אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמלות הבנקים: לפזר את הערפל צילום: אוראל כהן

עמלות הבנקים: לפזר את הערפל

הפחד הגדול של הבנקים הוא שקיפות ופשטות. שיבוא אחד ויעשה כמעשה כחלון בסלולר ויפזר את הערפל סביב המבנה התמנוני של הריביות והעמלות

02.10.2014, 08:04 | משה גורלי
המאבק בריביות על משקי הבית חזר הסוד השמור של עושק הריבית הבנקים רוצים לסגור את הייצוגיות נגד הריבית והעמלות בפשרה של 70 מיליון שקל. מזל שחלק מהתובעים מעדיפים שקיפות והסדרה עתידית. זה בדיוק מה שמדאיג את הבנקים משה גורלי, 6 תגובותלכתבה המלאה

הפחד הגדול של הבנקים הוא שקיפות ופשטות. שיבוא אחד ויעשה כמעשה כחלון בסלולר ויפזר את הערפל סביב המבנה התמנוני והמתוחכם של הריביות והעמלות. ערפל שבחסותו עושקים הבנקים, לטענת המבקשים, את משקי הבית, שם קוד לרובנו הגדול – בורים, שבויים ואחוזי מורא מול פקיד הבנק שרק יואיל לאשר את ההלוואה ולגבות את הריבית המופקעת. לבנקים טענות טובות: הסדר כובל? ממש לא, בשוק אוליגופולי שבו שלושה שחקנים, אין להתפלא על תעריפים דומים.

  

משקי הבית? אלה נודניקים שמייצרים עבודה רבה. המגזר העסקי? אין אחד דומה לאחר. כל אלה יכולים להכשיל ייצוגית, אך לא את התחושה שהבנקים, כמו קבוצה גרמנית מיומנת, טקטית, סבלנית ונחושה מנצחת בסוף, ואפילו בסטייל. בלי שאף אחד יתנפל עליהם משל היו קוטג' או סלולר.

תור לכספומט. משקי הבית? אלה נודניקים שמייצרים עבודה רבה, צילום: גדי קבלו תור לכספומט. משקי הבית? אלה נודניקים שמייצרים עבודה רבה | צילום: גדי קבלו תור לכספומט. משקי הבית? אלה נודניקים שמייצרים עבודה רבה, צילום: גדי קבלו

התובע שמואל קניאל הוא דמות מיתולוגית במשפט הישראלי. פרופ' למתמטיקה שימושית, בן 80, שניהל כמה מהקרבות העקרוניים ביותר עוד משנות השבעים של המאה הקודמת – חוק באדר־עופר, קרנות הפנסיה, ולאחרונה תמלוגי הגז. והמתמטיקה שימושית בהחלט רלבנטית לריביות ועמלות באשר היא מאפשרת זיהוי חד וברור של המרוויחים והמפסידים משני צדי המתרס.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
יש עמלות שערורייתיות על דברים שכבר לא קיימים היום
כמו: עמלת/דמי ניהול ניירות ערך - ניירות הערך היום מתנהלים אוטומטית במחשבי הבנקים. עמלת/דמי עריכת מסמכים - בלקיחת הלוואות גדולות, זאת עמלה שנעה סביב 1,500 ש"ח! הגיע הזמן כבר מזמן שהמפקח על הבנקים ישים קץ לעמלות השערורייתיות האלה!!
02.10.14
3.
כשמסתכלים על דוחות הבנקים ברור לחלוטין שכל הרווח שלהם נובע מעמלות וריבית על משקי הבית
למעשה מהפעילות שלהם במיגזר העיסקי הם בקושי יוצאים מאוזנים, בגלל מחיקת חובות, תספורות וכן הלאה. לכן הם גם נותנים אשראי ביד רחבה למשקי הבית - משיכת יתר, הלוואות קלות, וגם דרך חברות כרטיסי האשראי שבשליטתם - שכן בדרך הזו הם מגדילים את מחזורי הפעילות, הריבית והעמלות ממשקי הבית, מה שכמובן מניב עוד רווח... הפיזור הגדול של האשראי הזה (לפחות 2.5 מיליון חשבונות) מבטיח סיכון קטן יחסית. לעומת זאת בכל הנוגע למיגזר העיסקי ידם קפוצה, והם מעמידים כסף/אשראי רק אם אתה יכול להוכיח שאתה יכול להסתדר גם בלעדיו (הרי זו חוכמה קטנה מאד נניח למשכן את הבית שלך, או לשעבד חסכונות, או לקחת הלוואות מקופות גמל/השתלמות/ביטוחי מנהלים וכו' כדי לממן את העסק שלך...) אילו במטה קסם כל החשבונות הפרטיים היו "נמחקים" ממאזני הבנקים, ואפילו אם הוצאות הבנקים היו מותאמות למצב זה (פחות עובדים/סניפים) רוב הסיכוי שהם לא היו מראים שום רווח, וחלקם - אפילו הפסד. ואכן, הבנקים באמת מפחדים מההתבהרות סביב עובדות אלה, ומנסים לטשטש אותן ככל האפשר.
להיות בעלים של בנק , זה רשיון להדפיס כסף  |  02.10.14
1.
תמשיכו לחלום - הבנקים ימשיכו לעשוק אותנו לנצח
המפלגות הגדולות חייבות לבנקים מאות מיליוני שקלים, ויספקו להם הגנה הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה. שאר המפלגות לא חייבות לבנקים כסף, אבל עדיין מקבלות שירותים מהבנקים, שלא לדבר על שר האוצר שלנו שהיה פרזנטור של בנק ואולי עוד יחזור לייצג אותם בצורה כזאת או אחרת. לכן לא יקרה כלום, וההחלטה של הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, בפרשת עמלות הבנקים הוכחה לכך.
יובל , תל אביב  |  02.10.14