אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים העלאה? צאו לחופשה צילום: שאטרסטוק

רוצים העלאה? צאו לחופשה

מחקר חדש בארה"ב מצא שהערכות הביצועים של עובדים שמנצלים יותר ימי חופשה הן טובות יותר. בנוסף, כל 40 שעות חופשה מאריכות את שהות העובדים בחברה בשמונה חודשים

07.09.2014, 23:12 | שירות כלכליסט
הקיץ כבר נגמר, ולא מעט אנשים מוצאים עצמם מפנטזים על החופשה שלא יצאו אליה. מחקר שפרסם בשבוע שעבר איגוד הנסיעות האמריקאי מצא כי 40% מהאמריקאים לא משתמשים בכל ימי החופשה שלהם, בין אם בשל העומס בעבודה או מתוך החשש שהמעסיק יבין שאפשר להסתדר בלעדיהם.

קראו עוד בכלכליסט

אולם, לפי מחקר פנימי שערכו בחברת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג (EY), עולה שהעובדים שמשתמשים ביותר ימי חופשה זוכים בסופו של דבר להערכות ביצועים טובות יותר. "בארה"ב ובקנדה עבור כל אחת מ-10 שעות חופשה שאדם לקח, מצאנו כי בממוצע ההערכות היו גבוהות ב-8%", אמרה מריאלה גוקל מ- EY.

עוד הוסיפה כי החופשות עוזרות גם להפחית את שיעור התחלופה בקרב העובדים. כל 40 שעות של זמן פנוי האריכו את השהות של העובדים בחברה בשמונה חודשים.

צאו לחופשה, זה רק ישפר את הביצועים שלכם בעבודה, צילום: shutterstock צאו לחופשה, זה רק ישפר את הביצועים שלכם בעבודה | צילום: shutterstock צאו לחופשה, זה רק ישפר את הביצועים שלכם בעבודה, צילום: shutterstock

אן וויסברג, בכירה במכון למשפחות ועבודה, מלכ"ר שבוחן את "האיזון בין חיים ועבודה", טוענת כי בעוד אנשים מודעים לכך שיש התאמה בין לקיחת חופשה וביצועים טובים יותר בעבודה, לא בוצע יותר מדי מחקר לגבי הקשר הזה. "אנחנו מודעים אינטואיטיבית לכך שאנחנו לא מתפקדים בשיאנו כשאנחנו מותשים", הוא מסבירה. "יציאה לחופשה יכולה לאושש אתכם ולשפר את הביצועים. ברמה מסוימת אנשים מבינים זאת. השאלה היא מה הגישה של ראש הצוות".

על אף שקשה למדוד את ההתאמה בין החופשה והביצועים, במכון למשפחות ועבודה מצאו כמה ממצאים שמחזקים את התוצאות של EY. לדוגמה, מחקר שפורסם ב-2001 ב-Psychology & Health, מצא כי בקרב עובדי צווארון הכחול במפעל תעשייתי בישראל, רמות ההיעדרויות ירדו בארבעה השבועות לאחר החזרה מחופשה. "מנקודת מבט פרקטית, היעדרויות מייצגות עלות משמעותית וגורמות להפרעות בארגון", מסכמים במחקר. "כדי להפחית את ההיעדרויות, הארגון צריך לפקח על חופשות בהתאם לתקופות הלחוצות".

גוקל (34), המגדירה עצמה כ"רואת חשבון בגמילה", מעריכה כי ההתפשטות של הטכנולוגיה מקשה עלינו לקבל את ההחלטות הנכונות לגבי האיזון בין עבודה ופנאי. "הטכנולוגיה מאפשרת לנו לעשות דברים מטורפים שלא היינו יכולים להעלות על הדעת לפני 20 שנה", היא אומרת. "עלינו למצוא דרכים לנהל את צורת העבודה החדשה הזו".

ב- EY מנסים להילחם בתופעה הזו על ידי שליחת הודעות שמעודדות את העובדים לצאת לחופשות, והפעלת מרכז שמאפשר לאנשים לתכנן את החופשה שירצו. החברה מעודדת גם תרבות של האצלת סמכויות, שהתגלתה כבעלת השפעות חיוביות הן על העובדים והן על החברה. "כשמאצילים סמכויות על אחרים, אנשים נוספים מתפתחים בזמן שאתם בחופשה", אומרת גוקל. "חופשות יכולות להיות הזדמנות חשובה מאד עבור אחרים בצוות".

תגיות