אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התפטרו 4 הדירקטורים מטעם המדינה בחדשות 10 צילום: עמית שעל

התפטרו 4 הדירקטורים מטעם המדינה בחדשות 10

הדירקטורים הסבירו את ההתפטרות הקולקטיבית בחוסר הוודאות ביחס להמשך קיומו של ערוץ 10 וחברת החדשות שלו, ומתחו ביקורת על הרשות השנייה על כך שאינה נותנת מענה למצוקת הערוץ

07.09.2014, 22:56 | אופיר דור

התפטרות קוליקטיבית בדירקטוריון חברת החדשות של ערוץ 10. ארבעת הדירקטורים מטעם המדינה בחברת החדשות, ובראשם היו"ר יורם שכטר הודיעו היום (א') על התפטרותם מדירקטוריון חדשות 10 במכתב שהעבירו לרשות השנייה.  

קראו עוד בכלכליסט

הדירקטורים דן אלמן, איתמר צ'יזיק, עו"ד דפנה מיתר נחמד והיו"ר שכטר הסבירו את התפטרותם בחוסר הוודאות ביחס לעתיד חברת החדשות של ערוץ 10 לאור תזכיר החוק שהופץ על ידי משרד התקשורת בשבוע שעבר. תזכיר החוק מתייחס לפיצול ערוץ 2, והעברת הזכייניות קשת ורשת לשידור בערוצים נפרדים החל מאפריל 2015, אך אינו מתייחס לעתיד ערוץ 10.

הדירקטורים הפנו אצבע מאשימה אל הרשות השנייה והביעו אכזבה ביחס לכך שמנכ"ל הרשות שי באב"ד אינו מתייחס לעתיד ערוץ 10. הדירקטורים ביקשו לקבל שיפוי בגין תביעות שיכולות להיות מוגשות נגדם בגין תפקידם, אך לא קיבלו לטענתם מענה מהרשות השנייה שהיא למעשה הגורם המעסיק אותם. לדברי הדירקטורים, ברשות השנייה מתעלמים מהמצוקה שבה נמצא הערוץ וחברת החדשות שלו.

יורם שכטר , צילום: עמית שעל יורם שכטר | צילום: עמית שעל יורם שכטר , צילום: עמית שעל

במכתבם התייחסו הדירקטורים לאי-הוודאות לגבי המשך קיומו של ערוץ 10 וחברת החדשות שלו. במצב הנוכחי ערוץ 10 מסיים את פעולתו בסוף השנה, כיוון שאינו עומד בקריטריונים לקבלת רישיון להמשך פעילות ל-15 שנה נוספות. בערוץ מבקשים להאריך את הזיכיון הנוכחי שלהם בשנה נוספת, כדי לתת להם זמן נוסף לגייס משקיע ולעמוד בתנאים לקבלת רישיון. אולם לא ברשות השנייה ולא במשרד התקשורת הודיעו האם יענו לבקשה זאת בשלב זה.

הדירקטורים סיימו את מכתבם במילים חמות למנכ"ל חדשות 10 גולן יוכפז ולעובדי חברת החדשות. לאחר התפטרותם נותרו בדירקטוריון חברת החדשות רק נציגים מטעם הערוץ ובעל השליטה בו יוסי מימן, מה שיוצא בעיה בהמשך התנהלותו. החוק שואף ליצור איזון בין נציגי המדינה בדירקטוריון חברת החדשות לבין נציגי הערוץ ובעלי המניות. מינוי דירקטורים חדשים עשוי לקחת זמן רב ויהיה מורכב לאור אי-הוודאות לגבי המשך קיומו של ערוץ 10.

"זה חודשים שאנו מתריעים בפניכם כי כלו כל הקיצין ולא נוכל להמשיך ולקיים את תפקידנו נאמנה עקב חילופי השליטה בערוץ 10 והחלטת בעל השליטה החדש להפסיק ולממן הערוץ ואת חברת החדשות", כתבו הדירקטורים במכתב לבאב"ד וליו"ר הרשות השנייה אילן אבישר.

"למרות מספר פגישות שנערכו עמכם בנושא, עד כה לא זכינו לתשובה כלשהי ושעון החול אוזל. זאת ועוד, ידיעות שהופיעו בתקשורת והתבטאויות של גורמים ברשות השנייה שהובאו לידיעתנו, גרמו לנו להבין כי אין אנו זוכים מכם לגיבוי כפי שניתן היה לצפות לאור פעילותנו המסורה", ממשיכים וכותבים הדירקטורים.

עו"ד דפנה מיתר נחמד אמרה ל"כלכליסט" כי "אנחנו לא רוצים להיות חתומים על סגירת חברת החדשות. הסביבה כרגע היא כזו שאי אפשר לעבוד בה יותר. ניסינו להיות "צוק איתן" ולשמור על המינהל התקין אבל התחושה היא של חוסר אמון בנו מצד הרשות השנייה כשאנחנו שומעים דיבורים סותרים מכל הכיוונים. ניסינו להגן על העובדים ועל התנאים וההפרשות שלהם אבל אנחנו לא יכולים להיות אחראים לכך במצב שבו בעל השליטה לא רוצה להעביר כסף לערוץ. חבל לנו שאנחנו עוזבים בתקופה שבה הרייטינג עולה וחברת החדשות מגיעה לתוצאות יוצאות מהכלל".

מהרשות השנייה נמסר כי "הטלוויזיה המסחרית בישראל נמצאת בצומת דרכים שתוביל בעתיד הקרוב ליצירת תחרות אמיתית ושיפור ניכר באיכות השידורים והכל למען ציבור הצופים בישראל. בתוך סיטואציה מורכבת זו, אין לנו אלא להצר שנציגי הציבור בדירקטוריון חדשות 10 בחרו שלא להשלים את האחריות שקיבלו על עצמם כחלק מהתפקיד, תוך שהם נתלים בטיעונים שאינם קשורים לעניין. יודגש, כי לא ניתן שהתפטרותם בעת זו תפגע בהמשך השידורים התקין והאיכותי של חדשות 10 במסגרת תקופת הזיכיון. הרשות השנייה תמשיך לגבות מקצועית את המהלך שמוביל משרד התקשורת, וזאת על מנת להבטיח טלוויזיה איכותית ואיתנות פיננסית בשוק הטלוויזיה המסחרית, לטווח הארוך".

תגיות