אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המסע למאדים: האמריקאים הוציאו פי תשעה יותר מאשר ההודים צילום: איי אף פי

המסע למאדים: האמריקאים הוציאו פי תשעה יותר מאשר ההודים

חללית מנגאליאן ההודית החלה להקיף את מאדים - עלות המשימה עומדת על 74 מיליון דולר; לפני יומיים הגיעה לכוכב האדום חללית מייבן האמריקאית, שעלותה 671 מיליון דולר; ראש ממשלת הודו: "משימת החלל עולה פחות מהפקה של סרט הוליוודי"

24.09.2014, 14:07 | בלומברג

חללית הודית בשווי 74 מיליון דולר נכנסה הלילה למסלול סביב מאדים, לאחר מסע של קרוב לשנה. מנגאליאן (Mangalyaan), "חללית מאדים" בהינדית, החלה להקיף את הכוכב לאחר מסע של 661 מיליון קילומטר, כך הודיע ארגון חקר החלל ההודי (ISRO). מנגאליאן תמפה את פני השטח של מאדים - ותחקור את האטמוספירה שלו.

החללית ההודית - הראשונה ששוגרה למאדים ממדינה באסיה - הגיעה לכוכב יומיים לאחר חללית מייבן האמריקאית. העלות של מייבן עמדה על 671 מיליון דולר, כלומר המשימה ההודית עלתה 11% בלבד מהעלות של המשימה האמריקאית המקבילה.

"ההיסטוריה נוצרה היום", אמר ראש הממשלה ההודי נרנדרה מודי, שביקר במשרדי ארגון חקר החלל ההודי בבנגלורו (לשעבר בנגלור). "העזנו לצאת אל הלא נודע - והשגנו את הכמעט בלתי אפשרי".

ראש ממשלת הודו נרנדה מודי, צילום: איי פי ראש ממשלת הודו נרנדה מודי | צילום: איי פי ראש ממשלת הודו נרנדה מודי, צילום: איי פי

הודו מצטרפת בכך לארה"ב, אירופה ורוסיה, שכבר שלחו רכבי חלל שהקיפו את מאדים. מודי ינסה לנצל את ההזדמנות הזו כדי לקדם את היכולות הטכנולוגיות של המדינה והעלויות הנמוכות, בניסיון לחזר אחר השקעות זרות. המדינה ממזרח אסיה מנסה לצמצם את הפער מסין, שהכריזה על כוונותיה להקים תחנת חלל מאוישת עד 2022. "משימת החלל עולה פחות מהפקה של סרט הוליוודי", הוסיף מודי. "ההישגים האלה ירשמו כאבני דרך בספרי ההיסטוריה".

החללית צפויה להקיף את מאדים במשך שישה חודשים ולשלוח חזרה לכדור הארץ נתונים עד שתיאזל אספקת הדלק שלה. "אנחנו מברכים את ארגון החלל ההודי על הגעתו למאדים! החללית שלהם מצטרפת למשימה שלנו לחקור את הכוכב האדום", הודיעה נאס"א בטוויטר.

בתוך כך, מחר (חמישי) צפוי מודי, שזכה בבחירות במאי לאחר שהתחייב להחיות את הצמיחה הכלכלית, לחשוף קמפיין חדש שנקרא "תוצרת הודו" כחלק מהמאמצים להרחיב את הייצור במדינה. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מהנדס הודי עולה פחות מאמריקאי
ואני די בטוח שהם עשו פחות בדיקות לעומת האמריקאים ( כמו בכל דבר אחר) כמו כן כל המעצמות מלבד ארצות הברית נהנות מהמחקר והפיתוח שלה ( במסגרת האוניברסיטאות, חילופי סגל, רכישת ידע, קשרי עבודה וגם ריגול) אבל היא שילמה ומשלמת את העלויות האדירות האלה כאשר מדינות אחרות פשוט תופסות טרמפ בוודאי שיותר זול לקחת משוואה מוכנה ולהכניס אותה למחשב (או להוריד כבר את הקוד מוכן) מאשר להוציא חצי מיליון דולר בשבוע על הדלק הרקטי כדי לנסח את אותה משוואה.
28.09.14
5.
איך נוצר כלי הכתיבה הכי מיוחד בהיסטוריה שיכול לכתוב בחלל
האמריקאים הגיעו לחלל וכל העטים שלהם לא פעלו ישבו וחשבו והוציאו 1 מיליארד דולר על פרויקט משותף עם חברת פיילוט על עט כל כך מיוחד שישמור על הדיו תמיד בקצה העט כך שיוכלו להשתמש בו גם בחלל. מיליארד דולר באותו הזמן כמעט בדיוק הגיעו לחלל גם כמה רוסים וגם הם נקלעו לאותה צרה כף עט לא עובד בחלל כי הדיו לא נשאר בקצה ואז אי אפשר לרשום. קם רוסי אחד ואמר יש לי פיתרון!!! תביאו 2 רובל... הלך לחנות כלי כתיבה וקנה עיפרון פשוט כזה שיש לכל ילד בכיתה א' בקלמר. בקיצור הגיוני שאמריקאים וההודים הוציאו הפרשים כל כך גבוהים על אותה המשימה.
אמריקאים אוהבים לשרוף כסף  |  25.09.14
4.
זה בערך כמו לומר שמישהו נסע מחיפה לתל-אביב עם גרוטאה
איזה פיאט אונו בשווי 2000 ש"ח, שזה כלום לעומת המרצדס שעשה את אותה הדרך, ועלתה פי 300 יותר. אבל יש איזה הבדל בין הכלים, לא? היה נחמד לקבל קצת יותר פירוט, ולא רק את פרט הטריוויה הגבולי על העלות של החללית (שהיא לא העלות של הטיסה כולה, אני מניח).
25.09.14
לכל התגובות