אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהפכת אנדרואיד הבאה: הגן הפתוח הולך ונסגר מקור: etradesupply

מהפכת אנדרואיד הבאה: הגן הפתוח הולך ונסגר

גוגל מנהלת מגעים עם סמסונג, HTC, סוני ואחרות במטרה להדגיש את שירותיה המקוונים במכשירים שלהן. בנוסף, עתידה להגביל את מידת ההתאמה האישית שיכולות היצרניות לבצע במערכת ההפעלה ולקבוע היכן בממשק תופיע כל אפליקציה שלה

28.09.2014, 14:59 | הראל עילם
גוגל ממשיכה להילחם בפרגמנטציה באנדרואיד: החברה מתכוונת להגדיל את השליטה שלה במערכת ההפעלה הסלולרית שפיתחה - ולחייב את יצרניות הסלולר השונות להתקין יותר אפליקציות מתוצרתה על מכשיריה. כך דיווח במהלך סוף השבוע אתר The Information על בסיס מקורות המקורבים לנושא.

קראו עוד בכלכליסט

כדי להתבדל בשוק האנדרואיד העמוס, יצרניות המובייל השונות מעמיסות על מכשיריהן שלל אפליקציות חלופיות - חלקן מתחרות באופן ישיר באילו של גוגל, כגון אפליקציות צילום, צ'ט, ניווט ואף חנויות אפליקציות חלופיות. סמסונג, למשל, מתקינה עשרות אפליקציות על מכשיריה שרובן לא ניתנות להסרה, מנהג שאף הוביל לחקירה בנושא מצד משרד התקשורת הקוריאני.

גוגל רוצה אחידות גבוהה יותר בין אפליקציות מערכות ההפעלה, צילום: ניצן סדן גוגל רוצה אחידות גבוהה יותר בין אפליקציות מערכות ההפעלה | צילום: ניצן סדן גוגל רוצה אחידות גבוהה יותר בין אפליקציות מערכות ההפעלה, צילום: ניצן סדן

לפי הדיווח, גוגל מנהלת כעת מגעים עם עשרות יצרניות שונות, מסמסונג וחואווי ועד יצרניות קטנות - וחותמת על חוזים חדשים שיגדילו את כמות האפליקציות המותקנות מראש על המכשירים שהן מבית גוגל מ-9 אפליקציות ל-20. במספר מקרים, החוזים גם דורשים שהאפליקציות והווידג'טים ימוקמו בנקודה ספציפית בממשק עם חשיפה מקסימלית, וכל אפליקציות גוגל ימוקמו בתוך ספריה יעודית.

מי שולט באנדרואיד? אנדרואיד One: גוגל מפחדת לאבד את השליטה בשוק ככל שמתחזקת שליטת אנדרואיד בשווקים המתפתחים, כך צונח פוטציאל הרווח של גוגל עצמה: יצרניות קטנות עושות קופה יפה על חשבון הענקית האמריקאית. כיצד תוכל פלטפורמת אנדרואיד One לפתור את העניין - ולמה היא מפחידה את ספקיות הסלולר? ניצן סדן, 2 תגובותלכתבה המלאה
בנוסף, גוגל דורשת מכל יצרניות האנדרואיד השונות לקדם את נושא החיפוש הקולי והיכולת להפעיל את החיפוש על ידי אמירת "OK גוגל". כל היצרניות גם חייבות להבליט את אנדרואיד כמותג בממשק ועל המכשיר עצמו.

כמו כן, מקורות The Information טוענים כי גוגל הציעה ליצרניות תמריץ מושך: הן יוכלו לקבל חלק מהעמלות שגוגל תגבה מחנות האפליקציות הרשמיות גוגל פליי, כל עוד יסכימו שלא להתקין שירותים מתחרים לגוגל - כגון חנות אפליקציות משלהן או את מנוע החיפוש בינג.

המטרה: חוויית שימוש אחידה יותר

המדיניות שמאחורי המגעים נועדה להילחם בסוגיית הפרגמנטציה - ההפרדה בין גרסאות אנדרואיד השונות, הממשקים והיכולות של מערכת ההפעלה שמשתנים ממכשיר למכשיר. גרסת אדרואיד 4.4 שהושקה לפני שנה כללה העברת תכונות רבות של הטלפון אל תוך אפליקציות, מה שמפשר לגוגל לעדכן אותן ולשפר לראייתה את חוויית השימוש גם בלי לעדכן את מערכת ההפעלה כולה. הגדלת מספר האפליקציות של גוגל בכל מכשיר תוכל לצמצם במידת מה את הפרגמנטציה. 

מדובר שינוי משמעותי מאוד, בהתחשב בכך שיצרניות הסלולר השונות הן האחראיות על הפצת עדכונים למערכת ההפעלה, אבל גוגל עצמה יכולה לעדכן את האפליקציות. לפי מחקר עדכני, ליצרנית סלולר ממוצעת לוקח כ-3 חודשים כדי להשיק עדכון גרסה למכשיריה. רק 24.5% מבעלי מכשירי אנדרואיד נהנים כעת מגרסת מערכת ההפעלה החדשה ביותר.

