אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיפ"א תאסור בעלות צד שלישי בתום תקופת מעבר צילום: איי אף פי

פיפ"א תאסור בעלות צד שלישי בתום תקופת מעבר

זאת בעקבות הלחץ הכבד שהופעל על הארגון מצד אופ"א. התופעה כבר אסורה במדינות כמו אנגליה, צרפת ופולין

28.09.2014, 18:09 | שירות כלכליסט

בפיפ"א פועלים לאסור את תופעת הבעלות צד שלישי (TPO), זאת בעקבות הלחץ הכבד שהופעל על הארגון מצד אופ"א.

בארגון האירופי טענו לאחרונה כי הם שוקלים את האפשרות להטיל איסור אזורי על התופעה, זאת במידה ובפיפ"א לא יפעלו לאסור זאת ברחבי העולם. אולם כעת הארגון העולמי החליט להתקדם במאמצים להטיל איסור על בעלות צד שלישי. "הוועד הפועל של פיפ"א קיבל את ההחלטה העקרונית שיש לאסור על בעלות צד שלישי בתום תקופת מעבר", הכריזו בפיפ"א באמצעות חשבון הטוויטר. התופעה כבר אסורה במדינות כמו אנגליה, צרפת ופולין, אך ניצול המערכת הוביל לחששות סביב המהימנות של חלק מהמשחקים. 

קראו עוד בכלכליסט

בלאטר. נגד החשיפה, צילום: רויטרס בלאטר. נגד החשיפה | צילום: רויטרס בלאטר. נגד החשיפה, צילום: רויטרס

נשיא אופ"א מישל פלאטיני הגיב בשמחה להכרזה של פיפ"א. "אני שמח ביותר עבור הכדורגל, ואני שמח ביותר עבור השחקנים, מכך שפיפ"א הקשיבה ליוזמה של אופ"א וממליצה לאסור על ההתנהלות של בעלות צד שלישי", מסר פלאטיני. "כבר שנים שאני מזהיר שהתופעה הזו – שהולכת ומתפשטת – מהווה סכנה לספורט. היא מאיימת על המהימנות של התחרויות שלנו, פוגעת בדימוי של הכדורגל, מהווה איום ארוך טווח למצב הפיננסי של הקבוצות, ואפילו מעלה תהיות לגבי ההגינות האנושית".

איגוד השחקנים הבינלאומי, FifPro בירך אף הוא על השינוי בגישה, והמזכ"ל תיאו ואן סגלן קרא להשקה מזורזת של החוקים החדשים. ספ בלאטר,

"איסור על בעלות צד שלישי לא יכול לקרות מוקדם מדי. כל יום שהתנהלות הזו מורשית הוא יום אבוד", טען. "אני שמח מהצעד הראשון הזה לאסור על התופעה, אך מה הם התנאים לאיסור? השטן הוא בפרטים הקטנים".

ספ בלאטר נשיא פיפ"א, הודיע כבר ב-2007 שהארגון שוקל להפעיל חוקים נגד דרך ההשקעה הזאת בשחקנים.

בתוך כך, נשיא פיפ"א ספ בלאטר סירב בסיומו של כנס הוועד הפועל בציריך לענות אם החזיר שעון בשווי 20 אלף יורו שהוענק לחברים בארגון כמתנה מטעם התאחדות הכדורגל של ברזיל במונדיאל האחרון.

בהצהרה שפרסמה פיפ"א בתחילת החודש, נדרשו חברי הוועד הפועל וראשי ההתאחדויות הלאומיות להשיב את 65 שעוני פרמיג'יאני, מכיוון שחלוקתם מפרה את קוד האתיקה של פיפ"א.

אולם בלאטר מערער על ההחלטה, בטענה שקוד האתיקה עמום מדי. "הבעיה הזו בנוגע לשעונים היא כלל לא בעיה", טען. "מה הבעיה? לפי קוד האתיקה כנראה שמדובר בשווי של המתנה. אך מהו השווי? בקוד האתיקה כתוב שרק מתנות בשווי "נומינאלי" מסוים יש להחזיר".

בלאטר גם הודיע שלא יתפרסמו הממצאים מהחקירה של מייקל גארסיה לתוך חשדות השחיתות בבחירת מארחת מונדיאל 2022 ומונדיאל 2018. זאת למרות שמייקל גארסיה, החוקר, טען כי הוא בעד פרסום הממצאים. דו"ח החקירה הוא בן 350 עמודים.

בלאטר מכהן כנשיא מאז 1998, ובתחילה טען כי יפרוש בסיום הכהונה הנוכחית ב-2015. אולם כעת הוא אישר כי אכן הוא מתכוון להתמודד שוב בבחירות.

תגיות