוכניות הריאליטי יהפכו להפקה המקומית שמבוצעת בערוץ 2", אמר אמיר.
8 תגובות לכתיבת תגובה