אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפחדים ממחטים? הכירו את הטכנולוגיה שתחליף את המזרק צילום: shutterstock

פורצי הדרך

מפחדים ממחטים? הכירו את הטכנולוגיה שתחליף את המזרק

חוקרים מ-MIT פיתחו טכניקה חדשה להחדרת חומרים לגוף, שמתבססת על גלולת הזרקה מתכלה. בעזרתה, יוכלו חולי סוכרת להפסיק את ההזרקות היומיות - ושימוש נרחב בה יוכל להחליף את המזרקים בעולם

02.10.2014, 19:38 | נמרוד צוק
סוף לפחד ממזרקים? טכנולוגיה חדשה שפיתחו חוקרי MIT בשיתוף בית החולים המרכזי של מסצ'וסטס מאפשרת להחדיר לגוף תרופות שעד כה ניתנו רק בזריקה באמצעות קפסולה שבולעים כמו כל כדור רגיל. היא תציע פתרון לחולים שסובלים מחרדה מפני זריקות או כאלו שמסיבות אחרות לא יכולים לקבל אותן, ותאפשר לקבל בבליעה תרופות שעד כה לא התאפשר לתת בדרך זו מאחר והמולקולות המרכיבות אותן היו מתפרקות בתהליך.

קראו עוד בכלכליסט

בשונה מכדורים רגילים, הקפסולה לא מתפרקת בקיבה ומעבירה את תכולתה לגוף דרך מערכת העיכול, אלא לוקחת את רעיון הזריקה לכיוון אחר: היא מכילה מיני-מזרקים באורך 5 מ"מ, שמוגנים על ידי מעטה שמתמוסס לאחר הבליעה. לאחר מכן היא נצמדת לדופן הקיבה ומשחררת לתוכה את תכולתה, ואז נפלטת מהגוף דרך מערכת העיכול בלי לגרום לו נזק. אורכה של הקפסולה 2 ס"מ וקוטרה ס"מ אחד.

במהלך הבדיקות שעברה הקספולה על חזירים, ניתנו להם מנות אינסולין שנספגו בגוף בצורה יעילה יותר מבעבר, ללא כל תופעות לוואי בעת הבליעה. טיפולים נוספים שהיא צפויה להפוך ליעילים יותר הם מתן נוגדנים לטיפול בסרטן ובמחלות אוטו-אימוניות כמו ארטריטיס וקרוהן, והיא תאפשר להחדיר לגוף גם חיסונים ותרופות מבוססות DNA ו-RNA.

בניגוד לנסיונות קודמים לייצור פתרונות דומים, שהניבו מוצרים יקרים מדי לייצור וכאלו שדרשו קפסולה בעיצוב שונה לכל תרופה, יוצרי הקפסולה החדשה טוענים כי היא תוכל לשמש להעברת מגוון רחב של תרופות ללא צורך בשינויים. כעת עובדים החוקרים על שיפור העיצוב של הקפסולה כך ששרירי מערכת העיכול יוכלו לסחוט את התרופה מתוכה, ועל פיתוח מחטים עשויות פולימרים מתכלים וסוכר שיחליפו את המחטים הנוכחיות העשויות פלדה, ויאפשרו העברה איטית יותר של התרופות למחזור הדם ויציאה בטוחה יותר ממערכת העיכול.

החוקרים שהובילו את המחקר הם פרופ' רוברט לנגר, פרופ' דניאל בלנקסטין ופרופ' דניאל אנדרסון, כולם חברי סגל המחלקה להנדסה כימית ב-MIT.

תגיות