בנוסף למהלכים האלו, גוגל גם החליטה להגביל את היכולת של היצרניות לשנות את המראה, הממשק ודרכי הפעולה של מכשירים שמריצים את מערכות ההפעלה החדשות במשפחת אנדרואיד - כגון אנדרואיד וור שמיועדת למחשוב לביש וכן גרסאות האנדרואיד המיועדות לטלוויזיות חכמות ומכוניות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הכתבה הזאת יצרה דוגמה מוצלחת לתגובות ממומנות והמלצות על תגובות ממומנות
גוגל, במקום לכופף את היד של המתחרים תעשו מוצרים (במקרה זה תוכנות) מעולות וזהו! הכסף מסנוור את כולם.. אפילו גוגל שהצליחה להחזיק את הדגל של חברה שטובה לנו עכשיו מתגלה כנצלנית בדומה לאחיותיה הענקיות
שחר  |  01.10.14
5.
תגובה ל-3: "מה הקשר בין אנדרואיד לשירותים של גוגל" !?
תגיד לי, אתה רציני או מגיב בתשלום של "גוגל"? איך בכלל אפשר לשאול שאלה כזאת? זה כמו שמישהו היה מתקין לך דלת כניסה לבית שאין בה מנעול והיה שואל אותך "מי בכלל עוצר בעדך לנעול את הדלת"? מי שבנה את מערכת האנדרויד זה גוגל והיא בנויה כך ש*אי-אפשר* לנעול אותה ולשלוט על ההרשאות של כל אפליקציה שאתה מתקין - זה או שאתה לא מתקין כלל, או שאתה חייב לאשר את כל ההרשאות כבנק אחד. כשאתה מקבל טלפון אנדרוידי (בטח ובטח את הנקסוסים) *אתה לא יכול להפעיל אותם בלי חשבון גוגל. אז מה אתה מנסה למכור כאן סיפורים "מה הקשר בין אנדרואיד לשירותים של גוגל" ?!? בחייך, יש גבול לצביעות/טמטום... ותעשה לי טובה - אל תענה לי שאני לא חייב לקנות דווקא אנדרויד ויש גם אפל או-אס ו"ווינדוס פון". א': לא זה הנושא כאן ו-ב': זו נבלה וזו טרפה...
30.09.14
4.
"המטרה: חוויית שימוש אחידה יותר"...פחחחחחח
המטרה: כמה שיותר רווחים לגוגל - זו האמת וכל האמת! מה אתם מנסים למכור לנו סיפורים? חוויה אחידה, אעלק... הרי עצם מהותה של חווית האנדרויד אמורה להיות *פתיחות* ולא אחידות. מבחינתי, ככל שגוגל ינסה יותר לכופף לי את היד, כך אעשה בדיוק להפך!!!
הילד בכיכר  |  30.09.14
3.
מה הקשר בין אנדרואיד לשירותים של גוגל
אם סמסונג רוצה להתקין אנדרואיד עם השירותים שגוגל מספקת אז הגיוני שהיא תהיה מחוייבת לעמוד בסטנדרטים מסויים שגוגל רוצה לקבוע, בטח שאם הזמן היצרניות מעקבות את העידכונים של אנדרואיד ולא נותנות תמיכה מספקת אחרוה. ה"כתב" "טכנולגיה" כנראה לא כל כך מבין את ההבדלים בין גוגל ואנדרואיד. רק לשם הסברה אנדרואיד - מערכת הפעלה למגוון רחב של מכשירים מסוגים שונים, בעיקר סמארטפונים, אשר בבעלות של גוגל אך מפותחת ברישיון קוד פתוח ומאפשרת לכל אחד גישה לקוד המקור ושינוי שלו לצרכיו האיישים ומלכשיריו השונים אם זאת אמזון ואם זה יצרן סיני הזוי. גוגל פליי - או השם יותר כולל gapps, אוסף של אפליקציות בסיס לאנדרואיד שמפותחות בלעדית ע"י גוגל והן קניין רוחני וסימן רשום שלה. קוד המקור שלהן לא מופץ תחת רישיון חופשי והן נתונות להגבלות שגוגל מחליטה עליהן. ניתן להשתמש באנדרואיד ללא הרשמה לגוגל, לא ניתן להשתמש בשירותי הפליי ללא הרשמה לגוגל. למשל, אמזון הוציא סדרה שלמה של מכשירים הפועלים על אנדרואיד אך לא כוללים שום שירות מובנה של גוגל במערכת שלהם. אם יצרן מעוניין להשתמש בחנות האפליקציות של גוגל עליו להסכים לתנאים מסויים וזה רק דבר מבורך עם הכאוס המוחלט של הגרסאות שיש היום בשוק. אך זה עדין לא הופך את אנדרואיד למערכת יותר סוגרה או לגן סגור. כל אחד עדין יכול, ותמיד יוכל, לעשות באנדרואיד כל שימוש שהוא מעוניין בו בצורה חופשית וחוקית.
דן  |  29.09.14
לכל התגובות