אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה לבג"ץ: האשמה בהצפת השוק בעורכי הדין היא של המל"ג ושר החינוך צילום: שאטרסטוק

עתירה לבג"ץ: האשמה בהצפת השוק בעורכי הדין היא של המל"ג ושר החינוך

ועדת עורכי הדין הצעירים של לשכת עורכי הדין במחוז ת"א דרשה לחייב את המועצה להשכלה גבוהה להסדיר את הכללים לתכנון המדיניות בתחום לימודי המשפט

29.09.2014, 16:43 | עמי ברנד

נמצאו האשמים בהצפת מקצוע עורכי הדין: עתירה שהגישה ועדת עורכי הדין הצעירים במחוז תל אביב של לשכת עורכי הדין לבית המשפט העליון מטילה את האחריות לעלייה המתמשכת במספר עורכי הדין על הוות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה) ועל שר החינוך.

לפי העתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד ד"ר רן מובשוביץ, המועצה להשכלה גבוהה מזניחה את המחויבות החוקית שלה לתכנן את "פיתוח ההשכלה הגבוהה כנגזר מצרכי המשק, החברה, קידום ההוראה, המדע והמחקר במדינה".

יו"ר ועדת עורכי הדין הצעירים, עו"ד לירן יגודה, אמר כי "ההפקרות ששוררת בתחום לימודי המשפטים גורמת נזק כבד לעורכי הדין, לשירות שמקבלים האזרחים ולאיכות המערכת המשפטית כולה".

ב-2013, מספר הסטודנטים למשפטים בשנה א ב-2013, מספר הסטודנטים למשפטים בשנה א' הגיע ל-16,190, שהם 9.4% מתוך כלל הלומדים לתואר ראשון בארץ | צילום: שאטרסטוק ב-2013, מספר הסטודנטים למשפטים בשנה א

העותרים מבקשים מהעליון לחייב את המועצה להשכלה גבוהה לפרסם את הקריטריונים שלפיהם היא מאשרת תוכניות לימוד ולהסדיר את הכללים לתכנון המדיניות של ההשכלה הגבוהה בישראל. בעתירה נכתב עוד כי "חוסר השקיפות של המל"ג היא הפרת חוק". שכן, לטענתם, החוק מורה למועצה להשכלה גבוהה לקבוע כללים לתכנון הלימודים בפקולטות בישראל תחת הקריטריון של "צרכי המדינה המשק והחברה בכלל המוסדות המוכרים להשכלה גבוהה בין שהם מתוקצבים על ידי המדינה, בין אם לאו". לפי עתירתם של עורכי הדין הצעירים, הכלל הזה אינו מיושם בתחום אקדמי אחד בלבד – בלימודי משפטים.

בשנת הלימודים 1990, לפי הנתונים המופיעים בעתירה למדו בשנה א' כ-500 סטודנטים למשפטים. לעומת זאת, ב-2013, מספר הסטודנטים למשפטים בשנה א' הגיע ל-16,190, שהם 9.4% מתוך כלל הלומדים לתואר ראשון בארץ. למרות הנתונים הללו, נכתב בעתירה, "המשיבים שהנם מתכנני ההשכלה הגבוהה בישראל, עוצמים עיניהם, למרות שהם סבורים ואף אומרים זאת בפה מלא, כי אין למשק ולחברה צורך בתלמידי משפט כה רבים".

עמי ברנד

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לשכת עורכי דין
לשכות עורכי הדין מנסות לייצר עבודה לכלל עורכי הדין , אך טועים טעות חמורה בדרך הפעולה , המטרה צריכה להיות החזרת האמון של הציבור בעורכי הדין ואז העבודה תגיע מעצמה ולא לנסות לייצר עבודה על חשבון גזילת עבודה מאנשים אחרים ( חברות מימוש זכויות ) ולא ע״י הקשחה שלתנאי הלימוד , תתרכזו בעצמכם ולא בסביבה אוכלי חינם
30.09.14
4.
בג"צ יזכיר להם שיש בארץ חוק יסוד חופש העיסוק
ושלא מתפקידם של משרד החינוך או המל"ג לווסת את כמות עורכי הדין במדינה, אלא רק לקבוע סטנדרטים מינימליים לעיסוק. ועוד לגבי סטנדרטים - בשביל זה יש את הסינון לפי מוסדות. זבש"ך אם לקחת עו"ד שלמד במכללת טיזאנבי ולא, נגיד, באוניברסיטה העברית.
אחד  |  30.09.14
לכל התגובות