אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגירעון ירד באוגוסט ל-2.6%; היקף גביית המסים עלה ב-1.5 מיליארד ש' מעל הצפי צילום: נמרוד גליקמן

הגירעון ירד באוגוסט ל-2.6%; היקף גביית המסים עלה ב-1.5 מיליארד ש' מעל הצפי

למרות ההאטה מתחילת השנה נגבו 171 מיליארד שקל, לעומת 158.7 בתקופה המקבילה בשנה שעברה; הסיבות לעלייה בהכנסות היא דחיית תשלומים לרשות המסים עקב מבצע "צוק איתן"

07.09.2014, 14:57 | עמרי מילמן

הגירעון של 12 החודשים האחרונים רשם ירידה קלה בחודש אוגוסט וירד מ-2.7% בחודש יולי ל-2.6% בחודש אוגוסט, כך עולה מנתוני משרד האוצר שפורסמו היום (א'). במקביל, הכנסות המדינה ממסים עלו בחודש אוגוסט ועמדו על 21.3 מיליארד שקל. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא דחיית הדיווחים והתשלומים שאפשרה רשות המסים בחודש יולי בגלל מבצע "צוק איתן" המוערכים בכ-400 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הגירעון התקציבי מתחילת השנה עד אוגוסט 2014 הסתכם בסך של 8.5 מיליארד שקל, זאת לעומת 13.2 מיליארד שקל ב-2013- היקף הגירעון התקציבי בתקופה המקבילה בשנה שעברה .

על אף ההאטה שנרשמה בחודשים האחרונים והימשכות המבצע, נרשם עודף גביה במסים הישירים בחודש אוגוסט נגבו 11.1 מיליארד שקל - 1.5 מיליארד שקל מעל הצפי (9.6 מיליארד שקל), בעיקר בעקבות דחיית התשלומים מחודש אוגוסט וממספר הכנסות מרווחי הון. לעומת זאת, ההכנסות ממסים עקיפים עמדו על 9.7 מיליארד שקל - 0.1 מיליארד שקל פחות מהמתוכנן, זאת על אף דחיית התשלומים מחודש יולי, ועל אף גידול משמעותי בהכנסות מייבוא רכב (גידול של 45% ביחס לשנה שעברה כאשר מתחילת השנה הגידול המצטבר עומד על 6%) לפני העלייה בשער הדולר בארבעת הימים של אוגוסט.

שר האוצר, יאיר לפיד, צילום: נמרוד גליקמן שר האוצר, יאיר לפיד | צילום: נמרוד גליקמן שר האוצר, יאיר לפיד, צילום: נמרוד גליקמן

היקף המסים העקיפים ירד ומעיד על ירידה בצריכה

מתחילת השנה נגבו 171 מיליארד שקל, לעומת 158.7 בתקופה המקבילה בשנה שעברה. עודף הגבייה מתחילת השנה עומד כרגע על 2.1 מיליארד שקל בעיקר ממסים ישירים, כלומר מס הכנסה. מלבד זאת נגבו עוד 1.5 מיליארד שקל עם אופי חד פעמי. העודף במסים עקיפים שנרשם עד חודש מאי נמחק בשלושת החודשים האחרונים ומבטא למעשה ירידה בתשלומי המע"מ שמשמעותו ירידה בצריכה.

בכל הנוגע לביצוע משרדי הממשלה, המשרדים האזרחיים העלו את הוצאות משרדיהם בשלב זה של השנה רק ב-4.7% לעומת שנה שעברה כאשר על פי התקציב המקורי שנקבע לשנת 2014 הם היו אמורים להגדיל את הוצאותיהם ב-7.6%. כלומר, המשרדים האזרחיים נמצאים בשלב זה בתת ביצוע ולא מספקים שירותים בהיקפים שנקבעו. לעומתם, משרד הביטחון, שהיה אמור לקצץ את הוצאותיו ב-7% ביחס לשנה שעברה, קיצץ בשלב זה של השנה, רק ב-1.5%.  

תגיות