אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הפאנלים הסולאריים של מייסד פרויקט החץ לפני פירוק

חברת הפאנלים הסולאריים של מייסד פרויקט החץ לפני פירוק

לאחר שגייסה 17 מיליון דולר וצברה חובות של כמעט 8 מיליון שקל, חברת MST של מייסד מערכת ההגנה מפני טילים בליסטיים דב רביב הגישה בקשת פירוק. לפי הבקשה היא כמעט נמכרה ב־250 מיליון דולר לחברה סינית, עסקה שלטענתה טרפד האוצר

30.09.2014, 07:25 | אסף גלעד

חברת הקלינטק MST, שייסד מנהל פרויקט החץ בתעשייה האווירית דב רביב, הגישה בקשה לפירוק לאחר שצברה חובות של כ־8 מיליון שקל. הדיון בבקשה יתקיים בתחילת ינואר בבית המשפט המחוזי מרכז.

קראו עוד בכלכליסט

בחברה הושקעו 17 מיליון דולר, בין היתר על ידי קרן פארקר, קיבוץ שמיר וזיוה כהן, מנכ"לית חברת הנדל"ן קדמת עדן. לפי כתב הפירוק, MST כמעט נמכרה ב־250 מיליון דולר לחברה סינית, עסקה שטרפד משרד האוצר, לטענת החברה.

רביב הוא ממובילי פיתוח מערכת שביט, משגר הלוויין הישראלי הראשון, ונחשב לאבי פרויקט החץ בעת כהונתו כמנהל מפעל מל"מ של התעשייה האווירית. MST נחשבה בעבר לאחת ההבטחות בתחום הפאנלים הפוטו־וולטאיים בישראל. התמוטטות הענף בעולם בעקבות הצפתו בפאנלים סיניים זולים בצירוף כישלון במכירת החברה לחברות זרות הביאו אותה לקושי תזרימי ולחובות. בשיאה העסיקה החברה יותר מ־30 עובדים, ואילו כיום מועסקים בה שניים בלבד: המייסד רביב והחשב יוסף ליברמן.

דב רביב. 2.8 מיליון שקל  - החוב של MST לחברת הייעוץ של רביב עצמו דב רביב. 2.8 מיליון שקל - החוב של MST לחברת הייעוץ של רביב עצמו דב רביב. 2.8 מיליון שקל  - החוב של MST לחברת הייעוץ של רביב עצמו

MST הוקמה בידי רביב ברחובות בשנת 2002 בשיתוף חמישה מהנדסים שהכיר במפעל מל"מ שניהל. היא נוסדה בהבטחה לשפר את ניצולת האנרגיה של פאנלים סולאריים. החברה פיתחה פאנל סולארי בשיטת CPV, המאפשרת להגדיל את כמות האנרגיה מן השמש באמצעות מעקב דו־צירי אחר תנועת השמש בשמים, טכנולוגיה מתחום הלוויינים.

בשנים 2010–2013 היא ניהלה מאמצי מכירות קדחתניים בסין, שהובילה חברת EKPAC, אשר מנהלה בישראל הוא האלוף במיל' עמירם לוין, אחד מבעלי המניות (0.5%) ב־MST. מאמצים אלה נשאו פרי בדמות הסכם עקרוני למכירת הטכנולוגיה ומאוחר יותר למכירתה של החברה כולה תמורת 250 מיליון דולר. אלא שהעסקה לא יצאה בסופו של דבר לפועל, לטענת החברה, בין היתר בגלל קשיים שהערים משרד האוצר באשר לאופי המימון.

חובה הוא כיום כ־8 מיליון שקל כאמור לספקים שונים, 2.8 מיליון שקל מהם לחברת אי.סי.אס שירותי ייעוץ של רביב. לחברת נתב של יוסף ליברמן חייבת החברה 621 אלף שקל, ואילו לזיוה כהן, משקיעה בחברה, היא חייבת 2.3 מיליון שקל. כעת מבקשים בעלי המניות לפרקה ובמקביל לגייס מאות אלפי דולרים כדי להכין תיק מוצר ולנהל תהליך מכירה.

בשנות ה־90 הורשע רביב בעבירת שוחד במסגרת תפקידו כמנהל מפעל מל"מ ונכלא לתקופה של יותר משנה. נשיא המדינה דאז עזר וייצמן חנן אותו זמן קצר לפני תום ריצוי העונש.

מרביב וממשרד האוצר לא התקבלו תגובות עד סגירת הגיליון.

assaf.gilad@calcalist.co.il

תגיות