אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתנובה יבחנו מחדש הדיבידנד שהכעיס את בכירי ברייט פוד צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

בתנובה יבחנו מחדש הדיבידנד שהכעיס את בכירי ברייט פוד

ביולי האחרון הצהיר דירקטוריון תנובה על חלוקת דיבידנד של 400 מיליון שקל, למרות התוצאות המאכזבות ובלי לעדכן את הרוכשת העתידית ברייט פוד, שבכיריה שלחו מכתב בירור לבעלת השליטה קרן אייפקס. כעת מנסים בתנובה לרצות את הסינים ולהשלים את העסקה המתעכבת

14.09.2014, 06:56 | גולן חזני

הדיבידנד של 400 מיליון שקל שעליו החליט דירקטוריון תנובה בסוף יולי האחרון היה הטריגר למשבר שפרץ בין ברייט פוד לקרן אייפקס. ל"כלכליסט" נודע כי הסינים, שרכשו את השליטה בתנובה, למדו על הדיבידנד רק מאמצעי התקשורת, וכי זהבית כהן, מנהלת אייפקס ישראל, לא עדכנה אותם לפני ההחלטה על חלוקתו.

לכאורה, כהן אינה מחויבת לעדכן את הסינים על הדיבידנד, כך על פי תנאי הסכם המכירה. אבל העובדה שההחלטה באה לאחר שהחברה רשמה תוצאות מאכזבות במחצית הראשונה של 2014 - ירידה של 3.8% בהכנסות ל־3.45 מיליארד שקל ושל 20% ברווח ל־172 מיליון שקל — גרמה לסינים לשלוח מכתב עם דרישה להסברים מאייפקס על המהלך. הסינים מעוניינים לעצור את הדיבידנד שעדיין לא חולק, וייתכן שאייפקס תבחן זאת מחדש כדי לשמור על אווירה עניינית ולמנוע מברייט פוד סיבה ליצירת משבר. תגובה זו עשויה להספיק לברייט פוד כדי להשלים את העסקה, כך שנכון לעכשיו מדובר במשבר קטן ופתיר.

ברייט פוד מעוניינת להשלים את העסקה מצד אחד, אבל מצד שני רוצה לשמור על כללי התנהלות ענייניים ואתיים מצד אייפקס. המהלך של חלוקת הדיבידנד נתפס בעיניהם כלא ראוי, והם דאגו להבהיר זאת לכהן. עדיין לא ברור אם כהן תצא לסין לקיים שיחות מול ברייט פוד. למועד השלמת העסקה נותרו שלושה שבועות.

משרדי תנובה בגלילות, צילום: צביקה טישלר משרדי תנובה בגלילות | צילום: צביקה טישלר משרדי תנובה בגלילות, צילום: צביקה טישלר

במקביל ברייט פוד מנסה להשלים את הליך קבלת האישורים מהרגולטורים הסינים. אם לא יצליחו לעשות כן בשלושת השבועות שנותרו, הרי שהארכה נוספת - אם תגרור פיצוץ של העסקה בשל סיבה זו - תחייב אותם ב־20 מיליון דולר פיצוי לאייפקס.

ברייט פוד סיכמה על רכישת השליטה בתנובה מידי אייפקס (56.1%) לפי שווי של 8.6 מיליארד שקל — הסכם שהיה אמור להכניס לה כ־4.2 מיליארד שקל. הקיבוצים והמושבים, המחזיקים ב־23.2% מהמניות, החליטו להצטרף לעסקת המכירה, וחברת מבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר, המחזיקה ב־20.7% ממניות תנובה, עדיין מנהלת משא ומתן עם ברייט פוד על התנאים שלפיהם תצטרף אף היא לעסקת המכירה. שמיר עצמו עדיין לא הודיע לסינים מה החלטתו בנוגע למכירת מניותיו או הישארות, ונראה כי גם נושא זה מעורר עצבנות מסוימת בברייט פוד.

הסינים היו אמורים להשלים את הרכישה ב־21 באוגוסט השנה, אולם ההשלמה נדחתה ב־45 יום, כלומר עד 5 באוקטובר 2014. עוד דווח כי אם עד למועד זה ברייט פוד לא תקבל את האישורים הרגולטוריים הנדרשים בסין, יהיה זכאי כל צד לדחות את מועד ההשלמה בשלושה חודשים נוספים, כלומר עד 5 בינואר 2015.

ברייט פוד ואייפקס לא הגיבו לידיעה.

תגיות