אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חם מהתנור: אייפון 6 ו-6 פלוס בידינו

לשני המכשירים מסך מרשים והם אלגנטיים מאוד ונוחים לשימוש, אך האייפון 6 פלוס כבד ביחס לגודלו, שיפורי הביצועים והמצלמה אינם ניכרים בנקל ואיכות צילום הסלואו-מושן נחותה משל האייפון 5S. ובכל זאת, מדובר בשני מכשירים מהשורה הראשונה

19.09.2014, 17:24 | נמרוד צוק, ברלין

האייפון 6 והאייפון 6 פלוס הושקו רשמית היום ואלפים רבים של צרכנים צבאו על חנויות אפל באירופה, בארה"ב, באוסטרליה וביפן. ניצלנו את ההזדמנות כדי לבחון אותם מקרוב, באחד מסניפי טי-מובייל בברלין.

קראו עוד בכלכליסט

בדיקת המכשירים הראשונית מראה שאפל השקיעה הרבה בלהתאים את סדרת הטלפונים שלה לצו הזמן ולאופי השוק - אך לא מעט מהשינויים אינם מורגשים בפועל.

השינויים שהציגה אפל בדגמי האייפון החדשים הם המשמעותיים ביותר שביצעה החברה מאז האייפון 4 – בעיקר ברמת גוף המכשיר. לא כולם אוהבים את המעבר ממסך ה-4 אינץ' הקומפקטי של הדגמים הקודמים למסכי 4.7 אינץ' (באייפון 6) ו-5.5 אינץ' (באייפון 6 פלוס), אבל אי אפשר להתעלם מהמהפך שעבר המכשיר – ובעיקר לא מהדגם הגדול יותר, שמהווה את הנסיון הראשון של החברה להשיג דריסת רגל בקטגוריית הפאבלטים, הנשלטת על ידי מכשירי אנדרואיד.

אייפון 6 פלוס (מימין) ואייפון 6, צילום: נמרוד צוק אייפון 6 פלוס (מימין) ואייפון 6 | צילום: נמרוד צוק אייפון 6 פלוס (מימין) ואייפון 6, צילום: נמרוד צוק

החידוש העיצובי המשמעותי השני הם החזרה לשוליים מעוגלים, מהם נמנעה אפל מאז האייפון 3GS, מלבד הנסיון הכושל שביצעה בשנה שעברה עם האייפון 5C. באייפון 6, השילוב בין הגודל, המשקל, העובי המעט דק יותר מה-5s (6.9 מ"מ לעומת 7.6 מ"מ), המארז המעוגל והחומרים יוצרים מכשיר נעים מאוד לאחיזה, שעדיין אפשר להכניס בנוחות לכיס. את התמונה משלימים כפתורי הווליום השטוחים, הארוכים והנוחים יותר ללחיצה שמחליפים את הכפתורים העגולים של האייפון 5s, ומזכירים מעט את אלו של האייפד.

עוברים לשתי ידיים

למרות הדמיון הרב בעיצוב - האייפון 6 פלוס נראה כמו גרסה מוגדלת של אחיו הקטן וזהה לו במרבית הפרטים - מדובר במכשיר שונה לחלוטין, שמרגיש גדול מאוד ביד וכבד למדי. המימדים הגדולים יוצרים חוויית שימוש שונה מאוד מכל אייפון שיצא עד היום, כאשר השימוש בו באמצעות יד אחת בלבד, אחד מהעקרונות עליהם שמרה אפל בקנאות במוצרי המשפחה, הופך קשה עד בלתי אפשרי.

נוח, אבל קצת גדול מכדי לאפשר עבודה ביד אחת. אייפון 6 פלוס, צילום: apple.com נוח, אבל קצת גדול מכדי לאפשר עבודה ביד אחת. אייפון 6 פלוס | צילום: apple.com נוח, אבל קצת גדול מכדי לאפשר עבודה ביד אחת. אייפון 6 פלוס, צילום: apple.com

משתמשי האייפון 6 פלוס נהנים מכמה יכולות ייחודיות של מערכת ההפעלה – למשל, גרסה שונה של ממשק אפליקציית ההודעות שנפתח כאשר צופים בה במצב רוחבי, ומציעה תצוגה מקדימה של תוכן ההודעה, או פיצ'ר שאמור לעזור למי שבכל זאת רוצה לנסות להשתמש במכשיר ביד אחת, ומצמצם את האיזור השמיש של המסך לחלק התחתון בלבד בנגיעה כפולה מהירה בכפתור ההפעלה. בעוד ממשק ההודעות המורחב הוא פיצ'ר שימושי שיכול להועיל למי שעושה שימוש אינטנסיבי בהודעות, היכולת לצמצם את המסך לחצי נראתה לנו כלא יותר מגימיק חביב אבל לא מאוד שימושי.

