אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רכישת מנגו צפויה להגדיל את הכנסות קבוצת פוקס ב-15% צילום: לם וליץ סטודיו

רכישת מנגו צפויה להגדיל את הכנסות קבוצת פוקס ב-15%

כפי שנחשף ב"כלכליסט", בעלת מותג מנגו הספרדית הודיעה על החלטתה שלא להאריך את הזיכיון על הרשת לאלביט הדמיה. הראל ויזל: "המו"מ של פוקס לרכישת מנגו יסתיים בתוך שבועיים"

01.10.2014, 08:15 | אורנה יפת וגיל קליאן

חברת אלביט הדמיה, בעלת הזיכיון למותג מנגו בישראל, קיבלה אתמול הודעה רשמית מבעלת המותג, חברת פונטו פה הספרדית, שלפיה החליטה שלא להאריך לאלביט את הזיכיון. פונטו הודיעה לאלביט כי במסגרת הפסקת ההתקשרות, ייסגרו החנויות המרכזיות של הרשת בישראל במאי 2015, עם תום תקופת הזכיון הרשמית של אלביט. על פי הודעת החברה, יתר הסניפים ייסגרו בשנים 2016 ו־2017.

ל"כלכליסט" נודע כי לפני ראש השנה ביקרו נציגי פונטו בישראל ונפגשו גם עם אלביט הדמיה וגם עם קבוצת פוקס, שאליה צפוי לעבור הזכיון.

פוקס דיווחה בתחילת ספטמבר כי היא מנהלת משא ומתן מתקדם עם פונטו הספרדית לקבלת הזכיון על מותג ההלבשה מנגו. אתמול מסר ויזל בתגובה לפניית "כלכליסט" כי "כרגע אין חדש מעבר לדיווח שלנו כי אנחנו במו"מ מתקדם עם הספרדים. אני מעריך שהמו"מ ייסוגר בתוך שבועיים".

אלביט מחזיקה בזכיון על מותג מנגו בעשר השנים האחרונות. חילוקי הדעות בינה לבין פונטו פה נוגעים לתנאים המסחריים על המותג, כמו גם על תקופת הזיכיון. למרות הודעת פונטו, באלביט ממשיכים להתנהל כאילו הזיכיון נשאר בידיהם, ובשבוע הבא פותחת החברה את החנות הכי גדולה של מנגו בישראל על שטח של 600 מ"ר במתחם איקאה בקריית אתא. באלביט חושבים כי יש לחברה זכויות במותג, לאחר שבנתה אותו בעשר השנים האחרונות בישראל. לשיטתה של החברה, הדיבורים על סיום הזכיון צריכים להתייחס לחוזים של כל חנות בנפרד, כאשר נכון להיום, סיום החוזים הוא ב־2017.

בשנים הראשונות של מנגו בישראל היא נחשבה לרשת מקרטעת ועשתה לא מעט טעויות תחת הנהלתה הקודמת. בשלוש השנים האחרונות מנהל את אלביט ירון כרמון, מי שהיה בעבר סמנכ"ל כלכלה בחברה־האם אלביט הדמיה וחבר למוטי זיסר כאשר שימש כמנהל תיק האשראי שלו בבנק דיסקונט. כרמון ניהל את המו"מ למכירת רשת גאפ לקבוצת גוטקס של ג'ואי שוובל.

חנות בגדים מנגו, צילום: צביקה טישלר חנות בגדים מנגו | צילום: צביקה טישלר חנות בגדים מנגו, צילום: צביקה טישלר

לאחר המכירה, החלה החברה בביצוע בתהליכי התייעלות לרשת מנגו במטרה לשפר את תוצאותיה הכספיות ולמכור אותה במחיר גבוה יותר. הרשת החלה לסגור סניפים מפסידים ופתחה חנויות בקניונים מובילים, והגיעה עם הספרדים להבנות על שיפור תנאי הסחר עימם. למרבה האירוניה, במחצית הראשונה של 2014 פעילות האופנה שכוללת בעיקר את מנגו היתה אחת הבודדות שייצרו רווח תפעולי באלביט הדמיה. פעילות האופנה במחצית הראשונה ייצרה הכנסות של 82 מיליון שקל, ורווח תפעולי של 5 מיליון שקל (רווחיות תפעולית של 6.1%, לעומת רווחיות תפעולית של 7.5% בפוקס, ושל 6.2% בקסטרו באותה תקופה).

בתחילת השנה קרסה אלביט הדמיה פיננסית ועברה לבעלות מחזיקי האג"ח שלה במסגרת הסדר חוב שמחק כ־60% מהחוב כלפי המשקיעים, שעמד על כ־2.5 מיליארד שקל בסך הכל. כחלק מההסדר איבד מוטי זיסר את השליטה באלביט הדמיה, והמשקיעים נותרו עם שורה של נכסים, בהם זיכיון רשת מנגו.

על פי הודעת אלביט מאתמול, היא איננה מקבלת את החלטת פונטו ובוחנת את צעדיה לקבלת זכויותיה על המותג.

אלביט גם מאיימת בתביעה נגד פוקס. במכתב שהפנתה לפוקס לפני כשבועיים היא טענה כי זו ניהלה מאחורי גבה מו"מ ישיר מול החברה הספרדית תוך "דריסה גסה של זכויותיה הבלעדיות של אלביט ביחס למותג וזכויות השימוש בו". בתגובה מסרה אז פוקס כי טענותיה של אלביט משוללות כל ביסוס עובדתי או משפטי.

תגיות