אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כינוס ה-G20: על יפן ואירופה לעשות יותר למען הצמיחה צילום: איי אף פי

כינוס ה-G20: על יפן ואירופה לעשות יותר למען הצמיחה

כך לפי גורמים שהשתתפו בפסגה הנערכת באוסטרליה; הביעו דאגה בשל ההאטה בפעילות בשווקים המתעוררים; נציגי ארה"ב הביעו ביטחון לגבי תפקוד כלכלתה

20.09.2014, 16:12 | שירות כלכליסט

התחזית לצמיחה הגלובלית אינה חיובית במיוחד, זאת בשל התאוששותה הפושרת של יפן, ההאטה בפעילות בשווקים המתעוררים והביקוש החלש באירופה שגורמים לפערים בין מדינות אלו לבין ארה"ב. כך מסרו ל-CNBC מקורות בפסגת ה-G20 הנערכת באוסטרליה.

קראו עוד בכלכליסט

ביום שני השמיע הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD) דאגות דומות, וחתך את תחזית הצמיחה שלו למדינות המובילות בקרב הכלכלות המפותחות. ה-OECD חתך את תחזית הצמיחה שלו לכלכלת ארה"ב ל-2.1% ב-2014 ול-3.1% ב-2015. זאת לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 2.6% ושל 3.5% בהתאמה ממאי. הארגון אף חתך את תחזית הצמיחה לגוש היורו ל-0.8% ו-1.1%, לעומת 1.2% ו-1.7% בהתאמה.

דראגי. האם הוא יזדקק לצעדים נוספים?, צילום: אי פי אי דראגי. האם הוא יזדקק לצעדים נוספים? | צילום: אי פי אי דראגי. האם הוא יזדקק לצעדים נוספים?, צילום: אי פי אי

אולם נציגיה של ארה"ב בפסגה אמרו אתמול (ו') כי הם חדורי ביטחון לגבי הדינמיקה בבסיס כלכלתה של ארה"ב והדגישו את היציבות בשוק הדיור, בצריכה הפרטית וביצירת מקומות העבודה, כמשתקף מהנתונים הכלכליים האחרונים. הם אמרו כי הם צופים להתרחבות כלכלית של 3% ב-2014 וב-2015.

אמנם המשתתפים היו בדעה אחת כי תפקודה של אירופה לוקה בחסר אולם נמסר כי הדעות היו חלוקות בדבר האופן שבו יש להניע את כלכלת האיחוד. שיעור האינפלציה של גוש היורו עלה ב-0.3% באוגוסט, לעומת אותה התקופה אשתקד מה שתאם את הציפיות, אולם זהו הנתון הנמוך ביותר מזה חמש שנים. בינתיים הצמיחה הכלכלית באיחוד הייתה קטנה למדי ברבעון השני ומתחת לציפיות - 0.1%. שיעור האבטלה, נקודה כואבת נוספת באירופה, נותר גבוה - 11.5% ביולי. הנתונים החלשים הובילו את הבנק המרכזי של אירופה לחתוך את שיעורי הריבית לרמות נמוכות ולהודיע על הקלה כמותית כדי לעודד את הכלכלה.

נציגים אמריקאים בפסגה אמרו כי לאירופה יש מערך כלים שבאמצעותם אפשר לעודד ביקוש ויהיה עליה ליישם רפורמות משמעותיות כדי לעודד את הצמיחה לטווח הבינוני.כמו כן הביעו המשתתפים דאגה לגבי כלכלתה של יפן לאחר שהתכווצה ב-7.1% במונחים שנתיים ברבעון השני לאחר שהשפעת העלאת מס הקנייה מ-5% ל-8% באפריל האטה את הצריכה. רוב המשתתפים הסכימו כי החלטה של הבנק המרכזי של יפן לנקוט צעדי הקלה נוספים תלויה בנתוני הצמיחה של הרבעון השלישי.

תגיות