אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים: לא נשתתף בהנפקת קרדן נדל"ן צילום: נמרוד גליקמן

המוסדיים: לא נשתתף בהנפקת קרדן נדל"ן

בזמן המגעים להסדר חוב בקרדן אן.וי, מנסה החברה־האחות לגייס 120 מיליון שקל באג"ח. המוסדיים מבטיחים שלא ישתתפו בהנפקה עד שיתברר כיצד בעל השליטה, יוסי גרינפלד, ינהג בקשר לבעיית החוב

16.09.2014, 08:24 | רחלי בינדמן

בתי ההשקעות פסגות, אלטשולר שחם ואנליסט אומרים כי ידירו רגליהם מגיוס האג"ח של חברת קרדן נדל"ן. קרדן נדל"ן מבקשת לגייס 120 מיליון שקל והיא החברה־האחות של קרדן אן.וי, שתיהן בשליטת יוסי גרינפלד.

קראו עוד בכלכליסט

בתחילת השבוע חשף "כלכליסט" כי קרדן אן.וי החלה במגעים להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח שלה. פסגות ואלטשולר שחם מחזיקים באג"ח החברה ואף חברים בנציגות מחזיקי האג"ח, משום כך הודיעו באלטשולר שחם כי הם לא ישתתפו בהנפקה. בסביבת פסגות אומרים כי כל עוד לא ברור כיצד בעלי השליטה ינהגו בקשר לטיפול בבעיית החוב בקרדן אן.וי, לא נכון להעמיד אשראי חדש לאותם בעלי שליטה. באנליסט נימקו את ההחלטה ב"שיקולים מקצועיים". מחזיק האג"ח הגדול ביותר בקרדן אן.וי, בית ההשקעות מיטב דש, סירב להתייחס לפניית "כלכליסט" באשר לשאלה אם ישתתף בגיוס החוב של קרדן נדל"ן.

חגי בדש, צילום: נמרוד גליקמן חגי בדש | צילום: נמרוד גליקמן חגי בדש, צילום: נמרוד גליקמן

תוך כדי תנועה

 

ההיסטוריה בשוק ההון מלמדת כי הגופים המוסדיים לא תמיד "מענישים" בעלי שליטה שנקלעים להסדר חוב, וחוזרים להשקיע בהם גם לאחר שביצעו תספורת למשקיעים. כך, למשל, בתחילת השבוע השלימה אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב את השלב המוסדי של גיוס גדול שבו היא מבקשת לגייס 800 מיליון שקל. המוסדיים התחייבו להזרים 467 מיליון שקל מתוך הסכום תוך הזרמת ביקושי יתר של יותר ממיליארד שקל. כל זאת כארבע שנים לאחר שלבייב הוביל והשלים הסדר חוב באפריקה.

אלא שלהבדיל מהגיוסים שהוביל לבייב בחברות בשליטתו, במקרה המדובר קרדן אן.וי נמצאת רק בגישושים ראשוניים מול מחזיקי האג"ח. על כן נכונות מוסדיים להזרים כספים לאותו בעל שליטה - זאת לפני שברור מה תהיה מידת הירתמות בעל השליטה להסדר - עלולה להיתפס כבעייתית.

קרדן לא לבד

 

בדומה לסירוב המוסדיים במקרה קרדן נדל"ן, גם יצחק תשובה נתקל בקשיים כשניסה להרים את מיזם הגז תמר. אף שהמוסדיים חזרו והעניקו הלוואות לתשובה עבור מיזם הגז תמר ב־2014, בזמן שניהל את המגעים להסדר החוב בדלק נדל"ן, המוסדיים סירבו להשקיע כל עוד לא תתבהר תמונת ההסדר. בינואר 2012 הודיעה חברת הביטוח מנורה מבטחים בצעד חריג כי החליטה ש"לא להשתתף בהנפקות וגיוסי חוב של חברות שבבעלות מר תשובה, כל עוד לא יהיה הסדר חוב בדלק נדל"ן שיניח את הדעת ויהיה מקובל על קבוצת מנורה מבטחים". רק במאי 2014, שנתיים לאחר השלמת הסדר החוב, הרגישו המוסדיים בנוח לקחת חלק בגיוסים של דלק קידוחים ואבנר, שותפויות הגז והנפט מקבוצת דלק של תשובה, והזרימו ביקושי יתר של 4 מיליארד דולר לעומת גיוס מבוקש של 350 מיליון דולר.

אמצעי לחץ של המוסדיים

 

קרדן נדל"ן המנוהלת על ידי מיקי זיסמן עוסקת בייזום ופיתוח של פרויקטים למגורים בישראל. בבעלות החברה גם קרקעות בשלבים שונים של תכנון, פיתוח וביצוע. זוהי הפעם הראשונה שהחברה מגייסת חוב. האג"ח שהחברה מבקשת לגייס זכו לדירוג A3 של מידרוג עם אופק יציב והן יונפקו במח"מ של ארבע שנים. המוסדיים התבקשו להעביר הערותיהם לשטר הנאמנות עד אתמול.

מקרדן נדל"ן נמסר בתגובה: "אנו משוכנעים כי שוק ההון בוחן את ההשקעה בקרדן נדל"ן כחברה עצמאית ובלתי תלויה. קרדן נדל"ן הינה חברה בעלת איתנות פיננסית, הפועלת על פי אסטרטגיה ברורה ותכנית עבודה רב־שנתית סדורה. החברה נהנית ממאזן, הכולל הון עצמי של 400 מיליון שקל וממינוף נמוך גם בהשוואה לחברות אחרות בענף. אנו מאמינים כי בבואם לקבל החלטת השקעה, המשקיעים רואים לנגד עיניהם, בראש ובראשונה את טובת העמיתים וכי הם יודעים להתעלם משיקולים

לא ענייניים".

תגיות