מלבד גודל המסך, אפל הגדילה גם את צפיפות הפיקסלים בשני הדגמים. השיפור בחדות התצוגה לעומת האייפון 5s ניתן לזיהוי אבל לא במידה כזו שתהווה לבדה סיבה טובה לשדרוג, כאשר השינוי הבולט יותר הוא דווקא בבהירות ובטיב הצבעים.

האייפון התנפח. 6 ו-6 פלוס, צילום: נמרוד צוק האייפון התנפח. 6 ו-6 פלוס | צילום: נמרוד צוק האייפון התנפח. 6 ו-6 פלוס, צילום: נמרוד צוק

את היתרון הגדול יותר בתחום זה מציג דגם ה-6 פלוס - שטח התצוגה הנרחב ורזולוציית ה-HD המלאה הופכים את הצפיה בסרטונים או במשחקים שהותאמו לפעולה במכשיר לחוויה מרשימה. בדקנו קטע קצר מעותק של "שר הטבעות" האחרון שהגיע עם המכשיר, וקיבלנו את חווית הצפיה הטובה ביותר מבין מוצרי אפל הניידים מלבד האייפד. הסאונד נשמע היטב, איכותי ובעל עוצמה מספקת, אבל לא נראה כי אפל ביצעה שינוי כלשהו בתחום זה לעומת האייפון 5s.

מהיר יותר? לא הרגשנו

השיפור במהירות הטעינה והפעולה, בזכות מעבד ה-A8 החדש, ניכר - אבל פחות מורגש בשימוש רגיל מכפי שניבאו הנתונים היבשים שפרסמה אפל, שטענה לשיפור של בין 25 ל-50% בעוצמת העיבוד לעומת ה-A7. הגלישה באינטרנט היתה נוחה וחלקה, אבל שוב – את התמיכה לקצבי תקשורת מהירים יותר בתקשורת הנתונים הסלולרית וה-WiFi קשה היה להרגיש בשלב זה.

האייפון החדש בחנות טי-מובייל בברלין. כאן דווקא לא היה תור, צילום: נמרוד צוק האייפון החדש בחנות טי-מובייל בברלין. כאן דווקא לא היה תור | צילום: נמרוד צוק האייפון החדש בחנות טי-מובייל בברלין. כאן דווקא לא היה תור, צילום: נמרוד צוק

טעינת מערכת ההפעלה לאחר האתחול היתה מהירה ולוותה בסרטון שהציג את המכשירים מזוויות שונות על רקע שחור, במקום מסך הטעינה המוכר. זה היה אולי מוצלח יותר ויזואלית, אבל המכשיר המשיך להציג את הסרטון גם לאחר סיום הטעינה כמין שומר מסך, מה שהיה מבלבל מעט ודרש לחיצה על כפתור ההפעלה כדי להבין שהמכשיר עובד.

המצלמה האחורית המותקנת בדגמים החודשים איכותית כקודמתה אבל קשה לראות, בבדיקה המהירה שערכנו, שיפור נראה לעין בתוצאות לעומת האייפון ה-5s. תכונת הטיים לאפס החדשה קלה מאוד לשימוש ועושה את העבודה, אם כי גם מי שישדרג את הדגם הקודם ל-iOS 8 יוכל להנות ממנה. האיכות של צילום הסלואו-מושן דווקא סבלה מירידה באיכות לעומת ה-5s.

