אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בין שתי ערים צילום: בני גם זו לטובה

בין שתי ערים

באירוע שייערך היום במקביל במדיטק בחולון ובמוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון יציירו ילדים משני הצדדים ציורים שיוקרנו, ינועו ויפזזו יחד

05.10.2014, 09:43 | רעות ברנע

כל ילד חולם שהציורים שלו יתעוררו לחיים: שהכלב שצייר יתחיל לרוץ על הדשא, או שהמטוס יחצה את השמים מבעד לעננים המצוירים. היום יזכו ציורים נבחרים לעשות בדיוק את זה, באירוע מיוחד שיתקיים במקביל בישראל ובבריטניה.

"חולונדון" (19:00–14:00 בספריית המדיטק בחולון, הכניסה חופשית) הוא פרויקט משותף למוזיאון העיצוב בחולון ולמוזיאון ויקטוריה ואלברט, אחד המוזיאונים החשובים והוותיקים בלונדון. באמצעות ה־Draw Box ­— קופסת אור שפותחה במכון הטכנולוגי בחולון — יוקרנו ציורי ילדים על מסך גדול, וגם ינועו בצורות שונות.

ה-Draw Box בפעולה. הילדים יוכלו להגיב זה על ציוריו של זה, צילום: בני גם זו לטובה ה-Draw Box בפעולה. הילדים יוכלו להגיב זה על ציוריו של זה | צילום: בני גם זו לטובה ה-Draw Box בפעולה. הילדים יוכלו להגיב זה על ציוריו של זה, צילום: בני גם זו לטובה

"אחרי שעמדת ה־Draw Box פעלה בגרסת מונו במסגרת שבוע העיצוב בחולון, היא תפעל לראשונה במדיטק בחולון בגרסת סטריאו", מספרת מיכל רינות, ראש המעבדה לאינטראקציה במכון. "הציור שיקום לתחייה בישראל ישוגר לעמדה זהה גם בלונדון, ולהיפך. לכל מדינה יהיה צבע משלה, כך שהילדים יוכלו להבחין אילו ציורים צוירו בחולון ואילו בלונדון, ויוכלו גם להגיב זה על ציוריו של זה. הכוונה היא ליצור תקשורת משחקית בין שני הצדדים. הילדים האלה הרי יכולים להתכתב בצ'ט או לדבר בסקייפ, אבל הציור הוא עולם אסוציאטיבי ורגשי יותר".

איך זה עובד, טכנית?

"הילד לוקח דף נייר, ובאמצעות טושים מצייר עליו מה שהוא רוצה. זה יכול להיות אפילו הדימוי הכי פשוט, כמו עיגול למשל. כשהוא מסיים הוא מניח את הדף בקופסת אור, שבה יש מצלמה המופעלת ברגע שהילד לוחץ על הכפתור. תצלום הציור מוזן למחשב, ובאמצעות תוכנה שכתבנו התמונה עוברת עיבוד ומחולקת לכמה מרכיבים. את הציור התוכנה 'זורקת' לקנבס שמוקרן על הקיר, כך שחלקי הציור לא סתם צפים באוויר, אלא מוקרנים כגופים שיש להם משקל וגמישות. הם מתנגשים זה בזה וכל העסק רוקד ומפזז".

בבסיס הרעיון לפרויקט המשותף, מספרת רינות, עמדה המטרה לחבר בין ילדים במקומות שונים בעולם, אבל גם בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי.

מי עומד מאחורי הפיתוח הזה?

"דניל אומנסקי, נעמה אגסי, עירד לי ואנוכי - חברי המעבדה לאינטראקציה במכון הטכנולוגי בחולון. המעבדה היא גוף בינתחומי שמפגיש בין כל הפקולטות במכון כדי ליצור פרויקטים אינטראקטיביים. מה שהנחה אותנו כשהתחלנו לעבוד על הפרויקט הזה היה ליצור חיבורים פואטיים, אבל גם פשוטים".

הפרויקט יופעל גם באירועים או במקומות נוספים?

"כן, המטרה שלנו היא שתהיה לו המשכיות. הוא גם יכול לפעול בין יותר משני מקומות במקביל. אחד החלומות שאנחנו מנסים לקדם כרגע הוא להציב עמדה כזו במקום שבו נמצאים ילדים שמוגבלים למקום מסוים, כמו בית חולים".

תגיות