אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהלי בתי החולים מאיימים: ללא 600 מיליון שקל לא נוכל להמשיך ולנתח צילום: מיקי נועם אלון

מנהלי בתי החולים מאיימים: ללא 600 מיליון שקל לא נוכל להמשיך ולנתח

במכתב לשרת הבריאות כותבים מנהלי בתי החולים כי בשל התייקרויות השכר והציוד הרפואי הם עלולים שלא להיות מסוגלים לבצע ניתוחים לא דחופים לאחר החגים. משרד הבריאות: מנסים למצוא פתרון מול האוצר

21.09.2014, 20:53 | מיקי פלד

בצעד חריג כותבים מנהלי בתי החולים הממשלתיים לשרת הבריאות יעל גרמן כי בתוך מספר שבועות הם לא יוכלו יותר לבצע ניתוחים שאינם דחופים ללא העברה מיידית של 600 מיליון שקל לטובת רכישת ציוד ותרופות.

קראו עוד בכלכליסט

עקב התייקרויות עלויות תפעול בתי החולים ושינוי תקינה חשבונאית לא יוכלו בתי החולים להתחייב לביצוע ניתוחים אחרי החגים, צילום: אוהד צויגנברג עקב התייקרויות עלויות תפעול בתי החולים ושינוי תקינה חשבונאית לא יוכלו בתי החולים להתחייב לביצוע ניתוחים אחרי החגים | צילום: אוהד צויגנברג עקב התייקרויות עלויות תפעול בתי החולים ושינוי תקינה חשבונאית לא יוכלו בתי החולים להתחייב לביצוע ניתוחים אחרי החגים, צילום: אוהד צויגנברג

פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים ציין במכתב כי עקב התייקרויות עלויות תפעול בית החולים ושינוי תקינה חשבונאית לא יוכלו בתי החולים להתחייב לביצוע ניתוחים החל מאחרי החגים. יו"ר הפורום, פרופ' שמעון רייסנר, אמר ל"כלכליסט" כי "זה לא חדש שבתי החולים לא מצליחים לגמור את השנה ולמעשה מצליחים לגמור רק עד תחילת נובמבר. אבל במשך שנים מה שהיינו עושים, כל בתי החולים, הוא לרשום את הרכש שאנחנו מבצעים בנובמבר על חשבון השנה הבאה וכך היינו מסתדרים. השנה יצאה הוראה חדשה, צודקת ונכונה כלשעצמה, של החשבת הכללית באוצר שקובעת שאסור יותר לבצע מהלך כזה וצריך לרשום חשבונאית רכש שבוצע השנה בספרים של השנה הנוכחית.

"אל האיסור הזה התווספה בעיה נוספת של ההתייקרויות השונות של השכר, הציוד הרפואי וכדומה שלא קיבלנו עליה שיפוי מלא וכך במקום לסיים את השנה בנובמבר אנחנו נאלצים לסיים את השנה בספטמבר. התקציבים אינם מספיקים וכך כל בתי החולים הגיעו למצב שבאמצע ספטמבר אין לנו כסף לרכש ודברים בסיסיים אחרים שדרושים לביצוע ניתוחים אלקטיביים (ניתוחים שאינם דחופים ונקבע להם תור מראש – מ"פ)".

לדברי פרופ' רייסנר, הסכום שנדרש היום הוא בנוסף לגרעון הרגיל של בתי החולים הממשלתיים, שעומד על יותר מ-700 מיליון שקל כל שנה. בנוסף, לדבריו סכום דומה יש להבטיח לבתי החולים גם לשנה הבאה כדי שיוכלו לבצע רכש.

ממשרד הבריאות נמסר כי "הנהלת משרד הבריאות מודעת למצב הקשה של בתי החולים ולגרעונות הקשים. הנהלת המשרד עומדת מול משרד האוצר בכדי למצוא פתרון למשבר".

תגיות