יישור קו חשוב

האייפון 6 והאייפון 6 פלוס הם יישור קו חשוב מצד אפל, אשר רק בשנים האחרונות הצטרפה למגמת המסכים המוגדלים שהובילו מתחרותיה, בראשן סמסונג. על השקת המכשירים המוצלחת, ששברה שיאי מכירות מוקדמות (4 מיליון יחידות ב-24 שעות מפתיחת המכירה), מאפילה בעיית אספקה חמורה. בשל קשיים בייצור, לא עומדות פוקסקון ופגטרון, יצרניות הטלפונים, במכסות שדרשה אפל. התוצאה היא עיכוב במשלוחים, במיוחד בדגם האייפון 6 פלוס. לפי דיווחים, חלק מהחנויות באירופה קיבלו רק מכשיר אייפון 6 פלוס אחד.

הטלפונים צפויים להגיע לישראל ב-23 באוקטובר ולהימכר בכ-3,500 שקל (אייפון 6) ובכ-4,200 שקל (אייפון 6 פלוס). ישנם יבואנים שכבר הזמינו את הטלפונים בהזמנה מוקדמת ויציעו אותם למכירה כבר השבוע, אך במחיר גבוה במיוחד: החל מ-4,800 שקל. סמארטפוני אפל פופולריים מאוד בישראל ולפי נתוני איביי, הגולשים בארץ מדורגים במקום התשיעי בעולם בהזמנת אייפונים מחו"ל.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
ל- 17 בכבוד התשובה שלך מלאה גם באי דיוקים
נמאס לי מאנשי אנרדרויד ממורמרים, אבל היה כיף לקרוא את התגובה שלך, אבל יש גם אי דיוקים. 1. displayMate הכריזו כי ה- 6+ בעל המסך LCD הכי טוב. ה- OLEDB היא טכנולוגיה מצויינת, אבל היר נוטה לעוות צבעים ולתת צבעים יותר מוגזמים, אני מעדיף מסך ניטרלי וצבעים אמיתיים. תקרא את התחקיר של DisplayMate, אני לא אומר שה-LCD יותר טוב מ- OLEDB. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות. 2. לרוב המכשירים בשוק אין סוללה מתחלפת, אני לא רואה את עצמי מחזיק סוללה בכיס ומחליף אותה באמצע היום. 3. עוד פעם מלא מכשירים אין להם כרטיס זכרון. ההחלטות של אפל הם בגלל המירוץ שלהם למכשיר הכי דק. השנה יש 6 עם 128 ג״ב, שזה יקר אבל מי שקונה אפל מוכן לשלם. אישית על התמונות שלי ב- Cloud אז אין לי צורך. 4. מסכים, ויש לי גלאקסי טאב שאחרי שנה סמסונג הפסיקה את התמיכה. ה- iPad 2 שלי עדיין מקבל עידכונים (3+ שנים). 5. זה השתפר אבל עדיין נכון, אפילו אופיס 365 יצא קודם ל- iOS כמה חודשים טובים מאנדרויד ווינדוס פון. 6. ה- A8 מהיר רק ב- 100 הרץ מ- A7 תסתכל על המספרים ב- toms ן- anand ותראה בבדיקות מסויימות פי 2-3 מהיר מ 801 שברוב המכשירים המתחרים. 7. נכון פירוט יותר טוב במגדילים אבל לא יותר איכות. עוד פעם לא אמרתי משהוא רע על אנדרויד, פשוט הביתי עובדוות מנסיון שלי ולא מאפל. הכל טוב בשבילי אבל יש לי העדפות וצרכים מסויימים שאייפון יותר טוב.
אדי.מ6  |  24.09.14
18.
למגיב מספר 17
