אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כדור בדולח דיגיטלי: מיקרוסופט מזמינה אתכם לעזור לה לחזות את העתיד צילום: שאטרסטוק

כדור בדולח דיגיטלי: מיקרוסופט מזמינה אתכם לעזור לה לחזות את העתיד

החברה השיקה אתר ובו מערכת לניבוי התפתחויות תהליכים מדיניים, טכנולוגיים, חברתיים ועוד. הגולשים מוזמנים להשתתף בניסוי ולנסות להמר על ההתפתחות שתתגלה כנכונה. המטרה: פיתוח כלים לניבוי העתיד באמצעות חכמת ההמונים

02.10.2014, 09:11 | נמרוד צוק
מיקרוסופט עובדת בשנים האחרונות על טכנולוגיית ניבוי שאפשרה עד כה לחזות בהצלחה את תוצאות מרבית משחקי המונדיאל ואת תוצאות ההצבעה על עצמאות סקוטלנד - לצד תחזיות מפתיעות נוספות. כחלק מהמחקר שלה בתחום, החלה להפעיל אתר חדש בשם "מעבדת התחזיות" (Prediction Lab) בו יכולים המבקרים לקחת חלק ביצירת מאגר המידע המשמש בסיס לתחזיות ולסייע לחברה בשיפור הטכנולוגיה.

קראו עוד בכלכליסט

באתר ניתן לצפות בניבויים השונים שסיפקו עד כה ראש יחידת המחקר דיוויד רוטשילד ואנשי הצוות שלו, לראות כיצד מתעדכנות תחזיות חדשות בזמן אמת, להשתתף בסקרים קיימים ולצפות בתוצאותיהם.

כדור בדולח, גרסה דיגיטלית, צילום: שאטרסטוק כדור בדולח, גרסה דיגיטלית | צילום: שאטרסטוק כדור בדולח, גרסה דיגיטלית, צילום: שאטרסטוק

האתר פועל כסוג של משחק או מערכת הימורים - כל משתמש שנרשם מקבל 1,000 נקודות ובוחר כמה מהן יושקעו בהימור על תוצאה מסוימת. ככל שמשקיעים יותר נקודות מקבלים סכום יחסי גבוה יותר אם ההימור מתברר כנכון ואפשר להתחרות מול חברים וליצור צוותים של שחקנים שמתחרים מול צוותים אחרים.

השאלות המוצגות השבוע באתר הן "האם אובמה יכריז על תובע כללי חדש עד ה-5 באוקטובר", "האם מספר חברי הקונגרס התומכים בנישואים חד מיניים יגדל עד ה-5 באוקטובר" ו"האם ארה"ב תשלח חיילים לסוריה לפני ה-5 באוקטובר". נושאי התחזיות באתר כוללים מדיניות בריאות ותקציב, סביבה ואנרגיה, בטחון לאומי, אכיפת החוק, מדע וטכנולוגיה ועוד. לדי כל תחזית מוצגת ההסתברות הנוכחית של כל אחת מהתוצאות ומספר הנקודות שניתן להרוויח בהצבעה עליה.

המערכת ניבאה בהצלחה את תוצאות משאל העם בסקוטלנד, כאשר בבוקר שלפני פרסום תוצאות המשאל פרסם רוטשילד תחזית של 84% סיכוי לשלילת ההפרדות של סקוטלנד מבריטניה. לטענתו, הנתונים שהמערכת מפיקה מדויקים לפחות כמו הסקרים המסורתיים, ומציעים יותר תובנות. בניגוד לסקרים טלפוניים, בהם נבחרים הנשאלים כך שישמשו כמדגם מייצג של האוכלוסיה כולה וכל אחד נשאל רק פעם אחת, במעבדת הניבויים יכול כל אחד לקחת חלק ואין מגבלה על מספר ההצבעות.

תגיות