אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שילוב בין פייפאל לבנק: הסינים מאמינים בעליפיי

שילוב בין פייפאל לבנק: הסינים מאמינים בעליפיי

שירות התשלומים שהוקם בידי עליבאבא מאפשר ליותר מ-100 מיליון איש להעביר ביניהם כספים ולקחת הלוואות. יתכן שהחברה תנפיק את שירות התשלום שלה כחברה נפרדת

14.09.2014, 15:23 | הראל עילם

עליפיי (AliPay), שירות התשלומים המקוון שהקימה עליבאבא, הוא אחת החלופות הפופולריות בסין לכסף מזומן. הסינים אימצו את כרטיסי האשראי בהתלהבות פחותה מזו של הצרכנים במערב ובישראל וגם שירות התשלומים פייפאל לא תפס שם תאוצה.

קראו עוד בכלכליסט

ואולם, יותר מ-100 מיליון לקוחות משתמשים בעליפיי כדי לשלם על מוצרים ושירותים ולהעביר כספים ביניהם. רובם המוחלט סינים; חלקם מתגוררים בחו"ל ומבקשים להעביר כסף למדינה האם.

מטה עליבאבא בסין, צילום: בלומברג מטה עליבאבא בסין | צילום: בלומברג מטה עליבאבא בסין, צילום: בלומברג

יתרונה המרכזי של עליפיי טמון ביכולת לבצע בקלות תשלומים מעוכבים (Escrow) - התשלום מועבר רק אחרי אישור המשלם וקבלת המוצר, מה שעוזר לה לזכות באמון הלקוחות בשוק הסיני הלא-בטוח.

איפה הכסף? מערת האוצר של עליבאבא בסוף השבוע מתכוונת עליבאבא הסינית לצאת להנפקה הגדולה בהיסטוריה בניו יורק. סוד העוצמה שלה טמון במודל הכנסות שמבוסס על מכירת מיליוני מוצרים בעולם, אבל בעיקר על אינספור שירותים שהיא מציעה לקהל הסיני, מהשוואת מחירים ועד הזמנת מקום במסעדות הראל עילם, תגובה אחתלכתבה המלאה

כשהיא חמושה באמון הצרכנים, עליפיי נמצאת בדרכה להפוך לבנק לכל דבר. כבר כיום היא מציעה הלוואות קצרות טווח, ובעתיד היא מתכננת לאפשר פתיחת חשבונות עו"ש, פיקדונות ולקיחת משכנתאות.

בנוסף פועלת החברה בתחום הארנק הסלולרי, שמרכז כיום עניין רב בזכות השירות החדש שהשיקה אפל, וחתמה השנה על שיתופי פעולה עם חואווי וסמסונג.

65% מכל התשלומים באתרי עליבאבא מבוצעים דרך עליפיי, אך השירות עצמו נמצא בידי חברת אחזקות אחרת, שבה שולטים ג'ק מא ועוד בכירים ושותפים בקבוצת עליבאבא. מא, כך נראה, שואף להנפיק בעתיד את עליפיי כחברה נפרדת.

תגיות