אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קפיטרי מתרחבת: תקים סניפים בתל אביב והרצליה צילום: אוראל כהן

קפיטרי מתרחבת: תקים סניפים בתל אביב והרצליה

תמיר ברלקו, המנכ"ל הראשון של ארקפה, מרחיב את הקפטריה שפתח במתחם שרונה לסניף נוסף בנמל ת"א. בהמשך ייפתחו סניפים נוספים בהרצליה וברמת החייל

18.09.2014, 09:45 | נורית קדוש
חצי שנה לאחר שהשיק במתחם שרונה בתל אביב קפיטריית גורמה בשם קפיטרי (Cafetery), נערך הבעלים תמיר ברלקו, ממקימי ארקפה ומי ששימש כמנכ"ל הראשון של הרשת, לפתח את המותג ולהרחיבו לרשת. ל"כלכליסט" נודע כי בקרוב יקים בהשקעה של 1.2 מיליון שקל את הסניף השני של המותג בנמל תל אביב. בהמשך ייפתחו סניפים נוספים בהרצליה וברמת החייל.

להערכת ברלקו, מי ששימש בתפקידו האחרון כמנכ"ל קבוצת עדי'ס לייף סטייל, מדובר במענה למגמה עולמית של מעבר למזון איכותי, מהיר ובמחיר סביר. "אני מזהה בעולם את הצורך במזון טעים ובריא שאפשר לקבל בתוך רגע, ולא לשלם עליו מחיר גבוה מזה של אוכל מהיר סטנדרטי. הקונספט הזה מתכתב עם רשתות גורמה מהיר בפריז ובלונדון".

תמיר ברלקו. "פטנציאל התרחבות גדול", צילום: אוראל כהן תמיר ברלקו. "פטנציאל התרחבות גדול" | צילום: אוראל כהן תמיר ברלקו. "פטנציאל התרחבות גדול", צילום: אוראל כהן

להערכת ברלקו, לפורמט שפיתח יש פוטנציאל התרחבות גדול לעשרות סניפים בשנים הקרובות. "בלונדון יש 300–400 עסקים בפורמט הזה, ובישראל, באזורים שבהם יש תנועה ערה, רכבות, שדות תעופה וקניונים, יש היתכנות לעשרות סניפים".

ברלקו טוען כי דרך ההתרחבות הנכונה לרשת היא זכיינים, לא רק מטעמים כלכליים. "זה לא רק העניין שהזכיין מביא כסף להקמת הסניף; התפעול של זכיין טוב לאין שיעור מזה של מנהל שכיר. זה העסק שלו והוא מתייחס בהתאם לניהול העובדים, לשירות הלקוחות ולשמירה על הסטנדרטים".

ההשקעה הנדרשת מזכיין עבור סניף מוערכת על ידי ברלקו ב־1.5 מיליון שקל, כולל תשלום של 250 אלף שקל על דמי זיכיון. בהמשך ישנו מנגנון שלפיו אחוזים ממכירות הסניף ישולמו לברלקו. הסניף בנמל תל אביב צפוי להיפתח עד סוף השנה ולאחריו יוקמו הסניפים הנוספים שנמצאים בתכנון.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות