אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Secure Islands של שלמה קרמר גייסה 12 מיליון דולר צילום: שרון ברקת

Secure Islands של שלמה קרמר גייסה 12 מיליון דולר

החברה מפתחת טכנולוגיות אבטחת מידע שנשענות על מעקב ממוקד אחר קבצים רגישים במערכת הארגונית. את סבב הגיוס הוביל בנק ההשקעות קרדיט סוויס

17.09.2014, 16:10 | אסף גלעד

חברת אבטחת המידע Secure Islands הוקמה ב-2007 וכיום נהנית מההייפ שסובב סביב ענף הסייבר, באדיבותם של אדוארד סנודן והסינים שפרצו למחשבי לוקהיד מרטין וגנבו תכניות של מטוסי קרב. לאחר שבע שנים של קיום עצמי ממכירות, היא לא יכלה לסרב לשטף ההצעות לגיוס הון ומכירת כמה ממניותיה, שהגיעו אליה מכל פינה.

קראו עוד בכלכליסט

לאחר שגייסה מאז הקמתה לא יותר מ-5 מיליון דולר ממשקיעים דוגמת שלמה קרמר, דוקור, קבוצת גליליה וחממת ון-ליר והתקיימה במשך שבע השנים האחרונות ממכירות מוצריה בעולם, מגייסת החברה 12 מיליון דולר מבנק ההשקעות קרדיט סוויס, אחד מלקוחותיה.

בחברה סירבו להתייחס לפרטים הפיננסיים של העסקה, וכן סירבו לפרט האם מייסד צ'קפוינט שלמה קרמר, המשקיע המקורי בחברה, אכן מושקע גם בסבב זה. קרמר מכהן כיום כיועץ לחברה ואינו דירקטור בה. קרמר הוא ממקימי צ'קפוינט וכיהן כמנכ"ל אימפרבה, תפקיד ממנו פרש לפני מספר שבועות.

שלמה קרמר, צילום: שרון ברקת שלמה קרמר | צילום: שרון ברקת שלמה קרמר, צילום: שרון ברקת

בעקבות הגיוס, תגייס החברה 30 עובדים נוספים על 40 העובדים שהיא מעסיקה כיום, ותעביר את מטה ההנהלה מצומת בית דגן לניו יורק. הטכנולוגיה של Secure Islands משתילה רכיב תוכנה על מסמכים ארגוניים בעת הווצרותם, ובכך מסוגלת לאתר מסמכים אלה בכל מקום ברשת.

כך, לדוגמא, היא תוכל לספק לארגון מערכת שתעקוב אחר המסמכים הרגישים שלו: מידע על לקוחות, תכניות עיצוב מוצרים או מסמכים הכוללים מידע מסווג. מסמכים אלה יכולים להווצר בתוכנות שולחן רגילות כמו תוכנות אופיס, תמונות שעולות לענן הארגוני או הפרטי (כמו למשל iCloud), מובייל או מתחמי אחסון בענן כמו דרופבוקס או סביבות תוכנה כמו סיילספורס. כך, היא יכולה לאתר כל מסמך רגיש שעליו טבעה את חותם התוכנה שלה, וכן לאתר את המדליף מבעוד מועד. בנוסף, המערכת יכולה לספק סיווג מסוגים שונים למסמכים שונים. לאחר מכן, היא תוכל לספק לארגון תמונה של הגורמים שנחשפו למסמכים הללו לפי דרגת הסיווג.

מוצר החברה מזכיר במידת מה את של וואצ'דוקס, גם היא חברת פורטפוליו של קרמר, אך בעוד שוואצ'דוקס מגינים על מסמכים בתוך מתחם וירטואלי מאובטח, סקיור איילנדס מספקים מידע על מיקומו של מסמך ברשת לאחר ש'סומן' על ידם. בין המתחרות שלה נמנות סימנטק האמריקאית וקוברטיקס הישראלית.

החברה נוסדה בידי בידי אקי ויובל אלדר, פעילה מצומת בית דגן ובקרוב תעביר את הנהלתה לניו יורק. לאחר מכן, צפויה לגייס אנשי מכירות בארה"ב שיסייעו בהפצת המערכת שלה בצפון אמריקה.

תגיות