אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העונה מתחילה ברגל שמאל צילום: ראובן שוורץ

העונה מתחילה ברגל שמאל

למינהלת הליגה בכדורגל אין תקציב מסודר והיא מנותקת מהשטח ברמה מביכה

08.09.2014, 15:09 | אוריאל דסקל

עמוד הפייסבוק "כרטיס לכל כיס" הוקם ב-2 בספטמבר וכבר יש לו מעל 6,000 לייקים.

קראו עוד בכלכליסט

העמוד מדבר על נושא מוכר וכואב לכל אוהד בישראל - מחירי הכרטיסים ההזויים למשחקי ליגת העל בכדורגל. כנראה שאף אחד לא חושב שזה בסדר לקחת 80 שקל למשחק בין הפועל עכו לבני סכנין חוץ מבעלי הקבוצות. למה המחיר הזוי? כי ב-80 שקל רוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם ללכת עם שני הילדים שלהם למשחק הזה. כי ב-80 שקל אפשר לקנות שני כרטיסי קולנוע לסרט מושקע. כי ב-80 שקל אפשר היה ללכת לשני משחקי ליגה של באיירן מינכן. כן, המחירים לכרטיסים בישראל הזויים. לא פחות. הם מלמדים על חוסר הבנת הלקוח בצורה הבסיסית ביותר. וזה עוד לפני שמדברים על העמלות המגוחכות שלוקחות סוכנויות כרטיסים כמו "לאן" על הזמנת כרטיס באינטרנט.

אוהדי כדורגל ישראלי. ב-80 שקל אפשר לקנות שני כרטיסים למשחק ליגה של באיירן מינכן, צילום: ראובן שוורץ אוהדי כדורגל ישראלי. ב-80 שקל אפשר לקנות שני כרטיסים למשחק ליגה של באיירן מינכן | צילום: ראובן שוורץ אוהדי כדורגל ישראלי. ב-80 שקל אפשר לקנות שני כרטיסים למשחק ליגה של באיירן מינכן, צילום: ראובן שוורץ

את העמוד מנהלים ארבעה חבר'ה שמכירים את הכדורגל רק כצופים. "אנחנו כבר שנים הולכים למגרשים", אומר אחד ממקימי העמוד. "ועכשיו אנחנו כבר לא מסוגלים כלכלית לעמוד בזה. הקש ששבר את גב הגמל? ארגון אוהדים של הפועל פתח תקווה עשה צעד מחאה. וכעת ללא ספק מחירי הכרטיסים של המחזור הראשון בליגת העל ומחזורי גביע הטוטו נתנו לנו לגיטימציה להנהיג מהלך משמעותי שייגע בכל אחד ואחת שהכדורגל חשוב לו".

בעמוד כבר קוראים לאוהדי מכבי חיפה לא להגיע למשחק של בית"ר באצטדיון טדי שבירושלים בגלל דרישות לא הגיוניות לכרטיס - 115 שקל לכרטיס (לא כולל עמלה).

המטרה של "כרטיס לכל כיס" היא להוזיל משמעותית את מחירי הכרטיסים והמנויים למשחקי הליגות בארץ. "יש לנו תכנית עבודה, ונעבוד צעד אחר צעד עד שנגיע למטרה", אומר אחד ממקימי העמוד. "את ההשראה שאבנו ממספר ארגונים בארץ שעשו מחאה והצביעו ברגליים. אנחנו מאמינים שיש לנו, האוהדים, את הכח להתאגד למען המטרה הזו. בסוף באמת לא חשוב מה המצב הכלכלי של האוהד, זה תמיד מציק עמוק בבטן כשצריך להוציא סכומים גבוהים על האהבה שלך, שלפעמים היא בלתי נשלטת. אנחנו מאמינים בלב שלם שהורדת המחירים תוציא את האוהדים מהבתים ותתן להם דחף גדול וחשק להיות שוב חלק מהכדורגל הישראלי".

כעת החבר'ה ב"כרטיס לכל כיס" עובדים על איסוף נתונים מהעולם לגבי מחירי כרטיסים.

"כרטיס לכל כיס" הוא עמוד מחאתי, והפעלתו אינה העבודה של האנשים שעושים זאת. הם לא מקבלים כסף על לאגד יותר מ-6,000 איש לקידום פעולות להורדת מחירי כרטיסים לליגת העל.

המינהלת החדשה, מינהלת ליגת העל בכדורגל, אמורה לטפל בנושא המסובך הזה. זו צריכה להיות אחת מהמשימות הראשונות שלה, וכגוף שיווקי היא אמורה להכיר את קהל לקוחותיה. איך היא יכולה לטפל בזה? כרגע הארגון נראה כה מנותק מהשטח שזה מביך. למינהלת תקציב של 2 מיליון שקל לפחות (אין תקציב רשמי) וכבר דרשו להגדילו ל-5 מיליון שקל, וזאת למרות שאין לו דברים בסיסיים כמו אתר אינטרנט, לוח משחקים נגיש וכתובת דוא"ל שאפשר לפנות אליה. אגב, ל"כרטיס לכל כיס" יש בערך 6,122 לייקים יותר מאשר הדף הרשמי בפייסבוק של מינהלת הליגה. הסיבה? למינהלת הליגה אין דף פייסבוק רשמי. זה פשוט מביך.

שיהיה בהצלחה בניהול הליגה.

תגיות