אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלט האקסבוקס שמחובר לתותח לייזר אמיתי ומיירט פצמ"רים

בשולי הרשת

שלט האקסבוקס שמחובר לתותח לייזר אמיתי ומיירט פצמ"רים

לא לייזר כמו במשחקי קונסולה כהיילו ודומיו; בואינג הדגימה את מערכת HEL MD, לייזר נגד טילים, שמתאפיין בממשק שליטה פשוט וידידותי במיוחד. למעשה, לא היתה זו הפעם הראשונה בה צבא השתמש בבקר אקסבוקס ככלי שליטה

07.09.2014, 16:05 | נמרוד צוק
רבים מבעלי קונסולות אקסבוקס של מיקרוסופט משתמשים בבקרי השליטה של המשחק כדי לתפעל אמצעי לחימה - אבל לרוב רק על המסך, במסגרת משחקי אקשן ויריות. הנסיינים של חברת בואינג, לעומת זאת, נעזרים בכפתורים ובמוטות של הבקרים כדי לשלוט באחת ממערכות הנשק העתידניות שקיימות היום וליירט באמצעותם עצמים מעופפים אמיתיים מאוד.

קראו עוד בכלכליסט

בואינג חשפה בשבוע שעבר מערכת לייזר חדשה להגנה מטילים - התותח הנייד HEL MD, אותה היא מציגה כפשוטה כל כך לשימוש שאפשר לתפעל אותה באמצעות מחשב נייד בודד שמחובר לבקר משחק של אקסבוקס.

המערכת, ששמה הוא קיצור של "High Energy Laser Mobile Demonstrator", מורכבת ממשגר לייזר בעוצמה של 10 קילווואט, סוללות ליתיום-יון וגנרטור בעוצמה של 60 קילו-וואט שמורכבים על גבי משאית. לטענת בואינג, המערכת מסוגלת ליירט טילים, פצצות מרגמה ומזל"טים מסוימים, יכולות שהודגמו בשבוע שעבר בבסיס חיל האוויר האמריקאי בפלורידה. מחיר התותח עדיין לא ידוע, והוא צפוי להגיע לשלב מבצעי רק עוד כמה שנים.

התותח והבקר המפורסם התותח והבקר המפורסם התותח והבקר המפורסם

בסרטון ההדגמה שהעלתה החברה לרשת ניתן לראות את מערכות הבקרה של התותח, שמורכבות בתור תא הנהג וכוללות מספר מועט של פאנלים ומסכים מעבר למחשב הנייד שמשמש כלב מערך השליטה.

"בנינו את זה כך שלא צריך ללכת וללמוד במשך שנים על גבי שנים איך להפעיל את המערכת, אלא מספיק אדם אחד עם מחשב נייד ובקר אקסבוקס - משהו שהוא יודע איך להשתמש בו באופן אינסטנקטיבי", אומרים אנשי החברה בסרטון.

השימוש בבקרי קונסולות לשליטה באמצעי לחימה אינו חדש - לפני מספר שנים הציגה יצרנית המזל"טים Raytheon מערכת בקרה לכלי טיס נשלטים מרחוק שכללה בקרי אקסבוקס ופלייסטיישן. גם הרובוט הקרקעי XM1216 של חברת iRobot, שמשמש לנטרול פצצות, מציע אפשרות להפעלה באמצעות הבקר של קונסולת האקסבוקס 360. בקר האקסבוקס אף כיכב בעבר בסרטון פרסומת של צבא בריטניה מ-2008, בו אפשר היה לראות לכמה שניות גרסה מוסבת של השלט מחוברת למערכות הבקרה של מזל"ט.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
בהחלט נשק מהמדע הבדיוני אבל לפני ההתלהבות עולות כמה שאלות
בא נזכור שהחברה האלה רוצים למכור וזה בסדר סרטון התדמית תמיד מיפה את מה שרוצים ומטשטש את החולשות של המערכת הזאת, הם מנסים לשכנע את הצבא האמריקאי לקנות מערכת כזאת, השאלות שעולות מהו הטווח היעיל של זה נגד טילים, (יש הבדל בים מזלט שנע לאט לטיל מהיר), מה הירידה בטווח במזג איור גרוע, מה הזמן שלוקח לו להוריד טיל, (מערכת טילאית יכולה להוריד באופן מקבילי מס אדיר של מטרות לעומת מערכת לינארית שצריכה זמן כיוון ירי ומעבר למטרה הבאה), מהו המחיר עבור ירוט - זה כולל את מחיר המערכת כולה ואם טווח הכיסוי שלה הוא קטן אז זה מיקר את הירוט של טיל כי צריך המון מערכות כאלו כדי לכסות תא שטח, עוד נתון שהוא מאד חשוב האם ניתן ע"י אמצעי פשוט כמו ציפוי טיל בצבע מחזיר קרינה להפוך מערכת עם מחיר אסטרונומי לחסרת שווי? וגם להתיר את המגן חסר הגנה במקום שהוא חשב שהוא מוגן, אין לנו כמובן את הנתונים המדויקים כך שאנו יותר במקום של השאלות אבל התשובות לשאלות האלו הם קובעות האם המערכת יעילה לאיזה טווחים היא יעילה, לפי מה שמסתמן היעילות שלה היא טובה עבור טווחים קצרים כגון פצמרים לדוגמא כיסוי של שטח של בסיס ישוב קטן אבל שוב נשאלת השאלה כמה זמן היא צריכה עד שהיא רוכשת את המטרה ועד שהיא משמידה אותו?
אזרח , ישראל  |  08.09.14
לכל התגובות