אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
72% מדמי ההעברות של הליגות הגדולות נשארים בליגות הגדולות צילום: איי אף פי

72% מדמי ההעברות של הליגות הגדולות נשארים בליגות הגדולות

הממצאים של CIES, המוסד השווייצרי לחקר ספורט וכדרוגל, מצביעים על כך שהליגות והמועדונים הגדולים ביותר פועלים בתוך מערכת סגורה. בהתאם, כוח ההפצה של ההעברות הולך ומתכווץ

16.09.2014, 16:45 | שירות כלכליסט

מוסד המחקר לכדורגל CIES מראה כי 5 הליגות הגדולות באירופה תופסות מרחק כלכלי ומעמדי משאר הליגות באירופה.

קראו עוד בכלכליסט

ורמלאן. מאנגליה לספרד, צילום: איי אף פי ורמלאן. מאנגליה לספרד | צילום: איי אף פי ורמלאן. מאנגליה לספרד, צילום: איי אף פי

על פי CIES קרוב ל-72% מדמי ההעברות שהושקעו בחלון ההעברות האחרון על ידי המועדונים בחמש הליגות המובילות באירופה עבור החתמות חדשות, שולמו לקבוצות אחרות בחמש הליגות הללו. במהלך שש העונות האחרונות (מעונת 2008-9 ועד לעונת 2013-14), הנתון הזה עמד על 67%. הממצאים מצביעים על כך שהליגות והמועדונים הגדולים ביותר פועלים בתוך מערכת סגורה. בהתאם, לכך, הסכומים שמקבלים קבוצות שאינן בליגות הבכירות, הולכים ומתכווצים והפערים בינן לבין הליגות הגדולות גדל.

עוד מ-CIES: הקבוצה שהצליחה לקטוף את ההכנסה הגבוהה ביותר מהעברת שחקנים לקבוצות בחמש הליגות הבכירות היא סאות'המפטון (120.7 מיליון יורו). הקבוצה האנגלית עקפה את ריאל מדריד (112 מיליון יורו) וצ'לסי (102.4 מיליון יורו). הקבוצה היחידה שאינה בליגות המדוברות אך בכל זאת דורגה בין 10 המרוויחות ביותר היא פורטו (83.3 מיליון יורו). עם זאת, חלק ניכר מההכנסות מההעברות של הקבוצה הפורטוגלית הועברו בסופו של דבר לקרנות חיצוניות, שמחזיקות בזכויות הכלכליות של השחקנים שהועברו.

בקרב 46 הקבוצות שהרוויחו 15 מיליון יורו לפחות, שש בלבד אינן משחקות בחמש הליגות הבכירות: בנפיקה, אייאקס, ספורטינג ליסבון, פיינורד, דינמו קייב וזלצבורג.

תגיות