אני משתדל לא להגיב בד"כ למריבות הילדותיות "מה יותר טוב" אנדרואיד או IOS, לכל פלטפורמה יש היתרונות והחסרונות שלה, לי אישית יש נוט 3 אבל אני מלא הערכה למה של אפל עשתה/עושה ומקדמת את השוק לטובת הצרכנים, אבל "אדי.מ6" מחיפה, צא מהעדר. 1. מסך LCD בחיים לא יהיה מסך OLED ולהפך (כמובן), כאשר העליונות הטכנולגית היא במסכי ה-OLED (צבעים חיים יותר, שחורים אמיתיים, החוסר צורך בהארה אחורית של המסך, ספקטרום צבעים גדול יותר וכו'). 2. אין לך ברירה ולוותר על סוללה נשלפת כי אפל החליטו בשבילך. 3. "הכל היום ב-"Cloud, אין לך כרטיס הרחבה ושוב אין לך ברירה אחרת כי אפל החליטו בשבילך. 4. "אייפון מקבל עידכונים 3-4 שנים" - זה נכון וזה אחד היתרונות המערכת הסגורה של אפל - אף אחד לא מתעסק איתה ורק אפל שולטת בפן הזה. 5. לא נכון בעליל אלא אם כן אתה ילד שמשחק במשחקים, היום אפל וגוגל נלחמות על הזכות לקבל בלעדיות למשחק או אפליקציה מסויימת לפעמים אפל מנצחת לפעמים גוגל. 6. תראה מה אופטימיזציה של חומרה/תוכנה עושה לביצועים, עליונות טכנולוגית? לא הייתי אומר שכן יש דברים שאפל חזקים יותר ויש דברים שחברות אחרות חזקות (הרבה יותר) עיין ערך המעבד של נווידיה K1! 7. מגה פיקסל זה לא הכל אבל(!) שאתה משווה 8 ל-16, אין מה לעשות ב-16 מגה פיקסלים אתה מקבל פירוט הרבה יותר טוב מה גם שהמצלמות האחרות לא גרועות (סמסונג, סוני, LG) בלשון המעטה ומהוות כתחליף למצלמה להרבה מאוד אנשים. לא שאני מזלזל בהמצלמה של האייפון אבל ת'כלס היא לא פסגת הצילום הסלולרי אלא עוד מצלמת טלפון מיני רבות. אז אנא ממך, אל תפלוט סלוגנים של אפל בצורה עיוורת והשתדל להסתכל על היתרונות אבל גם על החסרונות של כל אחד מהפלטפורמות הנ"ל. לא הכל גרוע באנדרואיד ומה שיותר בטוח זה שלא הכל מושלם וורוד באפל (למרות שלפעמים הם מצליחים לגרום לך לחשוב כך) חג שמח ושנה טובה לכולם ואל תשכחו זה כולה סמראטפון :-)
מנו , תל אביב  |  23.09.14
17.
כתבה טובה, ואנשים ממורמרים כמו תמיד עם הערות לא מדויקות
כתבה טובה שמציגה את האייפונים החדשים, ואני בטוח שיהיו כתבות המשך. אבל כמו תמיד אנשי אנדרויד ממורמרים עם הערות סתמיות. 1. אייפון 6 ו- 6+ מסכים באיכות גבוהה ביותר ועם בהירות הכי גבוהה. 2. עיצוב... עיצוב יוקרתי דק ונעים שמרגיש מיוחד, בשביל זה אני מוותר על גב פלסטיק וסוללה מתחלפת. 3. הכל היום ב- Cloud, תודה לא צריך כרטיסי זכרון. 4. אייפון מקבל עידכונים 3-4 שנים לא כמו רוב המכשירים ״האחרים״ בשוק. 5. אפלקציות הכי טובות ורוב האפלקציות יוצאות לאייפון בפער של חודשים עד שנה. 6. מעבדים בלי בלון מגהרץ מתנפח, פשות מעבדים חכמים של אפל, מהירות 1.4 עם שני ליבות יותר מהיר ממעבד 2.5 עם 4-8 ליבות!!! פשוט עיליונות טכנולוגית. 7. תסבירו לעבדי המספרים שהמצלמה של אפל 8 מגה פקסל החדשה יותר איכותית מ- 16 של המתחרים. ועוד ועוד ועוד
אדי.מ6 , חיפה  |  22.09.14
16.
״בקטגוריית הפאבלטים, הנשלטת על ידי מכשירי אנדרואיד״?
טוב, זה כבר לא נכון... לפי מה שמסתמן, אחרי שבוע בערך, הקטגוריה נשלטת על ידיד האי-פון 6 פלוס, שכנראה כבר מכר יותר מאשר כל שאר הפאבלטים ביחד. ו-״קשיי אספקה״? נו באמת. אפל מוכרת בדיוק - אבל בדיוק - את מה שתכננה למכור, והמחסור בשוק גם הוא מתוכננן כל מתחרותיה של אפל היו מתות לקשיי אספקה כאלה!
אבנר , צפון  |  21.09.14
לכל התגובות